|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 08:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiek82 |
#220866 Wysłany:
20 Lut 2009, 15:26; Temat postu: Wymiana przepływki z zamiennika na oryginał - dziwny efekt |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzyś
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Cult
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: łódź i okolice Rejestracja: 20 Sty 2009, Posty: 282
|
Witajcie
Po kupnie auta miałem zwaloną oryginalną przepływkę objawiało się to tym że albo nie było czuć turbiny wcale albo załączała się ok 2.5tys i było czuć szarpnięcie.
Wstawiłem więc zamiennik, niby wszystko ok, przyśpieszał dynamicznie bez szarpnięcia ale z czasem znowu zaczął mulić jakby turbiny nie było postanowiłem, więc wstawić tym razem oryginał.
Kupiłem, używkę ale sprawną, auto jedzie ale tak jakby turbiny nie było.
Czy jest jakiś okres adaptacji po odłączeniu akumulatora?
Po złożeniu wszystkiego zrobiłem jakieś 30km i nic się nie zmieniło.
_________________ Instalacje gazowe LPG - profesjonalnie, strojenie AFR GSM: 600-827-446
|
|
Góra |
|
 |
|
|
uki1906 |
#220877 Wysłany:
20 Lut 2009, 15:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: ELX
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Zamość Rejestracja: 16 Lut 2008, Posty: 215 Pomógł: 1
|
krzysiek82, nie tak dawno był temat o przpeływce i trochę można się z niego dowiedzieć m.in. o czynnościach po wymianie.
|
|
Góra |
|
 |
krzysiek82 |
#220962 Wysłany:
20 Lut 2009, 19:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzyś
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Cult
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: łódź i okolice Rejestracja: 20 Sty 2009, Posty: 282
|
Kurcze szukałem tego postu bo coś takiego kiedyś widziałem, ale nic dzisiaj nie znalazłem na ten temat. Przed chwilą zrobiłem kolejne 50km i nic się nie zmieniło.
_________________ Instalacje gazowe LPG - profesjonalnie, strojenie AFR GSM: 600-827-446
|
|
Góra |
|
 |
uki1906 |
#221130 Wysłany:
21 Lut 2009, 11:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: ELX
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Zamość Rejestracja: 16 Lut 2008, Posty: 215 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
krzysiek_pere |
#221875 Wysłany:
22 Lut 2009, 23:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Nie kupuje się używanej przepływki bez sprawdzenia (są do tego specjalne mierniki lub diagnoza testerem). W JTD nie ma adaptacji bo nie ma składu miesznki jak w benzynie więc zdejmowanie klemy nic nie da. Prawdopodobnie kupiłeś zużyta przepływkę. Niestety zamienniki do boscha są kiepskiej jakości jak już to polecam pierburga, albo skorzystaj z programu regeneracji u boscha oddajesz stara dostajesz zregenerowaną przez producenta z gwarancją.
Jak wymienisz przepływkę to dbaj o filtr powietrza. Przepływki zabija wilgotne powietrze, a celuloza w świerzych filtrach skutecznie pochłania wilgoć.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|