Wpadłem na pomysł żeby kupić sobie nawigację GPS i podłączyć ją do fiatowskiego kaseciaka (MP3 i teledyski z GPS leciałyby wtedy przez głośniki). Wybrałem (jeszcze nie kupiłem) nawigację Lark 35.3 dla ubogich ponieważ jest to chyba najlepszy wybór cena-jakość. Polecają go na innych forach, z zalet można wymienić pdobno dobrej jakości LCD (szkoda że nie panorama), posiada już odbiornik SiRF Centrality III i działa na nim Automapa (po dziecinnie prostym odblokowaniu). Ale mniejsza z tym. Chcąc podłączyć go do magnetofonu musiałbym kupić transmiter (ale tutaj pada jakość dźwięku) lub kupić wzmacniacz, ale nie wiem czy mógłbym do niego podłączyć jednocześnie GPS (po wejściu liniowym) i kaseciaka. Nawet gdyby to wypaliło to koszt wzmaka nie byłby zbyt niski. Najlepszym pomysłem byłby więc chyba zakup adaptera AUX-IN. Znalazłem taki na aukcji nr 392181629. Po podłączeniu nasze radyjko miałoby po prostu wejście liniowe line in, do którego można by było podłączyć GPS bez żadnego kombinowania, adapterów, kabelków itd. Problem polega na tym, że adapter ten dedykowany jest pod seryjne radioodtwarzacze VW i Audi, a sprzedawca odpisał mi że adapter fiatowski kosztowałby, uwaga.. 250 zł

W tym momencie to ja już wolę sobie kupić nowego Pioneera z wejściem liniowym. Ale może wiecie czy gdzieś można dostać taki adapter w cenie do 100 zł? Może ktoś zna jakiegoś mistrza lutownicy który potrafiłby przerobić taki adapter z VW na fiatowski? No i w ogóle czy GPS podłączony pod po wejśćiu liniowym grałby znośnie? Próbował ktoś? Gdyby wypaliło to w końcu mógłbym założyć jakąś galerię, a tak z seryjnym wyposażeniem nie mam się nawet czym pochwalić