|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bartoszw |
#214753 Wysłany:
01 Lut 2009, 23:45; Temat postu: SWIECE?Kable? |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: podlaskie [B]
|
Przy skrecie w prawo, po redukcji z 3 na 2, auto mi zgaslo, po ponownym odpaleniu nie pracowalo juz tak samo.... Po przygazowaniu przelaczeniu na gaz zgaslo znowu, po odpaleniu, i jezdzie juz na benzynie zgasilem, odpalilem... i dalej to samo...
Przejechalem 40km, nie ma mocy...na 5 biegu cale 90, z dobrej gorki 100....pod gorke 60....
Jak jechalem to od czasu do czasu zapalala sie kontrolka... zolta... ta niby jak silnik.... Na benzynie palila sie ciagle, na gazie migala... Potem zupelnie zgasla...Nie wiem w poprzednim aucie nie fiacie nie mialem takiej lampki, od czego ona jest?
Pracuje jak maly traktor, czy na gazie, czy na benzynie, na luzie trzesie kierownica jak w starym starym dieslu...
Musze chyba wymienic swiece, plus kable zaplonowe... Kupilem je pol roku temu, nie wiem ile poprzedni wlasciciel na nich przejechal...
Kable NGK? Swiece NGK? Jaki to koszt mniej wiecej? One z lewej strony sie znajduja? Dostep chyba slaby co... AUTO 1.2 8v 2001r. na gazie...totalny golas, bez obrotomierza i innych bajerow.
Aparat zaplonowy tez trzeba od razu? Czy moze to cewka? Patrzylem, zadne iskry po tych kablach nie smigaja, chyba, ze nie tu gdzie trzeba patrzylem.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
STax |
#214755 Wysłany:
01 Lut 2009, 23:58; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
bartoszw |
#214759 Wysłany:
02 Lut 2009, 00:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
STax napisał(a): Jeśli zapalała się kontrolka silnika, to bym stawiał na cewkę, u mnie było dość podobnie kiedyś.
A podlaczenie pod komputer, az klawiatura mi piszczy gdy to wklepuje, w takim strupie komputer... BOZE widzisz i nie grzmisz...
Ten komputer pokaze cos takiego?
On mi tylko wywali wspomaganie kierownicy, bo mam uszkodzony i ten silniczek i ten modul.... A takiej rzeczy jak cewka pewnie nie...
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#214807 Wysłany:
02 Lut 2009, 09:46; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
Cewkę może pokazać, ale poproś diagnostę, żeby sprawdził cewki. U mnie położyli świece na silniku (podłączone do cewek) i przez interfejs diagnostyczny uruchomili test cewek i było widać, że jedna daje słabszą iskrę.
_________________ http://staxomoto.blogspot.com <= ZAPRASZAM - ostatni update 16.02.16 http://stax.motoblogi.pl/ http://www.facebook.com/staxomoto <= Lubię to! 
obecnie: http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01' Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'
było: Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94' BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96' Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92' BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96' Skoda 120L 52KM 82Nm 89'
|
|
Góra |
|
 |
bartoszw |
#214923 Wysłany:
02 Lut 2009, 22:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Podlaczylem pod komputer, pokazal cewka A i cos tam pierwotny, wtorny....
Dodam, ze wczesniej wymienilem swiece, kable (NGK), to akurat mi sie przyda, ale kupilem tez cewke, zamontowalem, dalej ten sam problem... Pracuje na 2garach...stare cewki mam dobre, sprawdzilem po fakcie, prad nie dochodzi do tej cewki blizej podszybia! Wiecie, samochod byl serwisowany w Warszawce, niby na wsi, ale wies wsi nierowna, w serwisie fiatowskim, mechanik, elektromechanik prawie cala instalacje elektryczna potraktowal tasma izolacyjna, albo ten madrala co gaz zakladal taki ostry jest...prawie cala w tasmach, tu i tam, tam i tu, na dole, na gorze....
Jutro wstawiam do swojego elektryka, moze doklei cos swojego i zadziala...
Jezdze od polowy wrzesnia, zrobilem 17tys, z czego 15tys. przy predkosciach maksymalnych tego strzepa (140,bo u mnie gorki slabe) do wczoraj nie narzekalem, olej, klocki, normalne prawda...
Nigdy wiecej szmelcu, szmelcu z gazem!! Szmelc - Fiat!! Chocby kosztowal i 100tys. i byloby mnie stac.... to bym chyba kupil, aby zrzucic z przepasci i sprawdzic czy wybuchnie jak w filmie!!!!
Choc jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.... Polska rzeczywistosc, przykre to jest!
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#214980 Wysłany:
03 Lut 2009, 00:29; Temat postu: |
|
|
bartoszw napisał(a): Nigdy wiecej szmelcu, szmelcu z gazem!! Szmelc - Fiat!! Chocby kosztowal i 100tys. i byloby mnie stac.... to bym chyba kupil, aby zrzucic z przepasci i sprawdzic czy wybuchnie jak w filmie!!!! Choc jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.... Polska rzeczywistosc, przykre to jest!
Świadomie kupiłeś auto z gazem i jeszcze masz czelność narzekać?! No bez przesady! 
|
|
Góra |
|
 |
bartoszw |
#224784 Wysłany:
03 Mar 2009, 20:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Naprawa centralki wtrysków, komputera wtrysków, hybrydy, jak zwal tak zwal, 250zl + 6miesiecy gwarancji, zrobilem juz 2tys.km
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|