|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 15:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kamilbike |
#228143 Wysłany:
13 Mar 2009, 20:14; Temat postu: Plywak paliwa w GT |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
Nie wiem czy to ten dzial, ale wydaje mi sie ze tak. Sprawa wyglada nastepujaco. Oddalem samochdo na wymiane baku, po odberaniu samochodu okazalo sie ze zostal skrzywiony, czy poprostu podiweszony plywak, samochod wrocil do warsztatu. Odebralem znowu i caly czas mi pokazuje 1/4 baku, jak zalalem 12l paliwa to stan wskaznika zmienil sie o 1mm, czyli jakbym mial bak dobre 150litrow. Teraz pytanie.
Czy plywak da rade kupic nowy? Ewentualnie jest szansa reanimacji tego co jest, jesli oczywiscie jest skrzywiony. Jeszcze nie wyjmoalem pompy, ale wole przygotowac sie na najgorsze 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tolst |
#228145 Wysłany:
13 Mar 2009, 20:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 03 Kwi 2008, Posty: 568
|
nie mozesz oddac samochodu tam gdzie Ci wymieniali bak i poinformowac ich o problemie ktory powstal z ich winy ?
_________________ Moj Kropek : *
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#228147 Wysłany:
13 Mar 2009, 20:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
Teoretycznie moge, ale pewnie znow bedzie stal i stal a jak go odbiore to nic nie bedzie poprawione:/
_________________ www.g-force.pl
Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice
|
|
Góra |
|
 |
BARTEKcoupe |
#228160 Wysłany:
13 Mar 2009, 20:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bartek
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Skarżysko Kamienna Rejestracja: 23 Mar 2008, Posty: 1138
|
może "fachowcy" odgięli go od tej ścieżki która daje sygnał na wskaźnik przy wyższym stanie paliwa nie ma odpowiedniego styku z nią
_________________ Punto GT 1.4 8v+ >>>Punto GT 2.0 16vt+ >>>>Punto GT 1.6 8v+
|
|
Góra |
|
 |
80quattro |
#228287 Wysłany:
14 Mar 2009, 08:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Błażej
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Ustroń Rejestracja: 15 Lis 2008, Posty: 188 Pomógł: 1
|
Pływak w GT jest taki sam jak w każdym innym punto . Nie wiem czy można kupić sam pływak nowy , ale chyba raczej nie .
Ja kupiłem całą pompę do zwykłego punto za 150 zł i przełożyłem obydowę która jest taka sama . Samą pompę pozostawiłem z GT .
_________________ Fiat Punto GT Fiat Punto II 1.2 Fiat Grande Punto Sport T-jet. Audi A4 Quattro 1.8 T
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|