|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Listek007 |
#185958 Wysłany:
03 Lis 2008, 17:25; Temat postu: Nie schodzi z obrotów na gazie itp |
|
 |
Forumowicz |
|
Mój problem jest taki że gdy jade swoim puntem na bezynie to wszystko jest cacy i bez problemow. Wszystko zaczyna sie gdy zwiekszam obroty by samochod automatycznie przełaczył sie na gaz(oczywiscie po wczesniejszym rozgrazaniu silnika) no i tak sie nie dzieje samochod nagle gasnie i gwałtownie zwalnia, no to przełaczam na benzyne jade dalej i próbuje ponownie. Przełacza sie na gaz za ok 3 razem i pozniej przelacza sie caly czas elegancko(póki jest ciepły). To jesden z problemów. Kolejny moj problem jest taki ze gdy juz jade na tym gazie i chce zmienic bieg po nacisnieciu sprzegla nie schodzi wogóle z obrotów dopiero po jakichs 3-4 sekundach powoli chodzi(dodam ze na benzynie tak sie nie dzieje). Zastanawiam sie czy to moze byc wina parownika lub filtra? Instalacja ma juz pare lat i dawno nie bylem u gazownika ale gdy chcialem przeczyscic filtr (lecz tego nie zrobilem) zaczalem odkrecac parownik i lekko go przestawilem i przykrecilem spowrotem szybciej mi schodzil z obrotów i juz sie cieszylem lecz po jakichs 100km problem powrocil. Prosze kogos o pomoc juz nie daje z nim rady;)
|
|
Góra |
|
 |
|
|
krisbi1 |
#192907 Wysłany:
23 Lis 2008, 13:15; Temat postu: obroty na LPG |
|
 |
Forumowicz |
|
a masz silniczek krokowy do gazu ?
u mnie czyścili krokowy i całą przepustnicę- instalacja Tartarini
pozdr
|
|
Góra |
|
 |
Dziara |
#192920 Wysłany:
23 Lis 2008, 13:39; Temat postu: :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Limanowa Rejestracja: 27 Sty 2008, Posty: 416
|
|
Góra |
|
 |
matti84 |
#192937 Wysłany:
23 Lis 2008, 14:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Krotoszyn Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 249
|
krokowy i/lub przepustnica do czyszczenia...przydałoby sie przy okazji przeczyscic parownik...i sprawdźczy czasem nie łapie ci gdzies lewego powietrza....poza tym tak jak wyrzej...regulacja.Swoją drogą ja jak mialem clio to raz do roku jechalem na regulacje.
_________________ Był:
Fiat 126p FL - 1987r - 24 KM
Renault Clio 1,2 8V RN ph I - 1991r - 60 KM
Fiat Punto 1,2 8V ELX - 2001r - 60 KM
Jest
Renault Laguna RT 2,0 8V ph I 113KM
Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|