|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 20 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Cenreno |
#8546 Wysłany:
21 Lut 2007, 11:42; Temat postu: Klucz z immobilizerem - gdzie zamówić? |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam.
Bylem w serwisie fiata poniewaz potrzebuje dodatkowy klucz z immobilizerem w serwisie za dodatkowy klucz zazyczyli sobie 280 pln.
Kupilem Punto w niedziele ale tylko z jednym kluczem i musze dorobic zapasowy.
Czy znacie jakies punkty w ktorych dorabiaja takie klucze ?.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
WojtasBB |
#8547 Wysłany:
21 Lut 2007, 11:47; Temat postu: |
|
|
jaki masz ten klucz ?? Jak czerwony to dobrze, jak nie to kicha może być
Czerwiony to klucz matka, z niego sczytuje sie kod immoblilisera i koduje do nowego klucza.
Nie wiem czy da sie bez klucza matki dorobić inny klucz, ale powinno sie dać i powinien działać.
Koszt takiego klucza to myśle, ok 100-120 zł w pkt dorabiania kluczy.
|
|
Góra |
|
 |
Patryk |
#8550 Wysłany:
21 Lut 2007, 12:02; Temat postu: Re: Klucz z immobilizerem, gdzie zamowic ?? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: jeszcze Polska Rejestracja: 30 Sty 2007, Posty: 39
|
Cenreno napisał(a): Witam. Bylem w serwisie fiata poniewaz potrzebuje dodatkowy klucz z immobilizerem w serwisie za dodatkowy klucz zazyczyli sobie 280 pln.
Kupilem Punto w niedziele ale tylko z jednym kluczem i musze dorobic zapasowy. Czy znacie jakies punkty w ktorych dorabiaja takie klucze ?.
Pozdrawiam
Klucze Code I dorabiają w kazdym lepszym punkcie dorabiania kluczy...za okolo 80-100 PLN
_________________ Wycesc fefnaściefał dawniej - Mk1 1.2 8V MPI mit elpidżi 285 kkm
|
|
Góra |
|
 |
emil |
#8565 Wysłany:
21 Lut 2007, 12:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sound
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 17 Lip 2006, Posty: 380
|
z którego roku jest to punto? czy masz code I ( z dodatkowym kluczem czerwonym) czy II?
---------
Wojtas_BB napisał(a): Nie wiem czy da sie bez klucza matki dorobić inny klucz jeśli był czerwony a już go nie ma ( bo się np zgubił) to nie da się bez niego zakodować innego. Trzeba zamówić dodatkowo czerwony. Wojtas_BB napisał(a): Koszt takiego klucza to myśle, ok 100-120 zł w pkt dorabiania kluczy.
Jeśli jest code II (bez czerwonego) to surówkę dorobić coprawda można gdziekolwiek, ale co z transponderem? Jeśli jest to code II to dorabiany klucz koduje się via examiner.
|
|
Góra |
|
 |
Patryk |
#8570 Wysłany:
21 Lut 2007, 12:43; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Cytuj: z którego roku jest to punto? czy masz code I ( z dodatkowym kluczem czerwonym) czy II? Punto Mk1 we wszystkich rocznikach mialo Code I ------------- emil napisał(a): jeśli był czerwony a już go nie ma ( bo się np zgubił) to nie da się bez niego zakodować innego. Trzeba zamówić dodatkowo czerwony.
Nic nie trzeba kodować - w przypadku Code I wystarczy skopiować kod transpondera ze starego klucza na nową pastylkę w nowym kluczu.
_________________ Wycesc fefnaściefał dawniej - Mk1 1.2 8V MPI mit elpidżi 285 kkm
|
|
Góra |
|
 |
WojtasBB |
#8575 Wysłany:
21 Lut 2007, 13:03; Temat postu: |
|
|
emil napisał(a): Jeśli jest code II (bez czerwonego) to surówkę dorobić coprawda można gdziekolwiek, ale co z transponderem? Jeśli jest to code II to dorabiany klucz koduje się via examiner.
CODE II było od mk2 i tu nic nie zrobisz bo mało który w PL warsztat ma urządzenia do kodowania takich kluczy, po prostu są to urządzenia bardzo drogie.
Pozostaje z kartą kodową udać sie do ASO i zamówić kluczyk
|
|
Góra |
|
 |
emil |
#8579 Wysłany:
21 Lut 2007, 13:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sound
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 17 Lip 2006, Posty: 380
|
Patryk napisał(a): Punto Mk1 we wszystkich rocznikach mialo Code I rzeczywiście nie spojarzałem, w który dział forum wchodzę Patryk napisał(a): emil napisał(a): jeśli był czerwony a już go nie ma ( bo się np zgubił) to nie da się bez niego zakodować innego. Trzeba zamówić dodatkowo czerwony. Nic nie trzeba kodować - w przypadku Code I wystarczy skopiować kod transpondera ze starego klucza na nową pastylkę w nowym kluczu.
by uniknąć nieporozumień: ja informuję o oficjalnych procedurach ASO. Tu nie ma mozliwości kopiowania kodu wprost z jednego klucza na drugi. Domyślam się jednak, że w serwisie "u pana kazia" taka możwiość może być.
|
|
Góra |
|
 |
Patryk |
#8580 Wysłany:
21 Lut 2007, 13:36; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
emil napisał(a): by uniknąć nieporozumień: ja informuję o oficjalnych procedurach ASO. Tu nie ma mozliwości kopiowania kodu wprost z jednego klucza na drugi. Domyślam się jednak, że w serwisie "u pana kazia" taka możwiość może być.
