|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 17:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiekosse |
#160288 Wysłany:
24 Sie 2008, 04:35; Temat postu: gasnie na gazie |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Podlasie Rejestracja: 07 Sie 2007, Posty: 60
|
witam wszystkich.
panowie mam taki problem, lece swoim punciakiem na gazie i nagle on gasnie. nie jest to jakies zdychanie czy cos tylko tak jak by odcielo zaplon.
przelanczam na benzynke i zero reakcjji. po cofnieciu kluczyka i ponownym wlonczeniu zaplonu silnik pali i tak w kolo. wie ktos co to moze byc?
dodam ze na postoju kiedy gasl slyszalem takie "tyk" pod maska.
na bezynie jezdzi bez problemow
i jeszcze taki problem z wloncznikiem wystepuje ze czasamio niemoge przelonczyc na gaz, dopiero po odlonczeniu akumulatora i ponownym podlonczeniu problem znika na pewien czas.
prosze o porady. wolal bym naprawic to sam jesli moge w celu zaoszczedenia pieniarzkow
pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Włodar |
#160380 Wysłany:
24 Sie 2008, 14:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 17 Sty 2008, Posty: 361
|
co do gaśnięcia na gazie to stawiałbym na zapchany filterek od gazu-też mam takie objawy jak nie zrobię przeglądu gazu w terminie albo zatankuje kiepski gaz...co do przełącznika to też miałem takie coś ale mi to mineło po jakimś czasie samo bez interwencji warsztatu...
_________________ Punto 97r 1.2 75 KM SX
|
|
Góra |
|
 |
krzysiekosse |
#160386 Wysłany:
24 Sie 2008, 15:17; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
filterek wymieniony ok miesiac temu.
|
|
Góra |
|
 |
Włodar |
#160467 Wysłany:
24 Sie 2008, 21:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 17 Sty 2008, Posty: 361
|
hmmm to może być jeszcze potrzebna regulacja gazu...choć bardziej bym jednak został przy tym filtrze,wystarczy że zatankujesz gorszej jakości gaz i długo nie trzeba żeby się zapchał...może niech jeszcze których z chłopaków się wypowie bo może przyczyna leży gdzieś jeszcze indziej...ja jednak stawiam z własnego doświadczenia na filtr...
_________________ Punto 97r 1.2 75 KM SX
|
|
Góra |
|
 |
krzysiekosse |
#160513 Wysłany:
25 Sie 2008, 02:19; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
ja stawiam na inna przyczyne, bo gdy mi zgasnie to przlenczam na benzyne i nic, dopieo jak cofne kluczyk i wloncze znow zaplon to pali ina benzynie i na gazie normalnie i po jakims czasie znow tosamo.
gaz tankuje zawsze w 2 pewnych miejscach i nigdy niema problemow.
|
|
Góra |
|
 |
Adas |
#160518 Wysłany:
25 Sie 2008, 06:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#160550 Wysłany:
25 Sie 2008, 09:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
A sprawdzałeś ten przełącznik gaz-benzyna? One czasami lubią się spsuć, a to one w zasadzie odpowiadają za rodzaj paliwa. Mogą też być te elektrozawory - auto przełącza się z jakiegoś powodu na paliwo, ale któryś zawór nie odpuszcza i auto się dusi bez paliwa. Dopiero po jakimś czasie następuje rozmagnesowanie tego uszkodzonego zawora, dlatego po wyłączeniu i włączeniu chwyta.
|
|
Góra |
|
 |
krzysiekosse |
#160679 Wysłany:
25 Sie 2008, 15:36; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
wlasnie o tym tez myslalem ze mi odcina gaz a nie puszcza bezyny.
moja butla siedzi w kole zapasowym, do srodka tam gdzie jest zawor i wskaznik wpadlu 2 sroby do kol, moze to jest przyczyna jakas? jakies zwarcie? wyjelem je czekalem z 10 min i niezgasl. nie dalem rady dluzej bo w garazu to bylo i strasznie w oczy szczypalo. popatrze na podworku i podczas jazdy.
dziekuje za odpowiedzi:)
pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|