|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 23:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
SOMEONE007 |
#225877 Wysłany:
07 Mar 2009, 00:52; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dr gore |
#225922 Wysłany:
07 Mar 2009, 13:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Koło Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 269
|
SOMEONE007 napisał(a): dr gore napisał(a): chyba maluchem Razz do jazdy przepisowej to nadaje się co najwyżej to auto no to jak nie umiesz to kup sobie malucha albo najlepiej rower... generlanei nie rozumieme za każdym razem roztrzasania tematu fotoradarów jakby ot mialo coś zmienbic... wszyscy wiedza ze u nas prawo jest idiotyczne... że stoja fotoradary no kurde dobrze niech stoją nawet jak jest jedna chałupa... za garnica amsz fotoradary na autostradzie i co jakoś zyja i wszysy jakoś jeżdza... Temat ogólnie po to żeby pogadać i zwracać uwagę na takie anomalie. A ogólnie problem nie dotyczy autostrad ani krajowych tylko ograniczeń 50km/h w idiotycznych miejscach. Nikt nie mówił, że ograniczenie 90km/h jest głupie tylko ze 50km/h na równej dobrej drodze za miastem to idiotyzm ale jak widze niektórym to pasuje. SOMEONE007 napisał(a): dr gore napisał(a): Zaraz powiesz, że powinno sie wprowadzić godzinę policyjną bo gdzieś kogoś pobili wieczorem. Sens ten sam panie. to akurat nie głupi pomysl.. za duzo sie tej gównażerii pałenta po nocy...
A powrotu ZOMO też chcesz???
|
|
Góra |
|
 |
sarsolot |
#225948 Wysłany:
07 Mar 2009, 14:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: 42-530 Rejestracja: 15 Mar 2008, Posty: 100
|
SOMEONE007 napisał(a): dr gore napisał(a): Zaraz powiesz, że powinno sie wprowadzić godzinę policyjną bo gdzieś kogoś pobili wieczorem. Sens ten sam panie. to akurat nie głupi pomysl.. za duzo sie tej gównażerii pałenta po nocy...
Niech wprowadza, przynajmniej takie SOMEONY007 przestana sie paletac po nocy 
_________________ Fiat Punto I 75 SX
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#225956 Wysłany:
07 Mar 2009, 14:44; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
|
Cytuj: A powrotu ZOMO też chcesz??? a PREWENCJA to coś innego tylko ma inną nazwe ale to sie wytnie:P sarsolot napisał(a): Niech wprowadza, przynajmniej takie SOMEONY007 przestana sie paletac po nocy Wink
sarsolotmieszkasz w DG to chyab widzisz co sie dzieje szczególnie w ciepłych okresach an osiedlach... zresztą co chwile ktos płacze na forum ze albo mu przebili opone albo porysowali samochod to juz od razu wszyscy najazd a jak już chodzi o inny temat to już sie nei podoba ze jest patrol... dr gore jak masz chocby 1 budynek ot już masz teren zabudowany gdzie w kazdym momnecie moze pojawic sie pieszy a ze drogi z ograniczeniami są czasem lepiej utrzymane ot juz czyja wina policji ?? chyba nie.. dr gore napisał(a): Temat ogólnie po to żeby pogadać i zwracać uwagę na takie anomalie.
przedyskutowac mówiąc na co już mrider zworcił uwage nazywajac Policjantów - psy itp jasne tak toczy sie normalna dyskusja i wymiana zdań na temat ograniczeń predkości w Polsce 
_________________ NISSAN JUKE 1.2 N-CONNECTA+SSGrande 1.3 MJet Dynamic '07/'08 / Grande 1.4 360* '07/'08 / ex PUNTO 1.1 SX '97/'98

Gadzety reklamowe, Koszulki, Kubki, Wizytówki, Ulotki, Kalendarze, Banery Reklamowe i inne.. OFICJALNE GADZETY FFP do nabycia bezposrednio na forum: Ramki pod tablice, LEPKI FFP i Regionalne KALENDARZE FORUMOWE 2016
|
|
Góra |
|
 |
dr gore |
#225984 Wysłany:
07 Mar 2009, 16:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
SOMEONE007 napisał(a): dr gore jak masz chocby 1 budynek ot już masz teren zabudowany gdzie w kazdym momnecie moze pojawic sie pieszy a ze drogi z ograniczeniami są czasem lepiej utrzymane ot juz czyja wina policji ?? chyba nie..
