|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 06:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
szarol |
#153745 Wysłany:
07 Sie 2008, 09:23; Temat postu: Duszenie się kropka |
|
 |
Forumowicz |
|
Moje pytanie dotyczy wątku często pojawiającego się na forum. Kupiłem sondę lambda która miała wyeliminować duszenie się autka podczas jazdy i odziwo tak się stało. Niestety tylko przez tydzień bo poźniej zaczeło dziać się to samo. Dodam że kuplem zamiennik na allegro na 90 zł. Może to jest powodem? Warto też wspomnieć że mam do wymiany tłumik bo na łączeniu z kolektorem pękai zaczyna przedostawać się już powietrze. Filtry i świece wraz z kablami zostały wymienione. Rozrząd w tygodniu będzie wymieniony i przegub w lewym przednim kole ale to chyba nie jest powodem?  Pozdrawiam
_________________ szarol
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#153839 Wysłany:
07 Sie 2008, 12:15; Temat postu: |
|
|
Kiedyś w Vectrze jak mi padła uszczelka pod kolektorem wydechowym to cały czas świeciła się kontrolka "check engine" gdyż sonda lambda podawała złe odczyty i silnik pracował nierówno. Myślę że w Twoim przypadku też może być winne to pęknięcie na kolektorze.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|