|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 18:31
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tadolbo |
#189296 Wysłany:
13 Lis 2008, 21:46; Temat postu: Odzywa się klakson podczas skrętu kierownicą -POMOCY |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam,
mam bardzo irytujący problem z moim punto II 1.9 D.
Podczas kręcenia kierownicą w prawo wszystko jest OK jednak kiedy odkręcam to klakson zaczyna trąbić (na szczęście przez ułamek sekundy).Zauważyłem że dzieje się to zawsze w tym samym położeniu kierownicy.
Co to może być ??? (domniemam że jakieś kable w kierownicy się zwierają podczas skrętu - jak się do nich dostać ??? I czy słuszne jest moje założenie ???
Pozdrawiam
Tadolboss
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Lupus |
#189310 Wysłany:
13 Lis 2008, 22:08; Temat postu: Re: Odzywa się klakson podczas skrętu kierownicą -POMOCY |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Van
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Pabianice Rejestracja: 29 Maj 2007, Posty: 536
|
tadolbo napisał(a): Witam, mam bardzo irytujący problem z moim punto II 1.9 D. Podczas kręcenia kierownicą w prawo wszystko jest OK jednak kiedy odkręcam to klakson zaczyna trąbić (na szczęście przez ułamek sekundy).Zauważyłem że dzieje się to zawsze w tym samym położeniu kierownicy. Co to może być ??? (domniemam że jakieś kable w kierownicy się zwierają podczas skrętu - jak się do nich dostać ??? I czy słuszne jest moje założenie ??? Pozdrawiam Tadolboss
bardzo prawdopodobne, że zepsuł się zwijacz zawany też taśmą poduszki powietrznej

_________________ Tu był podpis
|
|
Góra |
|
 |
tadolbo |
#189322 Wysłany:
13 Lis 2008, 22:30; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
..a czy zwijacz się naprawia czy też trzeba kupić nowy ewent używany - ile kosztuje ??
pozdr
tadolboss
|
|
Góra |
|
 |
Lupus |
#189325 Wysłany:
13 Lis 2008, 22:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
tadolbo napisał(a): ..a czy zwijacz się naprawia czy też trzeba kupić nowy ewent używany - ile kosztuje ?? pozdr tadolboss
Raczej się nie naprawia, bo tam idą też kabelki od poduszki i można jeszcze większego bigosu sobienarobić, choć są tacy co to robią. Zwijacz używany kosztuje 50-70 zł, nie wiem ile dokładnie nowy.
|
|
Góra |
|
 |
tadolbo |
#189334 Wysłany:
13 Lis 2008, 22:54; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
a czy jest jakiś sposób żeby upewnić się na 100 % że to wina zwijacza ??
pozdrawiam
tadolboss
|
|
Góra |
|
 |
Lupus |
#189337 Wysłany:
13 Lis 2008, 23:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
tadolbo napisał(a): a czy jest jakiś sposób żeby upewnić się na 100 % że to wina zwijacza ?? pozdrawiam tadolboss
Rozebrać i sprawdzic. Da rade samemu zrobić w ok 20 minut. W poniedziałek cały przełącznik zespolony wymieniałem. Wyrobiłem się w pół godziny.
|
|
Góra |
|
 |
maciek |
#262488 Wysłany:
07 Cze 2009, 18:24; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: kraków Rejestracja: 05 Lip 2007, Posty: 27
|
koledzy a jak zdjąć najszybciej przycisk w kierownicy aby czegoś nie zepsuć bo muszę zdjąć bo są takie same objawy jak u kolegi
dzięki za pomoc
_________________ hlx
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|