|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:12
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
sadoo |
#207715 Wysłany:
13 Sty 2009, 10:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jelenia G. Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 3135
|
Malina napisał(a): i jeszcze ładny wygląd 
To to jest najważniejsze w telefonie
dlatego ja nie używam Sony Eryka 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
lakikwap |
#207735 Wysłany:
13 Sty 2009, 13:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
no cowy, iphon jest piękny! i jak kogoś niejarają bajery to extra telefonik.
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#207737 Wysłany:
13 Sty 2009, 13:39; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Cytuj: no cowy, iphon jest piękny! i jak kogoś niejarają bajery to extra telefonik.
ekhm po 1 dniu użytkowania...stwierdzam że faktycznie włożyli dużo pracy nad nim.
nie wymieniłem jednej z zalet jakże ważnej w tego typu sprzęcie :
- słuchawki i jakość dźwięku...nie podlega dyskusji ( porównałbym do moich Creative FATAL1TY Gaming).
BTW: panel dotykowy...sms  ??? heh bez problemu, zero pomyłek...pisanie porownywalne do zwykłych klaw w tel.
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#207768 Wysłany:
13 Sty 2009, 15:42; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Wesol |
#207770 Wysłany:
13 Sty 2009, 15:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Patryk
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 12 Paź 2008, Posty: 3002 Pomógł: 1
|
S.E. K800i
LG Shine KE970
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8v - Fake Sport
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#207785 Wysłany:
13 Sty 2009, 16:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Thomas napisał(a): sadoo napisał(a): To to jest najważniejsze w telefonie dlatego ja nie używam Sony Eryka w telefonie wazne jest funkcjonalnosc,bezawaryjnosc
Dlatego właśnie używam zawsze Nokii
bo ma to wszystko co lubie w telefonach, dobry wygląd, bezawaryjność, funkcjonalność, jakość wykonania 
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#207809 Wysłany:
13 Sty 2009, 16:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
sadoo napisał(a): Thomas napisał(a): sadoo napisał(a): To to jest najważniejsze w telefonie dlatego ja nie używam Sony Eryka w telefonie wazne jest funkcjonalnosc,bezawaryjnosc Dlatego właśnie używam zawsze Nokii bo ma to wszystko co lubie w telefonach, dobry wygląd, bezawaryjność, funkcjonalność, jakość wykonania  ja mam nokie 5310 XM i jestem zadowolony  brat ma SE k770 od 3 miechow a obodowa mu skrzypi niemilosiernie, sluchawki mu szwankuja, bo te piny co sa to 2 wlazly do srodla i nielaczy  moj nastepny tel to tez bedzie nokia Cytuj: w telefonie wazne jest funkcjonalnosc,bezawaryjnosc no fakt Se jest funkcjonalny, ale te nowsze nokie napewno gorsze nie sa  Cytuj: Dla mnie najważniejsze w telefonie to: - wymiary im mniejszy tym lepszy - wygodna klawiatura (wszelki dotykowy sh!t odpada w przedbiegach) - trwała obudowa (z racji, że telefon jest w użytku prawie cały czas, ten już wileokrotnie zaliczył glebę i ma się nadal bardzo dobrze) - brak zbędnego badziewia w telefonie komórkowym tu sie zgadzam w 100%  Cytuj: Wyznaję zasadę, że telefon jest do rozmów/sms/mms natomiast do MP3 mam odtwarzacz MP3 a do fotografii kompakt i lustrzankę - w zależności od indywidualnych potrzeb, nawigację GPS też mam osobną. Wystarczy prosta sytuacja - w telefonie pada bateria i jesteśmy pozbawieni wszystkich urządzeń GPS/MP3/Foto/Telefonu Twisted Evil Pomijam już fakt że MP3 w telefonie nie umywa się do dobrych MPtrójek - Vedia, Creative etc. Aparat w telefonie a chociażby prosty kompakt Canona ... jaki jest każdy widzi. GPS problemy z instalacją na telefonie porządnych programów są nagminne.
