You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 15 Cze 2025, 23:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #185020 Wysłany: 31 Paź 2008, 20:17; 
 Temat postu: Schowek z podświetleniem ?
Sympatyk kropek

Miejscowość: Jaworzno
Witam , jak w temacie drazni mnie brak lampki w schowku ( zreszta w bagazniku też) przygladałem sie konstrukcji schowka i tam od strony drzwi w zabudowie schowka jest jakaś zaślepka własnie tak jakby pod lampke sęk w tym,że sama kieszeń jest częścią ruchoma i jakby w ta zaslepke włozyć jakies swiecidło to nie wiem czy byłby z tego jakis pozytek.

Zastanawia mnie tez, czy ktoś miał fabrycznie tam jakies zrodło fotonów a jak tak to moze jakies foto jak macie taki upstandard.
Jeżeli fabrycznie tam coś siedziało to może moznaby kupic takie lampidło we Fiacie i zainstalować i zastanawiam się czy trzeba będzie ciągnąć jakies zailanie czy moze jest jakiś myk jak w bagażniku że przewody juz są .No z tym mykiem w bagazniku to nie jest tak różowo bo mój puncina 2001 r S 3 D sie niestety nie załapał Pociagnałbym jakis kabelek do bagaznika ale po pierwsze nie wiem co mogłoby być źródłem 12V noi jak to jest z tym mikrowyłacznikiem w zamku bo pewnie u mnie też nie ma po trzecie znajomość elektryki kończy sie u mnie na wymianie bateri w latarce:).A jak fabrycznie nie ma to może jakiś modull LED , byłoby takie małe udogodnienie .

Post #185106 Wysłany: 01 Lis 2008, 01:40; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań
Ktoś ostatnio się chwalił podświetleniem schowka, poszukaj w tematach w "Moje PII i PIIFL" ;)

***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***

Post #185116 Wysłany: 01 Lis 2008, 07:30; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź
Ja tez myslałem nad tym pomysłem.

tylko ja wymysliłem cos takiego:

tam jest gdzies przy schowku zaslepka, i jej miejsce wsadzic guzik (taki jak przy drzwiach jest tam na dole) i gdy schowek sie odtwiera to sie nam to swieci a gdy zamyka to prosta sprawa nie swieci :D Ja w swojej wersji nie mam poduszki dla pasazera. i tam jest takie miejsce i myslałem zeby tam umiescic diode 3led.

W bagazniku mam podswietlenie ;)
po prawej stronie pod głosnikiem masz taki mały kabelek w nim płynie + i - badz tylko + ;P u mnie był tylko + ale dałem sobie rade jesli Ci nie bedzie wystawał to pod tapicerka tam gdzies musi byc ;)

Post #233989 Wysłany: 29 Mar 2009, 14:56; 
 Temat postu: Re: Schowek z podświetleniem ?
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: HLX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa
miro2318 napisał(a):
Witam , jak w temacie drazni mnie brak lampki w schowku ( zreszta w bagazniku też) przygladałem sie konstrukcji schowka i tam od strony drzwi w zabudowie schowka jest jakaś zaślepka własnie tak jakby pod lampke sęk w tym,że sama kieszeń jest częścią ruchoma i jakby w ta zaslepke włozyć jakies swiecidło to nie wiem czy byłby z tego jakis pozytek.

Wedlug mnie ta zaslepka jest po to, zeby dostac sie do mocowania wylacznika airbagu. Ja przez nia poprowadzilem zasilanie do wezyka LED, ktory przykleilem za gorna krawedzia schowka. Do tego nawiercony otwor na zewnetrznej krawedzi, wylacznik krancowy i efekt jest calkiem mily.
Daloby sie go pewnie zastapic jakas bardziej elegancka magnetyczna cholera, ale mnie sie juz nie chcialo.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)