|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
piterus |
#137226 Wysłany:
21 Cze 2008, 07:06; Temat postu: Przy wysokich obrotach kontrolka CODE i odciete paliwo!!HELP |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 12 Cze 2008, Posty: 16
|
wITAM PUNCIAKOMANIAKI!, Problem jest nastepujacy: redukuje na 4, wyprzedzam, mam wysokie obroty i nagle na sekunde odcina mi paliwo-zapala sie odrazu kontrolka CODE z kluczykiem... Mechanik mowil ze to ma zwiazek z turbina ktora gdy sie ja za bardzo nagrzeje to mi odcina na chwile paliwo zebym jej nie przegrzal, ale jaki to ma zwiazek z immobilajzerem?? bo CODE to immo,prawda? podobnie jest gdy mam 5 bieg i 130km/h zapala sie CODE i czasem mi odetnie paliwo na chwile....no i jak tu jechac 150??? dodam ze mam 3 pelny komplet kluczykow(3) i karte z kodem. jestem nowym uzytkownikiem kropka i nie za bardzo wiem o co kaman......HELP
_________________ punciak?? milosc od pierwszego kilometra
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Tomek040982 |
#137304 Wysłany:
21 Cze 2008, 14:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Active
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa/Marki Rejestracja: 06 Mar 2008, Posty: 696 Pomógł: 6
|
A jakiego masz kropka rok i silnik
_________________ Czerwony Fiat 126P Silnik 0.65 21 KM 1982r. Biały Fiat Panda 0.8 34 KM 1986r. Zielone MK1 1.6 88KM 1995r. Niebieskie GP 1.3 75 KM 2007r.

PuntoMazowszeTeam
|
|
Góra |
|
 |
piterus |
#137360 Wysłany:
21 Cze 2008, 23:30; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Hej ! wiec przyjechal z Wloch wiec data pierwszej rejestracji 14.01.97. silnik 1.7td , elx(ale wersja chyba nie ma znaczenia...). Bede bardzo wdzieczny za podpowiedz bo narazie co prawda niewiele osob pytalem ale nikt nie ma pomyslu co jest grane.
|
|
Góra |
|
 |
Dymers PGT |
#140398 Wysłany:
01 Lip 2008, 00:01; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Starogard Gdański Rejestracja: 27 Cze 2008, Posty: 69
|
Mam podobnie ale 1.4 turbo pomoze ktos w rozwiazaniu tego problemu
_________________ Fiat Punto 1,2 75km ELX(sprzedane) + PUNTO GT
|
|
Góra |
|
 |
piterus |
#140415 Wysłany:
16 Lip 2008, 06:17; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Hej Dymers! myslalem jeszcze ze moze kluczyk sie rozkodowal i dlatego tak sie dzieje. moze by trzeba na autoryzowna stacje fiata wjechac zeby posprawdzali???... slyszalem tez historie pewnego Wlocha ze mial to samo i na ASO w polsce mu powiedzieli ze sie nie da, a we Wloszech mu bez problemu to zrobili. Troche to jest malo komfortowe na dluzszych trasach, na autostradzie..... [ Dodano: 16 Lip 2008 06:17 ]Hej maniaki! Ostatnio odkrylem pewna rzecz w temacie wlaczania sie symbolu klucza z napisem code i odcinaniem sie paliwa w czasie szybszej jazdy. Niewiem jak w Waszych wersjach ale u mnie jest wskaznik jak pracuje turbina i na samej gorze(jesli turbina pracuje na najwyzszych obrotach) jest juz zaznaczone na czerwono.Wiec jesli cisne kropkowi na gaz i mam wysokie obroty i turbina jest blisko czerwonego pola to troszke zrzucilem noge z gazu- na tyle subtelnie zeby tylko wskazowka turbiny sie obnizyla,wtedy znowu cisne na gaz i sie szybciej rozpedzam i znowu jak turbina jest blisko czerwonego pola to ciutke zrzucam noge z gazu. Nie myslcie ze wyglada to tak ze nagle trace na predkosci w czasioe jazdy. Zauwazylem ze wlasnie gdy strzalka wskaznika turbiny dochodzi do czerwonego pola to sie swieci lampka code i jesli pomomo tego nadal mu ciosne to wtedy odcina mi paliwo. Pytalem tez mechanika i powiedzial ze mozna to zlikwidowac ale montowane to bylo po to zeby nie przegrzac turbiny i jej pozniej nie wymieniac na przyklad....Piszcie swoje uwagi
|
|
Góra |
|
 |
Dymers PGT |
#146218 Wysłany:
17 Lip 2008, 15:35; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Starogard Gdański Rejestracja: 27 Cze 2008, Posty: 69
|
Wszytsko fajnie ale u mnie tak sie dzieje nawet jak chce czasem szybciej ruszyc i razem z kontrolka immo zapala sie kontrolka abs bez radny normalnie jestem co dalej wymyslec
_________________ Fiat Punto 1,2 75km ELX(sprzedane) + PUNTO GT
|
|
Góra |
|
 |
piterus |
#146903 Wysłany:
19 Lip 2008, 11:32; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dymers PGT moze wszystko sie wyjasni w przyszlym tygodniu....ale moze mnie to drogo kosztowac.jestem z Krakowa, a kropek awaryjnie wczoraj zostal we Wroclawiu w serwisie fiata wlasnie przez ten parszywy code jak sadze. Opwiadam wiec:
jechalem A4 krakow-wroclaw i przy predkosci 120-130 i 4tys obotow wskaznik turbiny dochodzi na czerwone pole i zapala sie kontrolka CODE. odrazu odcina mi na na ulamek sekundy paliwo,tak, ze wskaznik turbiny lecvi w dol i ja zwalniam.wiec jade 120 i powoli przyspieszam na tyle zeby wskaznik turbiny nie wszedl na czerwone pole.i tak nawet mkne 14-150 ale jak tylko dochodzi w poblize czerwonego pola to(i tu cos nowego) nie dosc ze mi odcina paliwo i zwalniam i pali sie kontrolka CODE to jeszcze zapala sie KONTROLKA SWIEC!!! zglupialem.... i co przyspieszam to czuje na pedale gazu ze mi cos odcina troszke ilosc paliwa.lampka CODE sie caly czas swieci.
