You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 00:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #143629 Wysłany: 10 Lip 2008, 14:23; 
 Temat postu: GPS -> kaseciak po wejściu liniowym
Sympatyk kropek

Wpadłem na pomysł żeby kupić sobie nawigację GPS i podłączyć ją do fiatowskiego kaseciaka (MP3 i teledyski z GPS leciałyby wtedy przez głośniki). Wybrałem (jeszcze nie kupiłem) nawigację Lark 35.3 dla ubogich ponieważ jest to chyba najlepszy wybór cena-jakość. Polecają go na innych forach, z zalet można wymienić pdobno dobrej jakości LCD (szkoda że nie panorama), posiada już odbiornik SiRF Centrality III i działa na nim Automapa (po dziecinnie prostym odblokowaniu). Ale mniejsza z tym. Chcąc podłączyć go do magnetofonu musiałbym kupić transmiter (ale tutaj pada jakość dźwięku) lub kupić wzmacniacz, ale nie wiem czy mógłbym do niego podłączyć jednocześnie GPS (po wejściu liniowym) i kaseciaka. Nawet gdyby to wypaliło to koszt wzmaka nie byłby zbyt niski. Najlepszym pomysłem byłby więc chyba zakup adaptera AUX-IN. Znalazłem taki na aukcji nr 392181629. Po podłączeniu nasze radyjko miałoby po prostu wejście liniowe line in, do którego można by było podłączyć GPS bez żadnego kombinowania, adapterów, kabelków itd. Problem polega na tym, że adapter ten dedykowany jest pod seryjne radioodtwarzacze VW i Audi, a sprzedawca odpisał mi że adapter fiatowski kosztowałby, uwaga.. 250 zł :oops: W tym momencie to ja już wolę sobie kupić nowego Pioneera z wejściem liniowym. Ale może wiecie czy gdzieś można dostać taki adapter w cenie do 100 zł? Może ktoś zna jakiegoś mistrza lutownicy który potrafiłby przerobić taki adapter z VW na fiatowski? No i w ogóle czy GPS podłączony pod po wejśćiu liniowym grałby znośnie? Próbował ktoś? Gdyby wypaliło to w końcu mógłbym założyć jakąś galerię, a tak z seryjnym wyposażeniem nie mam się nawet czym pochwalić :)

Post #143813 Wysłany: 11 Lip 2008, 00:25; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: WIELKOPOLSKA
A masz w nawigacji wyjście na słuchawki :?: Jeśli tak to kup sobie taki adapter jaki ja wykorzystałem w moim pomyśle http://fiatpunto.com.pl/post138106.html#138106 (jak byś nie wiedział to ta kasetka z kablem widoczna na pierwszym zdjęciu). Dałem za niego 8 zł :E

Post #144062 Wysłany: 11 Lip 2008, 17:04; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Wiem wiem, śledziłem twój wątek. Nawet mnie natchnął trochę :) Ja w sumie mp4 nie mam, więc musiałbym kupić. Stwierdziłem więc że kupię od razu coś co będzie miało funkcje twojego mp4 i dodatkowo navi, czyli GPS, tak więc stanęło na Larku. Problem z podłączeniem tego pod głośniki. Jeśli podłączę go pod transmiter to trochę stracę na jakości (która i tak już na wyjściu rewelacyjna nie będzie) a jak podłącze to pod taki adapter jak twój to niestety będzie wisiał ten nieszczęsny kabelek z przodu a co ważniejsze boję się że zakatuję tego leciwego już jakby nie było kaseciaka (wiadomo jak padają silniczki). Dlatego dziwię się że tak trudno dostać dodatkowe wejście liniowe do odtwarzacza fiatowskiego. Widzę że ludzie na elektrodzie bawią sie w takie rzeczy ale sam bym sobie z tym nie poardził. Na razie chyba zadowolę się takim samym adapterem jak twój :) Dzisiaj albo jutro rano odbieram już navi :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)