|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 15:30
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mariano italiano |
#166286 Wysłany:
07 Wrz 2008, 21:07; Temat postu: Żarząca się kontrolka świateł drogowych |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 17 Cze 2007, Posty: 280
|
Witam jak w temacie zauważyłem mały problem od jakiegoś czasu po włączeniu świateł mijana co jakiś czas żarzy sie kontrolka od świateł drogowych. Jeśli posiadacie jakieś pomysły lub doświadczyliście czegoś takiego porady mile widziane. Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
cuspis |
#166299 Wysłany:
07 Wrz 2008, 21:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chwaszczyno Rejestracja: 01 Lip 2007, Posty: 489
|
W moim kropku ten problem wystepował jak miałem przepaloną kostke przy światłach (po wymianie nic sie nie przepala, więc nie wiem na jakich żarówkach jeździł poprzedni własciciel  ), przepalona kostka wymieniona i problem zniknął
_________________ Jarosław --> Szczecin --> Gdynia --> Gdańsk -->Chwaszczyno
Wcześniej MK1 1.7 TD 1994
Obecnie GP 1.9 MJ 2008
|
|
Góra |
|
 |
mater |
#166507 Wysłany:
08 Wrz 2008, 12:25; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
witm.
ja u siebie wymienilem kostki i zlaczki i dodatkowo je lutowalem.
kabel masowy byl caly zasniedzialy w tej kostce i to bylo przyczyna zazenia sie kontrolki swiatel drogowych.
od tamtej pory problem zniknal.
pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
 |
MarcinO |
#166915 Wysłany:
08 Wrz 2008, 23:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: SWD Rejestracja: 05 Lut 2008, Posty: 328
|
Witam szanowanych kolegow. Wczoraj wlasnie zauwazylem taki sam problem. Tzn: swiatla postojowe sa ok, ale gdy wlacze swiatla mijania to lewe swiatlo strasznie slabo swieci (ale swieci), zarzy mi sie tez kontrolka swiatel drogowych i mam przepalone obydwie kostki przy swiatlach, sa poprostu stopione a powodem jest nagrzewanie kabla masowego (czarnego). Wypialem kostki, poczyscilem, nasmarowalem i swiatla teraz normalnie swieca i wszystko byloby ok, ale kable te masowe nadal sie nagrzewaja i po paru minutach swiecenia kostki znowu zaczynaja sie topic:/ Co moze byc powodem?
_________________ Punto S 1.1 55 KM 97r
http://fiatpunto.com.pl/post216895.html#216895
Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
mariano italiano |
#167651 Wysłany:
10 Wrz 2008, 21:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 17 Cze 2007, Posty: 280
|
Witam Panów rzeczywiście mam wypaloną kostkę w reflektorze załatwiłem sobie nowe niemieckie kostki tylko trzeba się zabrać za wymianę 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|