dojezdzam do Wrocka i chce zjechac na centrum,zbijam do 40km/h i gasnie silnik.....stoje na poboczu.odpalam a tu kontrolka CODE juz nie swieci tylko mruga(potem sie dowiedzialem ze wowczas mozna awaryjnie odpalic kropka uzywajac kodu z karty.trzeba miec jednak klucz matke((brazowy)) ) nie moge odpalic i wtedy nie wiedzialem o tej mozliwosci z uzyciem kodu w trybie awaryjnym. kontrolka CODE tylko mruga..
wiec dzwonie do serwisu FIATA i na lawecie laduje w serwisie. tam wykonali test kontrolki( EXAMINER SMART) i elektryk po 2 godzinach zrobil DEMONTARZ OBWODU ALARMU W UKLADZIE ZASILANIA CENTRALKI FIAT CODE. Powiedzial ze alarm robil jakies spiecie wraz z immobilizerem i dlatego podawal falszywe dane do immo, a immo jest podpiety do pompy i dlatego mi odcinalo paliwo. Wiec zlikwidowal ten obwod i zrobilismy testa. wsiadlem z nim i przypycilem tak zeby turbina doszla na red pole. I BYLO OK!..... ale to wszystko do czasu. wyjechalem z serwisu i za 10 min,przy spokojnej jezdzie zapala sie kontrolka CODE......wracam wiec.Elektryk mi mowi ze moze dlatego ze jechalem po dziurach i zebym sie teraz tym nie przejmowal. ....hmmm(zaplacilem 180zl za elektryke i 180 za holowanie) doechalem do JArocina-tam zalatwilem sprawe i na drugi dzien rano wyjezdzam na krakow(przez Wroclaw) jade spokojnie na wszelki wypadek(120 max) i zauwazylem ze wskaznik turbiny juz tak dynamicznie sie nie podnosi jak wczesniej i obroty tez jakby spokojniej. Jestem w centrum wrocka, stoje sobie w korku i .,.......WSZYSTKO GASNIE-KONTROLKI I SILNIK....@#$%!*&&^%^&% Dzwonie do serwisu i znowu laweta i serwisd( nie minelo nawet 24h) myslalem ze moze pasek padl, lub aku wysiadl ale nie! elektryk zaglada i wyczail ze padl bezpiecznik 40 (!!!!!!!) to nie jest sobie kurde 5,czy 10.... .wsadzil nowy bezpiecznik i przy odpalaniu odrazu padl nastepny.wiec uznal ze jest STALE zwarcie i trzeba kropka zostawic do przy tyg.......I CO WY NA TO KOLEDZY????? mozliwe ze serwis zawalil sprawe?? bo oczywiscie elektryk umywa troszke raczki twierdzac ze to jakis inny problem musi byc---sugerujac ze to nie on spieprzyl robote....wiadomo nie jego wina wiec ja bekne nie on.... PISZCIE, moze komus cos przyjdzie do glowy... moge wam puscic skany fakturki co bylo zrobione i test examinera gdziue koputer opisal co zrobiono....
[ Dodano: 19 Lip 2008 11:32 ] aha PUNTO 1.7TD ELX 1997 PRZYWIEZIONY Z ITALY.
|
|
Góra |
|
 |
Pejt |
#233163 Wysłany:
27 Mar 2009, 12:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
co my na to ?
wspolczuje
_________________ Punto I '97 1.2 75KM gaz
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|