niby masz racje ale aparatu chyba ze saba wszedzie nie nosisz, a pozatym w telach sa calkiem dobre aparaty, MP3 jest calkiem dobre, a odtwarzacza tez sie nie chce nikomu zabierac ze soba, jesli wydaje Ci sie ze jak padnie bateria to koniec to jestem troche w bledzie bo mozna miec druga przy sobie, pozatym ladowarke samochodawa tez mozna sobie kupic 
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#207814 Wysłany:
13 Sty 2009, 17:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
sadoo napisał(a): bezawaryjność, funkcjonalność, jakość wykonania Wink
no z tym pierwszym i ostatnim się nie zgodze  jakość wykonania na dzien dzisiejszy dorownoje innym markom czyli zeszła w dół. to juz nie czasy 3310  oczywiscie nie osiagnela jeszcze dna ani poziomu SE ( sorry - zaraz spadnie deszcz obelg pod moim adresem ale tak jest  ) ale nie jest juz tak jak dawniej. co do bezawaryjności to ja uwazam ze "jaki pan taki kram" i chyba wiadomo o co mi chodzi. jak ktoś sobie dba tak ma, ale... w historii nokii są też wpadki  n93/n93i jest tego najlepszym przykładem.
co do funkcjonajlosci to juz zalezy kto czego wymaga od telefonu.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#207846 Wysłany:
13 Sty 2009, 18:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
buladag kwestia upodobań, przyzwyczajeń i wymagań...
ja osobiście dużo od telefonu nie wymagam ma dzwonić, pisać ładne eski  i dostojnie (nie dziecinnie) wyglądać  no i miec kilka bajerów żeby można było czasem sie powygłupiać 
|
|
Góra |
|
 |
adim0828 |
#207855 Wysłany:
13 Sty 2009, 19:08; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 72
|
Mam od prawie roku nokię 6500 slide i jestem bardzo zadowolony. Jedyna wada w porównaniu do mojego poprzedniego telefonu (też nokia tyle, że archaiczna 3310i - wytrzymała ze mną chyba z 7 lat) to słaba bateria, która starcza na kilka dni lub 12-15 godzin ciągłego słuchania mp3 ( często z tego korzystam na nockach w pracy).
Góra |
|
 |
thxx |
#207859 Wysłany:
13 Sty 2009, 19:12; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: SW Rejestracja: 02 Lis 2008, Posty: 65
|
|
Góra |
|
 |
Rafalinek |
#207883 Wysłany:
13 Sty 2009, 20:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
buladag napisał(a): sadoo napisał(a): bezawaryjność, funkcjonalność, jakość wykonania Wink
no z tym pierwszym i ostatnim się nie zgodze  jakość wykonania na dzien dzisiejszy dorownoje innym markom czyli zeszła w dół. to juz nie czasy 3310  oczywiscie nie osiagnela jeszcze dna ani poziomu SE ( sorry - zaraz spadnie deszcz obelg pod moim adresem ale tak jest  ) ale nie jest juz tak jak dawniej. co do bezawaryjności to ja uwazam ze "jaki pan taki kram" i chyba wiadomo o co mi chodzi. jak ktoś sobie dba tak ma, ale... w historii nokii są też wpadki  n93/n93i jest tego najlepszym przykładem. co do funkcjonajlosci to juz zalezy kto czego wymaga od telefonu.
Z tą jakością wykonania, to naprawdę głupoty piszesz. Miałem do czynienia z wieloma modelami tej firmy m.in K700, K750, K800, W300i, W810i, a obecnie na W760i kończąc i taka jest prawda, że poza K700, w którym bratu notorycznie psuł się joystick (co też w końcu udało się naprawić), nie było z nimi żadnych problemów, a jakość wykonania była naprawdę na wysokim poziomie. A o funkcjach jakie mają SE (nawet te starsze), to Nokie mogą tylko pomarzyć 
|
|
Góra |
|
 |
Malina |
#207895 Wysłany:
13 Sty 2009, 20:42; Temat postu: |
|
|
A na mnie Nokia działa jak znaczek VW na niektórych użytkowników tego forum  przecież jest tyle innych dobrych marek...
