mam tak mały problem mój czołg z silnikiem 1,9d zwykły dieselek 60Km zaczęło mu z wtrysku (do okoła) bąbelki uciekać i ropą zaczęło śmierdzieć co zrobić da sie naprawić jak??
Jakieś dwa miesiące temu miałem to samo na czwartym wtryskiwaczu. Okazało się że końcowa zaślepka od przelewu miała gdzieś malutką dziurkę. Na jałowych obrotach nie było tego widać i myślałem że coś nie tak z obsadą wtryskiwacza. Dopiero przy wyższych obrotach i poruszaniu tą zaślepką od przelewu okazało się że to z niej leje się ropka. Mechanik polecił mi kupić zaślepkę i tymczasowo założył prowizorkę z którą jeżdżę do dzisiaj bo nigdzie nie mogę znaleźć tej zaślepki. Jest w ASO (wg EPER'a) ale jakoś nie mam okazji do nich podjechać i zamówić.
Ale na początku też miałem najgorsze obawy że to może walnięty wtryskiwacz albo uwalona głowica.
_________________ Fiat Punto II 1.9D 60KM 2001
190950km (2.02.2009 r.) - ostatnia wizyta na forum
~212000km (02.12.2010 r.) - w ogóle mało jeżdżę
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum