|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 13:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Berliozz |
#199407 Wysłany:
15 Gru 2008, 12:20; Temat postu: Docieranie silnika a jego moc :] |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 23 Kwi 2007, Posty: 240
|
Podziele się z wami wynikami eksperymentu przeprowadzonego w zeszłym tygodniu przez dwóch znajomych z mojej pracy. Obaj jeżdżą od nowości służbowymi Doblo. Oba są identyczne - 1.9 mjet 105 KM. Oba maja przejechane podobną ilość kilometrów (~20 000).
Eksperyment był ciekawy bo miał na celu sprawdzenie jaka jest różnica kiedy jeden samochód docierany był (z sercem) tzn. do 3 tys nie kręcony do zbyt dużych obrotów i nie katowany, a drugi uzywany był od samego początku przez kogoś kto ma "ciężką nogę".
W zeszłym tygodniu firma zorganizowała spotkanie ludzi ze sprzedaży na mazurach. Obaj koledzy jechali razem z Warszawy.
Co się okazało:
- różnica w prędkości maksymalnej wyniosła 20 km/h!!!!
- model docierany z sercem vmax 165
- model docierany na chama vmax 185
- spalanie porównywalne
_________________ Kobieta powinna traktować swojego faceta jak Psa! - dobrze nakarmić, nie drażnić i wypuszczać na wieczór....
********Grande Punto 1.4 8V*********
|
|
Góra |
|
 |
|
|
daras |
#199414 Wysłany:
15 Gru 2008, 12:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
Coś jest na "rzeczy". Ja się ze swoim cacałem przez pierwsze 10 tys. km..
Ale zauważyłem taką prawidłowość: jak się przegoni silniczek, tak z 1000 km., z czego większość z obrotami w okolicach 2500-3000, to silnik później znacznie bardziej ochoczo reaguje na gaz - jakby był pozbawiony turbo dziury.
|
|
Góra |
|
 |
Łodziak |
#199711 Wysłany:
16 Gru 2008, 01:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 1501 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|