droga o której pisałem ma kilka budynków na odcinku 3 km. Teretycznie jak jedziesz asfaltem za miastem to co jakiś czas jest dom, nie ma odludzia jakiegoś gdziekolwiek wiec co chwila ma być ograniczewnie 50km/h?. Drogi asfaltowe są dla samochodów, nie mówię, ze ma tam być 130 dozwolone ale 80-90 jak najbardziej. Ludzie kupują samochody po to aby się przemieszczać z punktu a do b raczej szybciej niż rower wiec jeśli zbudowana jest droga asfaltowa szybka równa to piesi powinni chodzić poboczem albo jeździć autobusem pks, zresztą za miastem nie chodzą tłumy ani wycieczki tylko czasem ktoś się trafi to wtedy po prostu zwalniasz. Dzisiaj wychodzi na to, że droga o której mówię jest na pierwszym miejscu dla pieszych, na drugim miejscu dla policjantów ( tzn dla ich haraczu, bo teoretycznie to nie powinno się nazywać droga tylko ,, płatna trasa a opłaty w mandatach ) a dopiero na trzecim miejscu dla kierowców bo kierowca jak ma samochód to musi uważać na pieszych jadąc z szybkością roweru albo rozglądać się w stresie za radarem. Po co ludzie kupują samochody o dużych pojemnościach skoro pieszy święta krowa? niedługo pieszy będzie miał wszędzie pierwszeństwo. SOMEONE007 napisał(a): przedyskutowac mówiąc na co już mrider zworcił uwage nazywajac Policjantów - psy itp jasne tak toczy sie normalna dyskusja i wymiana zdań na temat ograniczeń predkości w Polsce 
ty ze szkółki niedzielnej jesteś? dziwisz się, że ludzie dopierniczajacy się zwykle uczciwych ludzi za byle co, wystawiający mandaty za byle co a tam gdzie bandyci są wcale nie interweniujący nie mają poklasku???
nikt ich nie obraża wulgarnie ale to określenie jest jak najbardziej trafne poza tym to nie jest forum radia maryja wiec wyluzuj
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#226096 Wysłany:
07 Mar 2009, 21:03; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
|
dr gore napisał(a): ty ze szkółki niedzielnej jesteś? dziwisz się, że ludzie dopierniczajacy się zwykle uczciwych ludzi za byle co, wystawiający mandaty za byle co a tam gdzie bandyci są wcale nie interweniujący nie mają poklasku? a tys co z choinki sie urwal ?? ty piszesz o Pracownikach Policji tak jakby to byąl ich wina ze musza isc postawić fotoradar czy wypisac mandat to tak jakbys miał pretensje do garbatego ze ma proste dzieci, a to jest ich praca, w momencie jak cie bedą okradac to co bedziesz wolał PSY czy POLICJA?? może lepiej nic nie wołaj bo po co skoro nei masz szacunku do tego zaqwodu... na pracownika Zakładów Komunalnych jeżdzących Szambiarka wołasz "szambonurek: na kazdym rogu a na praconikow jeżdzących smeiciarka czy osoby sprzatające smieciarzami?? ale gdyby nie to to byś toną w smieciach.. podobnie masz z Policja i nie rozumiem twojego oburzenia i wyjazdu ze szkółką niedzielna owszem denerwuje mnie bezmyslne ograniczenie po to kupiłem sobie CB, oni sa też zwykłymi uczciwymi ludzmi którzy akurat pracuja w tym sektorze i nie rozumiiem aby obrażac ich owszem jak w kazdym zawodzie masz skrajnosci albo przesadny służbista albo przesadny luzak albo jeszcze cos innego, nie jest to forum radia maryja ale jest to miejsce publiczne i licz sie też z tym ze któryś z userów moze być równie dobrze policjantem, i nie koniecznie mu sie to podoba, może ja bede do ciebie mówił T PSIE w każdy poście zamais dr gore ciekawe czy ci sie to spodoiba?? a bede tak mówił bo mnnie wkurza co piszesz lub jakie tematy zakładasz... dr gore napisał(a): Po co ludzie kupują samochody o dużych pojemnościach skoro pieszy święta krowa? niedługo pieszy będzie miał wszędzie pierwszeństwo. żeby moc wykorzystac to tam gdzie są mozliwości czyli drogi ekspresowe autostrady, tory wyscigowe a nie zwykle dorgi.... dr gore napisał(a): rozglądać się w stresie za radarem jadąc przepisów w+/-10km/h nie jedziesz w stresie wiec nie widze problemu,,, dr gore napisał(a): . Teretycznie jak jedziesz asfaltem za miastem to co jakiś czas jest dom, nie ma odludzia jakiegoś gdziekolwiek wiec co chwila ma być ograniczewnie 50km/h?. a moze sa inne niebezpieczeństwa ?? pomyśl logicznie zanim cos napiszesz bo wg tego co piszesz to powinienem powiedziieć co za idiotyz u mnie za osiedlem dali 50km/h ogranicznei a droga jest prosta jak stół wkoło tylko lasy i zalewy i jakaś tam ściezka rowerowa w lesie i od czasu do czasu jakiś dom.... btw dr gore twoja inteligencja bardzo sie ujawniła skoro chcesz tylko przedyskutowac anomalie drogowa rozpoczynając od Cytuj: %&*#(#@ fotoradary!! wiesz język p. Zenka spod sklepu pasuje na pubkliczne forum otwarte do dyskusji o anomaliach w przepisach gratuluje masz umysł chyba 15 latka który imponuje wulgaryzmami swoim równieśnikom...
a jak tak mówisz tyle o rowerze to chyba bezpieczniej dla ciebnie i innych bedzie jak sie na niego przesiądziesz
a jak chcesz szybciej sie przemieszczac polecam pociagi samoloty...
samochód służy do przemieszczania z p. A do p. B ale w bezpieczny sposób... a nie jest powiedziane ze jak mam 2.0 litra silnik 200km to mam to wykorzystywac gdzie tylko sie da....
_________________ NISSAN JUKE 1.2 N-CONNECTA+SSGrande 1.3 MJet Dynamic '07/'08 / Grande 1.4 360* '07/'08 / ex PUNTO 1.1 SX '97/'98

Gadzety reklamowe, Koszulki, Kubki, Wizytówki, Ulotki, Kalendarze, Banery Reklamowe i inne.. OFICJALNE GADZETY FFP do nabycia bezposrednio na forum: Ramki pod tablice, LEPKI FFP i Regionalne KALENDARZE FORUMOWE 2016
|
|
Góra |
|
 |
LAU1976 |
#226098 Wysłany:
07 Mar 2009, 21:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Norbert
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 02 Paź 2007, Posty: 495
|
dr gore napisał(a): ludzie dopierniczajacy się zwykle uczciwych ludzi za byle co, wystawiający mandaty za byle co a tam gdzie bandyci są wcale nie interweniujący
Nie ma co uogólniać. Poza tym dlaczego winą za takie ograniczenia obarcza się policjantów? Oni tylko egzekwują przepisy, które ustanowił ustawodawca. Jak jest ograniczenie do 50 km/h to tyle się powinno jechać i nie rozumiem dlaczego mieliby ustawiać jakieś "marginesy". Na dodatek ich pracą żądzą statystyki i to też nie jest pomysł tych, którzy łapią.
Uważam, że policjantów powinno się szanować, bo nigdy nie wiadomo czy kiedyś (tfu tfu tfu) nie przyjdzie iść do nich po pomoc.
_________________ LAUPUNKT 2 1.2 8V * 60KM * 2002 * 5D * >165tys km*
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#226114 Wysłany:
07 Mar 2009, 21:52; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#226135 Wysłany:
07 Mar 2009, 22:23; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
|
|
Góra |
|
 |
dr gore |
#226208 Wysłany:
08 Mar 2009, 01:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
SOMEONE007 napisał(a): a tys co z choinki sie urwal ?? ty piszesz o Pracownikach Policji tak jakby to byąl ich wina ze musza isc postawić fotoradar czy wypisac mandat to tak jakbys miał pretensje do garbatego ze ma proste dzieci, a to jest ich praca, w momencie jak cie bedą okradac to co bedziesz wolał PSY czy POLICJA?? może lepiej nic nie wołaj bo po co skoro nei masz szacunku do tego zaqwodu...
