Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Ścierające się klawisze w seryjnym Blaupunkcie Grande Punto Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
scisq
Sympatyk kropek

Imię: Wojtek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 215
Tematy: 11

Post #147318 Wysłany: 20 Lip 2008 13:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!
Mam seryjne radio Blaupunkt w Grande Punto 2006r. i od jakiegoś czasu zaczęły mi się ścierać klawisze - szczególnie te 1,2,3,4,5,6
Wygląda to niezbyt ciekawie bo za chwilę zamiast cyferek będę miał tylko jakieś wytarte kropki, a jest to dla mnie o tyle denerwujące, że to radyjko jest na oryginalnym wyposażeniu GP. Mam pytanie, czy takie coś podlega reklamacji/gwarancji?? Ogólnie gwarancja na samochód skończyła się w kwietniu 2008r. ale może coś takiego da się jeszcze jakoś reklamować??
Pozdrawiam!
Wojtek
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
daras
Puntoświr

Dni na forum: 701
Tematy: 19

Post #147688 Wysłany: 21 Lip 2008 07:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

scisq napisał:
Mam seryjne radio Blaupunkt w Grande Punto 2006r. i od jakiegoś czasu zaczęły mi się ścierać klawisze

Nie obleciałeś ich kiedyś jakimś alkoholem, przy okazji czyszczenia kokpitu?

Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 554
Tematy: 3

Post #147701 Wysłany: 21 Lip 2008 08:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

scisq możesz zapodać fotkę jak to wygląda?

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jaco
Moderator

Dni na forum: 632

Post #147734 Wysłany: 21 Lip 2008 10:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm wydaje mi się, że niewiele na to poradzisz Sad możesz zapytać w ASO co oni na to..

Puntomaniak

Dni na forum: 505

Post #147798 Wysłany: 21 Lip 2008 13:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

scisq napisał:
Mam seryjne radio Blaupunkt w Grande Punto 2006r. i od jakiegoś czasu zaczęły mi się ścierać klawisze - szczególnie te 1,2,3,4,5,6

Ja tez mam początki czegoś takiego Crying or Very sad mi zaczyna ścierać jedynkę a bawię się tylko kierownicą do zmiany stacji

Sympatyk kropek

Imię: Wojtek
Dni na forum: 215

Post #148046 Wysłany: 22 Lip 2008 07:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziś postaram się zrobić fotki. Spróbuję jeszcze podjechać do ASO i pochwalę się co mi doradzili.
Pozdrawiam!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
misiu_k
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 405

Post #148680 Wysłany: 23 Lip 2008 18:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak najbardziej możesz coś na to poradzić -kupić nowe radio Laughing
Skoro auto jest już po gwarancji to nie oczekuj że ASO wymieni Ci radio za free. Jak grzecznie porozmawiasz to może uda załatwić się coś w ramach gestu handlowego, ale pewności nie ma (warto spróbować).
Swoją drogą to jak po gwarancji popsuje Ci się TV to naprawią go za darmo?

Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 210
Tematy: 10

Post #148698 Wysłany: 23 Lip 2008 19:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

spróbuj pojechac po linii rękojmi że nie wiele mineło po ukończeniu gwarancji i generalnie pokombinować w ASO może coś wymyslą (rabat na nowe)

Puntoświr

Dni na forum: 405

Post #148872 Wysłany: 23 Lip 2008 22:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

slon11 napisał:
spróbuj pojechac po linii rękojmi że nie wiele mineło po ukończeniu gwarancji i generalnie pokombinować w ASO może coś wymyslą (rabat na nowe)
Kolego od kąd mamy 2-letnią gwarancję to nie ma rękojmi poza tym rękojmia trwła rok od sprzedaży teraz wszystko zależy od dobrej woli dealera i Fiat Auto Poland.
Wiem coś o tym bo sam pracuję w ASO.

Puntoświr

Dni na forum: 425
Tematy: 5

Post #148902 Wysłany: 24 Lip 2008 05:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Rękojmia jest, ale trwa 1 rok od momentu wydania towaru kupującemu. Czyli rękojmia się kończy, a gwarancja trwa do upływu 2 lat.
2. W przypadku towarów ruchomych stosuje się niezgodność towaru z umową.

Tak czy inaczej, iść do salonu/sprzedawcy, kontaktować się z FAP i rozmawiać o sytuacji.

slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 210
Tematy: 10

Post #148909 Wysłany: 24 Lip 2008 06:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

może to się rękojmią nie nazywa już ,ale można coś pokombinować jeszcze przez jakieś 3 miesiące po gwar, dużo zależy co to jest, jaki sprzęt jaka usterka i dobra wola sprzedającego bądź serwisu, mi udało się naprawić telewizor po gwarancji ok 2,5 miesiąca ekran się poprostu nie włączał ( dali nowy kineskop czy co to tam teraz jest w środku) więc się wkurzyłem i uprałem i udało się , fakt że starte klawisze na radiu nie przeszkadzają w działaniu radia ale jednak jest to wizualna cześć co nie świadczy dobrze o firmie i jakości wykonania więc może się uda powodzenia

Puntomaniak

Dni na forum: 505

Post #151459 Wysłany: 25 Sie 2008 17:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Byłem dzisiaj w ASO z moim radiem i gość porobił zdjęcia i miał pisać do Blaupunkta i czekać co oni odpiszą. Mówił że prawdopodobnie będzie trzeba wysłać im radio do oględzin i albo wymienią radio lub tylko klawisze albo się wypną i wtedy będzie myślał jak mi pomóc.

[ Dodano: 25 Sie 2008 18:53 ]
Odezwali się z ASO w sprawie radia i byłem dzisiaj po radyjko do kropeczki Very Happy ugadałem sobie z nimi że dopłacę i jestem posiadaczem radia mp3 za całe 208zł Mr. Green

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat