|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
omeniusz22 |
#192610 Wysłany:
22 Lis 2008, 17:44; Temat postu: POMOCY!!! MOŻE KTOŚ Z WAS MI POMOŻE. |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 31 Lip 2008, Posty: 127
|
Koledzy proszę o POMOC może ktoś z was wie albo miał taki przypadek.
Gdy mocno po pada przy hamowaniu zapaliły mi się wszystkie kontrolki na pulpicie i samochód zgasł nie mogłem go odpalić rozrusznik kręcił, ale na pulpicie nic się nie świeciło. Na drugi dzień, gdy było sucho samochód opalił i chodził normalnie do wczoraj, kiedy znowu popadał i było bardzo mokro. Przy hamowaniu znowu mi się zapaliła kontrolka ale Poduszki powietrznej i samochód zgasł tak jak by w ogóle nie było napięcia po ponownym odpaleniu po pewnym czasie kontrolka zgasła poduszki powietrznej ale później przy hamowaniu zapaliła mi się kontrolka awarii układu wtryskowego auto chodziło normalnie. Na drugi dzień kiedy był mróz auto normalnie mi odpaliło kontrolka awarii układu wtryskowego nadal się świeciła i po 15minutach zgasła silnik chodził równo i normalnie. PROSZĘ WAS O POMOC!!! CO TO ZA USTERKA!!! Może ktoś ma z was dobrego elektryka na terenie Łodzi?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Lupus |
#192807 Wysłany:
23 Lis 2008, 00:31; Temat postu: Re: POMOCY!!! MOŻE KTOŚ Z WAS MI POMOŻE. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Van
Miejscowość: Pabianice Rejestracja: 29 Maj 2007, Posty: 536
|
omeniusz22 napisał(a): Koledzy proszę o POMOC może ktoś z was wie albo miał taki przypadek. Gdy mocno po pada przy hamowaniu zapaliły mi się wszystkie kontrolki na pulpicie i samochód zgasł nie mogłem go odpalić rozrusznik kręcił, ale na pulpicie nic się nie świeciło. Na drugi dzień, gdy było sucho samochód opalił i chodził normalnie do wczoraj, kiedy znowu popadał i było bardzo mokro. Przy hamowaniu znowu mi się zapaliła kontrolka ale Poduszki powietrznej i samochód zgasł tak jak by w ogóle nie było napięcia po ponownym odpaleniu po pewnym czasie kontrolka zgasła poduszki powietrznej ale później przy hamowaniu zapaliła mi się kontrolka awarii układu wtryskowego auto chodziło normalnie. Na drugi dzień kiedy był mróz auto normalnie mi odpaliło kontrolka awarii układu wtryskowego nadal się świeciła i po 15minutach zgasła silnik chodził równo i normalnie. PROSZĘ WAS O POMOC!!! CO TO ZA USTERKA!!! Może ktoś ma z was dobrego elektryka na terenie Łodzi?
pomoże tylko fachowiec. udaj się do tych ludzi:
http://www.tmin.pl
Oni naprawde znają się na rzeczy i specjalizują we włoszczyznie 
_________________ Tu był podpis
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#192821 Wysłany:
23 Lis 2008, 01:26; Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim to o jaki silnik chodzi? Sprawdzałeś czy w okolicy skrzynki bezpieczników nie ma wilgoci?
|
|
Góra |
|
 |
omeniusz22 |
#192846 Wysłany:
24 Lis 2008, 16:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 31 Lip 2008, Posty: 127
|
Wilgoci nie widać ale pod skrzynkę od bezpiecznikow nie zagladałem.Silnik 1.2 16v.
[ Dodano: 24 Lis 2008 15:24 ] Witam: Byłem dzisaj autkiem na diagnostyce w ASO U FIATA powiedzeli mi ze to stacyjka jest do wymiany koszt z diagnostyką 648zł mi zaśpiewali.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|