|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 01:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
KusiK |
#224910 Wysłany:
04 Mar 2009, 00:21; Temat postu: oświetlenie schowka |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: ST ..... Tychy Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 336 Pomógł: 2
|
Witam,
Mam pytanie odnośnie oświetlenia schowka w Grande Punto.
Ktoś może podłączał takową ?? Jest na to jakiś schemat elektryczny ??
Jak ktoś ma fabryczną może jakieś foto fajne ??
_________________ Grande Punto 1.4 8V 77KM Active 5D
|
|
Góra |
|
 |
|
|
paulini |
#225259 Wysłany:
05 Mar 2009, 00:16; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: s-c Rejestracja: 23 Cze 2007, Posty: 88
|
Punto chyba nigdy nie miało oświetlenia w schowku.
Wiec jak ktoś ma to włąsne patenty.
|
|
Góra |
|
 |
posti |
#225266 Wysłany:
05 Mar 2009, 00:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 639
|
nie mam czegos takiego ale mozna kupic taki malutki guziczek ze jak otworzysz to sie zapali lampka a lapka to moze cos w stylu tego co masz w bagazniku ( 2000r punto 2 ) prad pociagnac np od zapalniczki( ale wtedy tylko za zaplonie i wlaczonym silniku bedzie sie zapalac albo bezposrednia od aku + a minus mozesz dac do - w zapalniczce:)
_________________ "Prędkość nie zabija, ale nagłe zatrzymanie z dużej prędkości moze spowodować śmierć" J. Cralson
Moje obecne Punto - topic24359.html
|
|
Góra |
|
 |
Michal_0603 |
#225418 Wysłany:
05 Mar 2009, 17:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
posti napisał(a): prad pociagnac np od zapalniczki( ale wtedy tylko za zaplonie i wlaczonym silniku bedzie sie zapalac albo bezposrednia od aku + a minus mozesz dac do - w zapalniczce:)
Nóż w kieszeni się otwiera  ,jak można komuś radzić ciągnąc napięcie bezpośrednio od akumulatora i jeszcze minus dawać od zapalniczki 
|
|
Góra |
|
 |
Jarek T. |
#225567 Wysłany:
05 Mar 2009, 23:45; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Pomorskie Rejestracja: 29 Paź 2008, Posty: 55
|
Myślę, że najprostrzym i praktycznym rozwiązaniem będzie pociągnięcie kabelka do oświetlenia schowka z lampki sufitowej. Trzeba tylko pamiętać aby podpiąć się do kabla w którym zasilanie jest cały czas (nie pod kabel którym napięcie płynie dopiero po otwarciu drzwi). Takie rozwiązanie ma ten plus, że w przypadku pozostawienia otwartego schowka światło samo zgaśnie po pewnym czasie, a nie będzie nam rozładowywać aku.
|
|
Góra |
|
 |
posti |
#225604 Wysłany:
06 Mar 2009, 01:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 639
|
Michal_0603 napisał(a): jak można komuś radzić ciągnąc napięcie bezpośrednio od akumulatora i jeszcze minus dawać od zapalniczki
A powiedz mi jaki w tym jest probelm bo CIe nie rozumiem?? jezeli chodzi o bezpiecznik to chyba kazdy jest na tyle inteligenty zeby go dac 
_________________ "Prędkość nie zabija, ale nagłe zatrzymanie z dużej prędkości moze spowodować śmierć" J. Cralson
Moje obecne Punto - topic24359.html
|
|
Góra |
|
 |
Michal_0603 |
#225789 Wysłany:
06 Mar 2009, 20:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
A taki , że każdy elektronik , elektryk nie będzie robił takiej chałtury ... po co ciągnąc dodatkowe kable z akumulatora , czy głupiej lampki w podusiftce ?? po co ??
Mamy po lewej stronie kierowcy pod przykrywką plastikową , jest skrzynka bezpieczników do każdej rzeczy w aucie ... ponadto jest tam mnóstwo grubych, chudych kabli z napięciem przed stacyjką czy po stacyjce
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|