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#208035 Wysłany:
14 Sty 2009, 00:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Rafalinekzajmuje sie telefonami od x lat i weź sobie do łapki np nie wiem k550i, k770i etc a taką biedną nokie 3110c. wykonanie obudowy bez porównania. osobiście nic nie mam do SE ale obecne poczynania tej firmy kojaza mi sie troszke z koncowymi latami firmy siemens mobile (nie chce zle wrozyc) swoją drogą to wlasnie siemens moim zdaniem wypuscil na rynek najwiecej innowacyjnych telefonow za rozsądną cene, niestety poszli troche w złą strone i skonczylo sie tak jak sie skonczylo
osobiscie moją przygodę z gsm zaczyałem od motoroli cd160 i to był telefon który był dobrz wykonany - swoją dorgą oryginalna bateria po 11lata nadal trzyma około ~2dni.
bylem uzytkownikiem wielu telefonow, czesc z nich mam do dziś i najbardziej cenie sobie modele takie jak: ww. motorola, SE p800, Siemens sx1, Siemens sl45i, Siemens c35i
Obecnie od dluszego czasu uzywam N3110c i stwierdzam ze jest to ok telefon, dzieki doć ubogiemu wyswietlaczowi bateria trzyma bardzo przyzwoicie przyzwoicie co na dzien dzisiejszy jest dla mnie dośc wazne.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#208047 Wysłany:
14 Sty 2009, 01:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
a mój pierwszy tel to Panasonic EB-G600 było to z 9-10 lat temu  pierwsi z kolesiem w szkole mieliśmy komórę heheh
połączenie 2,5-3zł za minute  on miał jakas nokie
potem jeszcze miałem fonik wysmienity i malutki jak na owe czasy Ericsson T28s to gdzies z rok 2000-2001 było  a potem dorwałem nokie 6610 mam ją do dzis i zawsze jest telefonem zastepczym jak sie komus ze znajomych popsuje jakis szajsung badz inny wynalazek  i juz przy nokii zostałem do dnia dzisiejszego z 6230i i nastepny to tez nokia tylko ze tym razem to juz E-klassa  . taka mala historyjka 
|
|
Góra |
|
 |
Manfred |
#208152 Wysłany:
14 Sty 2009, 15:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Jeśli ktoś ma problem z telefonem albo nie wie jaki wybrać chętnie pomogę
Obecnie mam HTC TyTn II , na Windzie
Wcześniej był Symbian ale już mi się znudził
WM daje większe możliwości a HTC ma pełne wsparcie AutoMapy z której korzystam
Fotki fona nocą widać w linku "Przygarnij kropka" 
_________________ Przygarnij KROPKA  topic8320.html
|
|
Góra |
|
 |
xVip |
#209332 Wysłany:
17 Sty 2009, 21:09; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 16 Sty 2009, Posty: 5
|
Obecnie korzystam z Samsunga i780
Windows GPS szybki net, pełna klawiatura qwerty dotykowy ekran, porządnie wykonany, po prostu potrafi wszystko, w dodatku dawali oryginalna auto mapę uchwyt do auta i taka też ładowarkę, oraz słuchawkę bt której juz zaraz nie będę potrzebował bo kupuje GP estiva blue&me
cały zestaw kupiłem za 900zł fabrycznie nowy wiec cena śmieszna  a jaki sprzęcik
_________________ Fiat Tempra 93r 1,6 80km
BMW e36 96r 1,8 I.S Gaz 140km
Opel Corsa B 97r 1,4 gaz 60km
|
|
Góra |
|
 |
Fiorino |
#224548 Wysłany:
02 Mar 2009, 23:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 24 Lut 2009, Posty: 176
|
MDA Vario tak jak koledzy wyzej winda,dotyk,automapa  BT , klawiatura QWERTY, moze troche słaby procesor, bateria wiadomo, moze nie najnowszy model,ale za to w idealnym stanie, jestem zadowolony - polecam 
_________________ Lancia Lybra SW 2.0 20v
|
|
Góra |
|
 |
lojack |
#224969 Wysłany:
04 Mar 2009, 10:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: obecnie Legionowo Rejestracja: 26 Lut 2008, Posty: 119
|
|
Góra |
|
 |
kruger |
#224996 Wysłany:
04 Mar 2009, 12:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: 100lyca Rejestracja: 08 Sty 2009, Posty: 350
|
Także e50 od roku  chwalę go za symbiana i BT (blue&me w końcu:D), gnoję za symbiana (:D) i moduł foto. Stare cegły były niezniszczalne, im nowszy telefon tym więcej i częściej się sypie. Mój 3x był w serwisie, a to wada oprogramowania, a to się coś zepsuło w aparacie itepe. Ale ogólnie telefon na +, choć przydałoby się radio i WiFi (to co ma e51, niestety była poza zasięgiem $)
_________________ GP 1,4 16V 95KM Dynamic (grudzień 2008)
|
|
Góra |
|
 |
jelosh |
#225305 Wysłany:
05 Mar 2009, 07:43; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 04 Sty 2008, Posty: 60
|
Mam nokie 3110 classic. Jestem zadowolony gdyz tel to tylko do dzwonienia mi potrzebny jest.
