|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 01:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
maniuś20 |
#189976 Wysłany:
15 Lis 2008, 16:42; Temat postu: problem z zamknięciem z kluczyka centralnego zamka |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: łódź Rejestracja: 15 Lis 2008, Posty: 3
|
Witam!
Od pewnego czasu mam w swoim punto1 problem z zamknięciem drzwi z kluczyka, centralny łapie dopiero za którymś razem(czasem potrzeba ze dwadzieścia prób, ciągle otwieram, trzaskam i za którymś razem mogę przekręcić kluczyk i zamknąć)
próbowałem zamykać od strony pasażera, ale tam jest taka sytuacja, że co prawda da się przekręcić kluczyk i centralny się zamyka, ale za chwile się otwierają wszystkie drzwi i też nie da rady
gdzie mam szukać przyczyny, co robić?
pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Łodziak |
#190087 Wysłany:
15 Lis 2008, 20:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 1501 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
maniuś20 |
#190342 Wysłany:
16 Lis 2008, 10:10; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
nie nie ta ewentualność odpada
gdzie szukać przyczyny, jakieś przewody nie łączą? coś mechanicznego z zamkiem?
|
|
Góra |
|
 |
makkak |
#190345 Wysłany:
16 Lis 2008, 10:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Chrzanów Rejestracja: 06 Cze 2008, Posty: 230
|
mialem to samo, robilem z tym ale pozniej byl wypadek i auto skasowane wiec nie doszedlem co to jest, u mnie byly takie objawy ze jak zamykalem z kluczyka lub z pilota to drzwi sie zamykaly i albo odraazu otwieraly, albo po jakims czasie, albo zostawaly zamkniete.
Moze wymien sobie zamek w drzwiach, caly element nie jest bardzo drogi a zapewne to jego wina... tylko trzeba zdiagnozowac ktory jest padniety...
u mnie byly takie jaja ze jak pojechalem kupic jak stwierdzono zepsuty zamek w lewych drzwiach, to jak go zalozylem to nic sie nie zmienilo:/ pozniej z braku pomyslow na chwile podlaczylem prawy zamek do lewych drzwi, a lewy do prawych i sie normalnie zamykal, jak to zobaczylem to juz wymieklem;) Acha zeby nie bylo niejasnosci, oczywiscie prawy do lewych drzwi nie pasuje:P ale tylko podlaczylem kable i zasymulowalem zamkniecie drzwi;)
_________________ Punto I 1.2 MPI 1997 + pijany na czołówke = kasacja
Punto II 1.9 JTD 2001
|
|
Góra |
|
 |
maniuś20 |
#190599 Wysłany:
16 Lis 2008, 20:01; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
tak, tylko ja mam problemy z zamknięciem w ogóle
|
|
Góra |
|
 |
makkak |
#190612 Wysłany:
16 Lis 2008, 20:31; Temat postu: Re: problem z zamknięciem z kluczyka centralnego zamka |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Chrzanów Rejestracja: 06 Cze 2008, Posty: 230
|
maniuś20 napisał(a): Witam! próbowałem zamykać od strony pasażera, ale tam jest taka sytuacja, że co prawda da się przekręcić kluczyk i centralny się zamyka, ale za chwile się otwierają wszystkie drzwi i też nie da rady
wiec moze tak jak napisalem w zamku po stronie kierowcy?
_________________ Punto I 1.2 MPI 1997 + pijany na czołówke = kasacja
Punto II 1.9 JTD 2001
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|