|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
darom182 |
#176972 Wysłany:
05 Paź 2008, 11:08; Temat postu: Punto II , 1.2 16V problem z ciśnieniem w silniku? pomocy!!! |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Jaworzno Rejestracja: 05 Paź 2008, Posty: 70
|
Witam kupiłem "kropka" kilka dni temu
jest to 2002 1,2 16V , przebieg 58tyś od 1 właściciela od kobiety
Pojawił mi się już problem mianowicie zaświeciła się się ciągłym światłem kontrolka wtrysków, dodam że auto pracuje normalnie,
pojechałem do ASO podpieli do examina i pokazało :
P0105 Ciśnienie w kolektorze dolotowym.
chłopaki posprawdzali i nie ma żadnych nie szczelności i nie traci ciśnienia, sprawdzili czujnik zintegrowany czujnik powietrza przy kolektorze i był on zalany olejem, wyczyścili pokasaowali błedy i powiedzieli że czujnik raz na jakiś czas daje błedny odczyt i że czyszczenie powinno pomóc, dodam że wymieniłem odrazu świece i przewody.
po przejechaniu ok 200km znowu sie zapaliło check engine.i zaówazyłem ze przy wcisnięciu sprzegla obroty bardzo szybko spadają mi ponizej 500 rpm i własnie w tym momencie zaświeciła mi sie kontrolka wtrysków
czy mozę być to błedny odczyt diagnosty i to wcale nie czujnik tylko np zabrudzona przepustnica??
proszę o pomoc
_________________ You'll Never Walk Alone....
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|