You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 15 Cze 2025, 15:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #214557 Wysłany: 01 Lut 2009, 16:23; 
 Temat postu: 3 sprawy: Klosz reflektora, zamek w dzwiach, naprawa zderzak
Sympatyk kropek

Witam.

Mam dwojakie problemy ze swoim kropkiem MKII FL. Może zacznę od tego który sam spowodowałem.

A było to tak... i dup - mam rozbity klosz reflektora lewego i dziurawy zderzak. Pytanie moje do Was to: da się kupić klosz do reflektora? Szukam po googlach ale jeszcze nic nie znalazłem. Może ktoś sprawdził by w programie serwisowym (epr?) czy występuje taka część zamienna? Zdecydowanie jestem za oryginalnym kloszem.

Zderzak: już się tu i tam orientowałem jak z naprawą zderzaka. Jest przebity dosyć znacznie ale koledzy orzekli że da się naprawić. Byłem też w katowicach w punkcie napraw ale coś drogo facet policzył: 100-150 za łatanie i do 300 za lakierowanie !!! Toż chyba za drogo troszkę. Może ktoś wie gdzi ena śląsku/podbeskidziu można tanio to naprawić lub tez podpowie jak? Zdolności myślę ża wystarczą jakie mam ale co kupić? Jakąś matę szklaną, klej epoksydowy (byle elastyczny) lakier? Jeśli ktoś zna się na tym prosze o radę. No i czy jednak decydowac się na samoróbkę czy zdecydowanie oddać komuś innemu.

3 sprawa - zdecydowanie ważna - w prawych drzwiach coś się stało z zamkiem - da się drzwi otwierać ale nie da się zamykać - wydaje mi się że coś z bębenkiem (jego końcem bedzie) ale to tylko moja wyobraźnia - zdjąłem tapicerkę jednak dalej nie odważyłem się rozkręcać. Powiedzcie czy to znana usterka i czy do zrobienia samemu - jestem zdania że jeśli coś można samemu zrobić to tak zrobić najlepiej - nie ufam serwisom zbytnio a i sam robiąc zrobię najlepiej jak umię - nie na odpierdziel.

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie pomoce.
Marcin

Post #214567 Wysłany: 01 Lut 2009, 17:05; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: 500L
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Warmia
co do zderzaka to poszukaj na allegro i na pewno znajdziesz taniej niż jego klejenie np.http://moto.allegro.pl/item521976303_fi ... _nowy.html

[ Dodano: 01 Lut 2009 17:05 ]
jak dobrze poszukasz to może znajdziesz pod kolor zderzak
a lampa...http://moto.allegro.pl/item534529187_re ... ktory.html

Post #214574 Wysłany: 01 Lut 2009, 17:22; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Już oblookałem te lampy - jak nie znajdę klosza no to nie pozostanie nic innego jak kupić całą lampę.

Co do zderzaka - no ok, niby jak oryginał ale jeszcze lakier. A znając doświadczenia - mój kolega kupił niby idealny zamiennik zderzaka do swojego matiza -nigdy nie udało mu się go dopasować idealnie - krzywizny nie pasują do nadwozia tak jak w oryginale, a i samo tworzywo jakieś takie dupiate. Może sam spubuję połatac zderzak - tylko czy domieszają mi taki sam lakier metalik? Kompresorek się znajdzie, czyste miejsce na operację też - ale szukam dalej opcji - koszta się licza w sumie bardzo.

A to takie małe stuk puk było, a żal kropeczka jak diabli -choć oponent chyba miał bledsza minę jak patrzył na swoja corse...

Post #214579 Wysłany: 01 Lut 2009, 17:33; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: 500L
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Warmia
przedstaw fotki to może coś ci sie doradzi :D

Fiat Punto I 1.1 SX - był
Fiat Seicento 0.9 - był

Post #214846 Wysłany: 02 Lut 2009, 13:42; 
 Temat postu:
Puntoświr

Miejscowość: Poland
Jakbyś miał punto II to miałbym lewy klosz idealny. wystarczy do piekarnika na 150st włożyć.

___

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)