|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 01:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bicluc |
#188945 Wysłany:
12 Lis 2008, 21:57; Temat postu: lampka w bagażniku |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Dębica Rejestracja: 16 Cze 2008, Posty: 20
|
Witam
Nie mam lampki w bagażniku i postawiłem sobie ją zrobić, kupiłem kabel prądowy i na szrocie lampę od fiata bravy( z bagażnika). Moje pytanie jest takie jak ją podłączyć i czy możne czasem kable nie są gdzieś już poprowadzone tylko w mojej wersji nie było takiej "wygody". Jak zrobić żeby świtało się włączało po podniesieniu tylnej klapy automatycznie.
Pozdrawiam
_________________ Punto MKI 1.1 55 KM
|
|
Góra |
|
 |
|
|
marcio |
#188973 Wysłany:
12 Lis 2008, 23:20; Temat postu: Re: lampka w bagażniku |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: Cult
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: k-k Rejestracja: 07 Lip 2008, Posty: 208 Pomógł: 1
|
bicluc napisał(a): czy możne czasem kable nie są gdzieś już poprowadzone tylko w mojej wersji nie było takiej "wygody". możliwe że kable są poprowadzone u mnie są po lewej stronie fabrycznie kabelek biało-czerwony idzie do przodu a czarno-fioletowy do tej kostki ze stykami w bagażniku ale takie cudo jak lampka i włącznik już nie założyli bicluc napisał(a): Jak zrobić żeby świtało się włączało po podniesieniu tylnej klapy automatycznie.
musisz mieć włącznik karańcowy coś takiego jak zastosowane jest w drzwiach który włącza światło w kabinie albo chyba ze masz fabryczny z Punta albo skombinuj z innego samochodu pisałeś o szrocie może będą mieli ten włącznik a oryginalny włącznik znajduje się w tej kostce ze stykami jak otwierasz bagażnik
[ Dodano: 12 Lis 2008 22:20 ]

_________________ Punto 1.2 cult 99.r
|
|
Góra |
|
 |
bicluc |
#189440 Wysłany:
14 Lis 2008, 08:06; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
ja niestety nie miałem kabla ale lampka od bravy pasuje w wcięcie koło głośników  kupiłem sobie jeszcze przycisk do automatycznego włączania tylko nie mam koncepcji gdzie go umieścić, wczoraj przeciągnąłem kabel podsufitką do lampi przedniej, dzisiaj myślę to pospinać,
jak mi się uda to porobię fotki może ktoś będzie zainteresowany 
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#189468 Wysłany:
14 Lis 2008, 10:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
bicluc napisał(a): kupiłem sobie jeszcze przycisk do automatycznego włączania tylko nie mam koncepcji gdzie go umieścić
Najlepiej umieść go w takim miejscu, aby zadziałał, gdy podniesiesz tylną klapę  Tak, jak czujnik otwarcia drzwi: wciśnięty - nie puszcza prądu, wyciśnięty - puszcza i lampka świeci 
|
|
Góra |
|
 |
bicluc |
#189481 Wysłany:
14 Lis 2008, 12:17; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
tak właśnie miałem zrobić i niby zrobiłem wszystko chodzi tylko muszę jeszcze dokleić kawałek gumy do tylnej klapy żeby dobrze zamykało na wszelki wypadek dodałem też przełącznik zwykły do odcinania prądu ręcznie
fotki umieszczę jutro - dzisiaj nie było pogody żeby je zrobić - padało
|
|
Góra |
|
 |
gufik2 |
#197558 Wysłany:
08 Gru 2008, 21:20; Temat postu: lampka w bagażniku |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: świętokrzyskie Rejestracja: 17 Sie 2008, Posty: 41
|
Ja poprowadziłem kabel bezpośrednio od akumulatora, gdyż chciałem zamontować sobie zapalniczkę w bagażniku (po drodze wsadziłem bezpiecznik). Od zapalniczki poprowadziłem zasilanie do lampki, a masę pod wyłącznik masony, tak też otwieram klapę i się świeci 
_________________ Punto I 1.1 55KM 3D LPG
http://www.youtube.com/watch?v=piJB2ND0 ... =quicklist
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|