|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 00:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
to_mi |
#217669 Wysłany:
10 Lut 2009, 20:00; Temat postu: Za niskie ćisnienie w kolektorze ssącym |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: sosnowiec Rejestracja: 08 Lis 2008, Posty: 35
|
Witam.
Panowie silnik 1.1 97 rok+gaz. Zrobiony kompletny remont silnika. Łącznie z głowica. I samochód ciągle szarpie podczas przyspieszania. Wymieniłem sondę i właśnie wróciłem z serwisu gdzie go podpiłem pod kompa. Okazało się ze jest za słabe ciśnienie w kolektorze ssącym. Co może być przyczyna? Chodzi mi głównie o elektrykę silnika. Jakiś czujnik? Map sensor wykluczam. Wężyk od podciśnienia też jest ok.
Czekam na wasze sugestie.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kali |
#221197 Wysłany:
21 Lut 2009, 15:12; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: koźminek/kalisz Rejestracja: 09 Maj 2008, Posty: 50
|
proponuje sprawdzić i zaślepić przewód od wspomagania hamulca tylko z jazdą próbną uważaj bo hamulec bedzie słaby i wtedy zmierzyc ciśnienie może serwo padło
|
|
Góra |
|
 |
to_mi |
#221778 Wysłany:
22 Lut 2009, 19:28; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: sosnowiec Rejestracja: 08 Lis 2008, Posty: 35
|
w sumie..moze masz racje. gdy wcisne pedal hamulca z tym ze nie do konca to slysze takie syczenie tj. dzwiek uchodzacego powietrza. hamulec czasem jest zadziwiajaco mocny a czasem prawie wogole nie hamuje.dzieki za rade. sprawdze to w tym tygodniu
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|