|
Obecny czas: 01 Lis 2024, 01:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
obi1irys |
#173271 Wysłany:
24 Wrz 2008, 22:41; Temat postu: Dziwne zachowanie |
|
|
Forumowicz |
|
Cześć.
Trafiłem tutaj przez przypadek bo szukam pomocy w kwestii obsługi Punciaka. Ponieważ użytkuję takowy dopiero od dwu tygodni, nie do końca łapię dziwne zachowania a jedno takie obecnie spedza mi sen z powiek.
Otóż, po rozbrojeniu alarmu (Cheetah) kulturalnie po wejściu i włożeniu kluczyka wszystko gra. Po przekręceniu, bez włączania silnika samochód zaczyna... piszczeć. Na dodatek nie da włączyć się radia (wbudowane). Zaryzykowałem i spróbowałem dugim zestawem otwieraczy i samochód zgłosił się normalnie ale po paru sekundach mu przeszło, radio nagle zgasło i pojawiły się kontrolki poduszek powietrznych obie swieca się światłem ciągłym.
Zrezygnowany późną porą wyszedłem z auta i uzbroiłem je i tutaj kolejna niespodzianka, do tej pory opcja powiadamiania akustycznego była wyłączona, ale tym razem alarm zamrygał i zapiskał?!
Mam dziwne wrażenie, że albo akumulator siada, albo BCMowi odbiło na stykach. W każdym razie wygląda to dość podejrzanie.
Samo zjawisko pojawiło się samodzielnie, elektryka była włączona i ot, nagle zaczął piszczeć.
Będę wdzięczny za jakieś ciekawe obserwacje na ten temat.
Pozrawiam
Krzysztof
|
|
Góra |
|
|
|
|
mrider |
#173316 Wysłany:
24 Wrz 2008, 23:36; Temat postu: |
|
|
Sprawdź/wymień akumulator bo to co opisałeś to typowe objawy jego padania. Cheetah jest dość czuły na punkcie zasilania i lubi świrować gdy kończy się akumulator. Poza tym w tym modelu przy słabym aku właśnie świrują kontrolki od airbagów, wspomagania itp. oraz radio. Ja na 99% stawiam, że winny tutaj jest akumulator.
|
|
Góra |
|
|
Thomas |
#173345 Wysłany:
25 Wrz 2008, 00:21; Temat postu: |
|
|
Monkey Mod |
|
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|