pewnie że nie mam. Zatrzymają za przekroczenie o 5kmh i nie da się ich uprosić zeby puścili, patrolują tylko bezpieczne okolice bo boją się iść do slamsów, czekają tylko zeby dac im w łapę za mandat. Szybko wieszają łatkę i etykietują zresztą teraz jak są braki w policji to idą tam różne typy spod ciemnej gwiazdy. U mnie co jakiś czas skład posterunku się zmienia bo albo rozwalą radiowóz po pijaku albo burda w dyskotece bo na wezwanie nie przyjechali. Nie bez powodu istnieje powiedzonko ,, policja to potrafi tylko pijaków na rowerach łapać'' A jak zadzwonię na policję to przyjadą ale tylko wtedy jak powiem że kot mi wszedł na drzewo bo jak powiem, że mnie napadła banda oprychów to przyjadą za godzinę w nadziei że nie trzeba będzie się męczyć z raportem. Widzę że masz nie jednego policjanta w rodzinie dla tego tak ich bronisz albo jesteś dzieciaczkiem z dobrej dzielnicy gdzie nic złego się nie dzieje.Pożyjesz to zmądrzejesz . SOMEONE007 napisał(a): na pracownika Zakładów Komunalnych jeżdzących Szambiarka wołasz "szambonurek: na kazdym rogu a na praconikow jeżdzących smeiciarka czy osoby sprzatające smieciarzami?? ale gdyby nie to to byś toną w smieciach..
nie wołam SOMEONE007 napisał(a): sa też zwykłymi uczciwymi ludzmi którzy akurat pracuja w tym sektorze
widzę ze znasz wszystkich policjantów w polsce, dodatkowo ręzysz za uczciwośc każdego. Uczciwych ludzi to raczej nie ma wcale. SOMEONE007 napisał(a): i nie rozumiiem aby obrażac ich owszem jak w kazdym zawodzie masz skrajnosci albo przesadny służbista albo przesadny luzak albo jeszcze cos innego, nie jest to forum radia maryja ale jest to miejsce publiczne i licz sie też z tym ze któryś z userów moze być równie dobrze policjantem, i nie koniecznie mu sie to podoba, może ja bede do ciebie mówił T PSIE w każdy poście zamais dr gore ciekawe czy ci sie to spodoiba?? a bede tak mówił bo mnnie wkurza co piszesz lub jakie tematy zakładasz...
to mów najwyzej za chamstwo osta dostaniesz. Ja mówiłem ogólnie i w 3 osobie. SOMEONE007 napisał(a): żeby moc wykorzystac to tam gdzie są mozliwości czyli drogi ekspresowe autostrady, tory wyscigowe a nie zwykle dorgi....
tyyyyyyyyyyle ich mamy w polsce, setki tysięcy kilometrów hehehe jadąc przepisów w+/-10km/h nie jedziesz w stresie wiec nie widze problemu,,, SOMEONE007 napisał(a): a moze sa inne niebezpieczeństwa ?? pomyśl logicznie zanim cos napiszesz bo wg tego co piszesz to powinienem powiedziieć co za idiotyz u mnie za osiedlem dali 50km/h ogranicznei a droga jest prosta jak stół wkoło tylko lasy i zalewy i jakaś tam ściezka rowerowa w lesie i od czasu do czasu jakiś dom....
i co z tego wynika?? SOMEONE007 napisał(a): btw dr gore twoja inteligencja bardzo sie ujawniła skoro chcesz tylko przedyskutowac anomalie drogowa rozpoczynając od Cytuj: %&*#(#@ fotoradary!! wiesz język p. Zenka spod sklepu pasuje na pubkliczne forum otwarte do dyskusji o anomaliach w przepisach gratuluje masz umysł chyba 15 latka który imponuje wulgaryzmami swoim równieśnikom...
No fakt. Powinienem zatytuować:
Motyla noga! ach te okrobne, niedobre, niedobre fotoradary !!!!
po raz kolejny powtarzam- to nie jest forum radia maryja ani telewizji trwam. Udaj się moze na jakieś forum dla starych dziadów tam ci się spodoba i nie komentuj mojej inteligencji. Gdybym był jak zenek to bym napisał bez cenzury ale widocznie brak ci wyobraźni i dystansu.
Udaj się obrońco moralności do działu z dowcipami, tam co drugi dowcip sporośny, pouczaj wszystkich ze są jak zenek spod sklepu  i że inteligencję pokazują
PS jeśli jest na forum jakiś policjant to niech da znać wtedy wymarzę ostatniego posta i wyraz P*Y z wcześniejszych bo nie chcę aby jakiś członek forumowej społeczności się obraził ( znajomemu gliniarzowi też bym nie powiedział tego co napisałem wprost ) jednak jeśli nie to moje zdanie jest takie a nie inne.