_________________ FIAT PUNTO ELX 1.2 75 kucy :D
|
|
Góra |
|
 |
sangral |
#225936 Wysłany:
07 Mar 2009, 14:10; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
|
Góra |
|
 |
cykl_amen |
#238999 Wysłany:
11 Kwi 2009, 09:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Zawsze miałem Nokie, a teraz diabeł mnie podkusił na Samsunga SGH L-700 i do dzisiaj mi się to czkawką odbija. Nie powiem, telefonik fajny (metalowy, proste menu, ładny), ale do białej gorączki doprowadza mnie bateria.
Nigdy się z takim czymś nie spotkałem, żeby przy normalnym użytkowaniu raz trzymała 4 dni, drugi raz tylko dobę.
Zaniosłem go do serwisu, to mądrale po dwóch tygodniach oddali telefon z adnotacją, że test baterii wypadł pozytywnie, a szybki spadek naładowania jest spowodowany częstym samoistnym łączeniem się telefonu z siecią "3G" (błąd pracy sieci - pretensje do operatora  )
Przełączyłem telefon tak, żeby już nie korzystał z "3G", a bateria jak wariowała, tak wariuje.
N I G D Y W I Ę C E J S A M S U N G A ! ! !
_________________ Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać, niż Alzheimera i zapomnieć wypić.
|
|
Góra |
|
 |
Dotka |
#239045 Wysłany:
11 Kwi 2009, 11:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dorota
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Emotion
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 28 Wrz 2008, Posty: 1178
|
cykl_amen ojj znam ten ból, bo ja się z serwisem dochodziłam bodajże ze 4 razy..
Ja mam Samsunga E250 i od nowości bateria krótko w nim trzymała, potem zdarzało się nawet, że trzymała 10-12h maksymalnie
Poszłam do Orange, babka mi powiedziała, że mogą go wysłać do serwisu, ale to będzie trwało 14dni roboczych, czyli 3tygodnie bez telefonu, powiedziała, że mogę spróbować kupić nową oryginalną baterię i zobaczyć. Wolałam wydać te 50zł i kupić, niż czekać, bo myślałam, że to o baterię chodzi. Eee nie, po co. 50zł zmarnowane, a tel dalej trzymał, jak wcześniej. Więc poszłam, oni go wysłali do serwisu, serwis przysłał, że niby wszystko jest ok. Poszłam za jakiś czas znowu, znowu go wysłali, serwis wpisał, że przelutował elementy dyskretne (cokolwiek to znaczy, bo się na tym nie znam). Poszłam znowu, znowu serwis powiedział, że nic się nie dzieje, potem oddałam chyba jeszcze raz telefon, to mi napisali, że producent określa minimalny czas trzymania baterii właśnie na 24h 
_________________ Było: Punto II 1.2 8V wersja Bangladesz
Jest: Bravo II 1.4 16V T-jet Emotion
|
|
Góra |
|
 |
adrian055 |
#239046 Wysłany:
11 Kwi 2009, 11:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Wersja: GT
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Gorlice Rejestracja: 06 Lut 2008, Posty: 532 Pomógł: 1
|
mam Nokie 8800 i z bateria jest ciezko w zestawie sa dwie i tak lipa bo kilka razy zadzwonie kilka esow i bateria spada do 000...;/
_________________ Punto 1.4 GT
Diagnostyka euroscan Fiat do 2000 roku Gorlice
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|