[b] istnieje,i się bardzo dobrze sparwdza...
Kto dziś jezdzi do ASO z 7-14-letnim autem ? 
|
|
Góra |
|
 |
Cenreno |
#8581 Wysłany:
21 Lut 2007, 13:42; Temat postu: Jesteście Spoko Kropkowicze :) |
|
 |
Forumowicz |
|
Zapomnialem dodac ze razem z zakupem auta dostalem dwie karty plastykowe takie jak do bankomatu z wypisanym kodem.
Electronic Code - XXXXX
Mechanical Code - XXXXX
Czyli na podstawie kodów moge zamowic taki klucz ?.
|
|
Góra |
|
 |
Bodo |
#19852 Wysłany:
18 Kwi 2007, 12:15; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 25 Mar 2007, Posty: 26
|
|
Góra |
|
 |
zenit |
#19879 Wysłany:
18 Kwi 2007, 14:35; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Puławy Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 18
|
W moim przypadku bylo tak:
Kupilem kropka i dostalem tylko jeden niebieski kluczyk i to z rozerwanym oczkiem:( wiec poszedlem do punktu dorabiania kluczy. Pan grzecznie powiedzial ze nie ma problemu z dorobienim i bedzie mnie to kosztowalo 130zl. Oczywiscie dorobilem klucz i dziala bez problemu.
Pozdrawiam
_________________ Punto mk1 1.7TD ELX 1998r.
|
|
Góra |
|
 |
Bodo |
#19916 Wysłany:
18 Kwi 2007, 15:48; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
ja wybuliłem 150 zł ,ale mus to mus nie dalo rady taniej
Tak wiec chyba wszystko w tym temacie z mojej strony
Pozdrawiam wszystkich 
_________________ hanys
|
|
Góra |
|
 |
Pavell |
#20236 Wysłany:
19 Kwi 2007, 19:04; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam. Mam taki problem, że posiadam tylko jeden klucz(niebieski) i właśnie mi się złamał  Czy w zwyczajnym punkcie dorabiania kluczy dorobią taki klucz(ułamaną końcówkę udało mi się wyjąć z zamka a na plastikowej częsci klucza jest jakiś kod)?
|
|
Góra |
|
 |
Bodo |
#20319 Wysłany:
20 Kwi 2007, 07:32; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Pavell |
#20392 Wysłany:
20 Kwi 2007, 17:17; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Problem już rozwiązany  Znalazłem punkt dorabiania kluczy, gdzie robią też takie z immobil. Pan dorobił kluczyk w 5min. Koszt 130zł.
|
|
Góra |
|
 |
czyzewskhenry |
#33857 Wysłany:
18 Lip 2007, 22:36; Temat postu: mam chyba taki sam problem, ale nic nie rozumiem |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
mam chyba taki sam problem, ale nic nie rozumiem jak to baba, wiec wyjaśnijcie mi prosze po kolei co robic. tez kupiłam punto z 2000r. 1.9jtd, dostałam tylko jeden niebieski kluczyk i kartke z jakimś kodem. samochód kręci ale nie pali i nie wiem co zrobić i nie wszystko rozumiem o czym piszecie i co trzeba zrobić.
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#33923 Wysłany:
19 Lip 2007, 00:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
w takim razie ciężko pomóc, to raczej nie wina kluczyka [chyba, że nie ma immobilajzera w sobie to trzeba dorobić z tymi kodami]
najlepiej sprawdzić w najbliższym serwisie
ale jeśli jeden kluczyk to warto dorobić by mieć pewność, na pewno będą wiedzieć w pierwszym lepszym dorabianiu kluczy [jeżeli sami nie dorobią]
Autoryzowane Stacje Obsługi omijać z daleka raczej bo szkoda kasy [są lepsi magicy] 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
kecaJ |
#37467 Wysłany:
07 Sie 2007, 21:15; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 07 Sie 2007, Posty: 30
|
Witam!
Miałem podobny problem , ale spokojnie to można przeżyć ; komplet tzn. dwa klucze niebieskie + czerwony (a raczej brązowy) + 3 wkładki + zamek zapłonu - 90zł . Nówki sztuki sklepowe z"Fasolką" w brązowym.
A tak poza tym jeżeli macie tylko klucz dorabiany nawet bez plastyku a jednak spokojnie odpalacie , są na to tylko 2 wyjaśnienia:
1-tzw. "czip" jest podklejony przez "pana kazia" pod kolumną kierownicy
2-macie tzw. skrót myślowy czyli obejście też produkcji "pana kazia"
Z góry przepraszam zwyczajnych Kazimierzy.
_________________ Jest dobrze,ale nie beznadziejnie!!!
|
|
Góra |
|
 |
bart314 |
#140819 Wysłany:
02 Lip 2008, 10:00; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Bart
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 16V 86KM
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Czechowice-Dziedzice Rejestracja: 19 Cze 2008, Posty: 7
|
Przerabiałem ten sam problem z Palio, wyglądało to tak: kluczyki 2 sztuki na allegro (oryginalne Fiatowskie z immo w środku oczywiście "surowe") 20 PLN za sztukę (ostatnio ich nie widzę) wycięcie ząbków 2x15PLN zakodowanie w ASO w Bytomiu 2x20PLN TOTAL 95PLN za 2 kluczyki zaznaczam że miałem klucz matkę(brązowy)
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#141813 Wysłany:
04 Lip 2008, 15:07; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
ja tydzień temu za klucz i immo dałem 139 PLN, szybko i bez problemu sklepik kluczowo/obuwniczy 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 20 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|