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#226219 Wysłany:
08 Mar 2009, 01:45; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
|
dr gore napisał(a): Widzę że masz nie jednego policjanta w rodzinie dla tego tak ich bronisz albo jesteś dzieciaczkiem z dobrej dzielnicy gdzie nic złego się nie dzieje.Pożyjesz to zmądrzejesz . nie nie mam i nie raz prewencja zawitaąl pod moim blokiem w liczbie kilku sztuk wiec wiem co i jak gdy jest gorąco dr gore napisał(a): Zatrzymają za przekroczenie o 5kmh i nie da się ich uprosić zeby puścili, patrolują tylko bezpieczne okolice bo boją się iść do slamsów, czekają tylko zeby dac im w łapę za mandat. a umiesz odroznić Policjanta z Drogówki od Policjanta z Kryminalki, prewencji, itd itp jest taka subtelna roznica pomiędzy tym dr gore napisał(a): pewnie że nie mam. to własnie przez takich jak ty policjant nie budzi już respekytu gdy sie pojawia bo widząc policjanta "plujesz mu w twarz" dawniej jak juz przywołaes ZOMO to na burde w dyskotece wytarczykl jeden i wszycy juz w rzadku sie ustawiali wiec jest roznica gdy jest szacunek i respekt przed czymś to też i zaufanie jest do czegoś wieksze Cytuj: to mów najwyzej za chamstwo osta dostaniesz moge dostac i bede sie tłumaczyl jak ty ja mówie ogólnie o tych co mnei wneriwaja dr gore napisał(a): tyyyyyyyyyyle ich mamy w polsce, setki tysięcy kilometrów hehehe a to już nie mój problem ani moja wina a tym bardziej POLICJI dr gore napisał(a): Udaj się obrońco moralności do działu z dowcipami, tam co drugi dowcip sporośny, pouczaj wszystkich ze są jak zenek spod sklepu Laughing i że inteligencję pokazują a mozę tak odróżnisz dowcip od obelg co?? i nie jestem obrońca moralnosci tylko wnerwia mnei jak ktoś szuka winnych tam gdzie nei powinien i zeby siebie dowartościowac obraza innych bo mu sie tak podoba dr gore napisał(a): Gdybym był jak zenek to bym napisał bez cenzury ale widocznie brak ci wyobraźni i dystansu. i tak sie tak zachowujesz chopc nei bo p. zenek ma jakis respekt przed władza dr gore napisał(a): Pożyjesz to zmądrzejesz .
ciekawe jakis tyś jest stray i obyty w trudnych dzielnicach/sytuacjach
STAX wybacz ze odpisałem ale nie wytrzymuje.. taki dzień
MOGE DOSTAĆ OSTA JESLI MODERATORZY UZNAJA TO ZA SŁUSZNE
uwazam że temat powienien zostac zamkniety aby nei dosżło do nie potrzebnej i bardziej agresywnej wymiany zdań

|
|
Góra |
|
 |
ipIV |
#226224 Wysłany:
08 Mar 2009, 01:57; Temat postu: |
|
 |
Admin ds. technicznych forum. |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Miejscowość: SL/SK/SZ/SZA Rejestracja: 21 Cze 2006, Posty: 13084 Pomógł: 54
|
Co wyście się tak dopierdzielili Panów Misiaków?
Dajcie spokój bo słabicie mnie.
Podzielam zdanie someone.
Temat zamknięty.
_________________ Focus 1.0 Ecoboost 92kW & Punto Evo 1,4 16V MA 99kW@138kW & Punto II HGT Abarth 1,8 16V 96kW & Fiesta VII FL 1,0 12V Ecoboost 74kW Inne pod moją opieką: Tipo 1,4 16V 70kW Były: Punto II 5d 1,8 16V 96kW & Punto II 1,2 8V 44kW & Fiesta V 1,25 55kW
<- Ford Focus mk4 FL Trend 1,0 Ecoboost 2022 r. 
<- Fiat Punto II HGT 1,8 16V 2001 r.
<- Ford Fiesta VII FL 1,0 Ecoboost 2017 r.
<- Fiat Tipo 1,4 16V 2017 r.
<- Fiat Punto II 5d 1,8 16V 2002 r.
<- Fiat Punto Evo 1,4 MA Turbo 2010 r.
<- Ford Fiesta V 1,2 16V 2001 r.
<- Fiat Punto II 1,2 8V 2002 r. AM, B, BE, C, CE, T
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|