|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sebul |
#229780 Wysłany:
17 Mar 2009, 21:57; Temat postu: Wycieraczki |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Sebastian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 17 Wrz 2008, Posty: 520 Pomógł: 1
|
Ja mianowicie mam taki problem , ze wycieraczki slabo zbieraja wode . Jak sobie jade w deszczu i puszce wycieraczka , to mi rozmazuje wszystko . Jak sobie popsikam plynem do spryskiwaczy i nie jade szybko to maskra bo nic nie widac . Wycieraczki kupile nowe i to samo , na starych troche lepiej ale widac ze nie przylegaja dobrze . Co zrobic ? Mozna jakos podregulowac te wycieraczki ? Cos zgiac zeby lepiej zbieraly wody ? Bo juz mnie szlag trafia jak musze latac glowa zeby znalesc miejsce na szybie przez ktore cos widac
|
|
Góra |
|
 |
|
|
gardi1 |
#229810 Wysłany:
17 Mar 2009, 22:45; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 14 Lut 2009, Posty: 74
|
sprawdz czy nie masz zasniedzialych, skorodowanych spreczyn dociskajacych ramie wyciaracki, jakiej firmy kupiles wycieraczki?
ja mialem podobnie kupilem boshowskie eco i jest pieknie
_________________ punto I S 1,2 Cabrio
|
|
Góra |
|
 |
sebul |
#229836 Wysłany:
17 Mar 2009, 23:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Sebastian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 17 Wrz 2008, Posty: 520 Pomógł: 1
|
oj nie wiem co to za wycieraczki sa , bo to tata moj kupil. bo wycieraczki sa docisniete , tylko mi sie wydaje ze chyba za bardzo , bo piora zamiast sterczec prosto to sa polozone , o takie cos mi chodzi
z tylu jak ma mwycieraczke to pioro jest sztywne ,a na przodzie tak jak pokazane , chyba ze tak ma byc nie wiem , ale slabo mi zbiera
jakby to byly zasniedziale sprezyny to wystarczy je wymienic ? narazie i tak nie sprawdze , bo auto u mechanika
|
|
Góra |
|
 |
deym0n |
#229886 Wysłany:
18 Mar 2009, 08:22; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie wycieraczka od strony kierowcy rozmazywała spory kawałek gdzieś tak w połowie pióra a końce dobrze zbierały, pomogła "obróbka ręczna"  troszeczkę metodą prób i błędów wygiąłem z wyczuciem pióro żeby odpowiednio dopasować do nawijmy to "krzywizny" szyby i jest dobrze
ja sprawdzałem to tak: włączony zapłon wycieraczki w ruchy i odłączałem zapłon w najbardziej zabrudzonym miejscu szyby ( wycieraczka stanęła w połowie ruchu na szybie)
może u ciebie to pomoże...
dodam że nie warto kupować całego pióra moim skromnym zdaniem już dawno z tego zrezygnowałem, kupuje sobie tylko gumki i jest OK.
_________________ >>>>>>>>>> |PUNTO I 75'SX 1998| <<<<<<<<<<
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|