|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kamilbike |
#188106 Wysłany:
10 Lis 2008, 17:50; Temat postu: Jak wyjac filtr paliwa ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
Witam mocuje sie juz z tym chyba godzine i dziad nie chce odpuscic. Zdjalem mocowanie zostal sam filtr z dwoma przewodami, odgialem dwie zapadki i nic nie idze. Czy ktos moze podac pomocny pomysl ?
Z gory dzieki
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Thomas |
#188116 Wysłany:
10 Lis 2008, 18:31; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#188146 Wysłany:
10 Lis 2008, 19:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#188184 Wysłany:
10 Lis 2008, 20:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
To nie są żadne zapadki , które wbrew pozorom , odginając mozna urwać. Te '' zapadki'' należy mocno nacisnąć.
|
|
Góra |
|
 |
kornat |
#188204 Wysłany:
10 Lis 2008, 20:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: mateusz
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Wersja: ELX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Wawa/Płońsk Rejestracja: 12 Gru 2007, Posty: 621
|
o ile sie nie myle to Kamilbike własnie jedna urwał i szuka innego sposobu na zdjecie tego
_________________ Volvo V70 2.3 20vT Mk1 1.9 16vT Q2 N2O
https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#188221 Wysłany:
10 Lis 2008, 21:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
gdzie pewnie pod samochodem lezy, wiec moze da rade ja upchnac na swoje miejsce. To jutro od rana walka bedzie.
_________________ www.g-force.pl
Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#188320 Wysłany:
11 Lis 2008, 00:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
To, że sie urwie to uszko, to jeszcze nic straconego. Można zastąpić czymś innym.
|
|
Góra |
|
 |
wloczykijziom |
#188408 Wysłany:
11 Lis 2008, 12:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Pawel
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 10 Wrz 2007, Posty: 158
|
Ja urwałem na jednym króćcu obie ale dało rade zdjąć przy pomocy dwóch śrubokrętów, ścisnąłem to nimi i zeszła. Jak koledzy piszą to się ściska a nie odgina. Warto przy okazji zdjąć wąż wychodzący z pompy paliwa, co by nie urwać jeszcze czegoś tam, bo wtedy to będzie problem.
_________________ Punto 1.1 55 SX 1996r
|
|
Góra |
|
 |
mariano italiano |
#188413 Wysłany:
11 Lis 2008, 12:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 17 Cze 2007, Posty: 280
|
Ja uciąłem szybko złączki bo poprzedni właściciel miał złamane te zabezpieczenia. Połączyłem filtr i przewody gumowym wężykiem skręcone opaskami wszystko jest wporządku nic nie cieknie i z wymiana filtra nie ma problemu.
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#188442 Wysłany:
11 Lis 2008, 13:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
A ja bylem madry i nie wyrzuyucilem tych ulamanych cyckow  Wlasnie skonczylem wymieniac filtr, nic nie cieknie  Dzieki za pomoc 
Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#188444 Wysłany:
11 Lis 2008, 14:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Kamilbike to opisz, żeby wszyscy wiedzieli, co zrobić w przypadku uszkodzenia.
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#188611 Wysłany:
11 Lis 2008, 22:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Spoko oko. Nie wiem czy mamy tutaj na forum cos takiego jak dzial techniczny FAQ czy nie, ale jesli jest to prosilbym moda o przeniesienie ponizszego tekstu do tamtego dzialu
Filtr paliwa mamy przy prawym tylnym kole. Ja zeby sie o niego dostac musialem wrzucic samochod na lewarek, nie mialem nigdzie w poblizu kanalu. Jak juz podniesiemy samochod widzimy filtr w obudowie plastikowej, jest ona przykrecona dwoma nakretkami 10mm od strony baku, do jakiegos plaskownika, ktory sie trzyma mocowania baku paliwa. Dobrze byloby gdyby ktos mial dosc dlugie nasadowe poniewaz jakimis typu makrokesz bedzie ciezko podejsc, poniewaz z nakretki wystaje troche gwitu ( nie potrzebowalem do tego nasadowych przelotowych wiec luz ). Po odkreceniu tych 2 nakretek ( u mnie sie urwaly razem z gwintem sruby LOL gruba korozja ich dotkenal) obudowa filtra paliwa daje sie obrucic. Teraz mamy 3 mozliwosci.
1. Odpinamy koncowki przewodow i rozkrecamy obudowe 'na kolanie'
2. Odkrecamy srubke ( krzyzakowa/gwiazdkowa ) ktora jest miedzy otworami od srub ktore trzymaly obudowe do budy i wyjmujemy filtr nast wypinamy przewody
3. ( Ja tak zrobilem ) Wypinamy gorne mocowanie filtra z dolnego, przy pomocy srubokreta plaskiego, tak aby nie polamac 'haczykow' ktore trzymaja bolec od gornego zapiecia ( u mnie niestety sruba sie poddala srubokretowi, poniewaz byla cala skorodowana ), na koncowkach przewodow mamy na kazdej z nich po 2 takie jakby guziczki, trzeba je scisnac ( wymaga troszke sily ) i probowac wypiac przewod, drugi tak samo. Ja w niewiedzi w jednym przewodzie obydwa ulamalem  Ale poniewz lezaly pod samochodem udalo sie je wlozycna miejsce i wypiac filtr. Nowy filtr zakladamy tak aby strzaleczka byla w strone przodu samochodu, no chyba ze macie cos grubo nadlubane to wtedy popatrzcie po przewodach ktory idzie do silnika ktory od baku. To chyba tyle.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|