|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 17:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
szmundini |
#242531 Wysłany:
18 Kwi 2009, 14:40; Temat postu: straszne wycie po załączeniu sie wiatraka na chlodnicy |
|
 |
Forumowicz |
 |
Miejscowość: krystian Rejestracja: 18 Kwi 2009, Posty: 3
|
jak w temacie ,wracalismy od elektromechanika ponieważ cos zżerało prad i mialem ciągły problem z aku(okazało sie ze to polączenie radia z pominieciem stacyjki) gdy dojechalismy na stacje paliw chwile stalismy zaczelo cos potwornie!! wyć spod maski, zgasilem silnik przestało ,zalaczyłem znowu wycie i wydaje mi sie ze to chyba cos z wiatrakiem albo?....Czekam na pomysly (FIAT PUNTO 2005)
|
|
Góra |
|
 |
|
|
adi.degora |
#242533 Wysłany:
18 Kwi 2009, 14:46; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
Sądząc po opisie sytuacji to miałem podobne hece jakiś rok temu. Obawiam się że wentylator przed chlodnicą powoli mówi pa pa  Nie wiem jak często Ci się zdarza to wycie (a moze był to pojedynczy przypadek?), jak w zeszłym roku wiosną pojechałem na wymianę to wujas mechanik stwierdził że dobrze że przyjechałem jeszcze zanim zaczęły się upały, bo to że wyje to jedno, a to że nie pracuje tak jak powinien to drugie 
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
szmundini |
#246493 Wysłany:
27 Kwi 2009, 18:41; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
 |
Miejscowość: krystian Rejestracja: 18 Kwi 2009, Posty: 3
|
adi.degora napisał(a): Sądząc po opisie sytuacji to miałem podobne hece jakiś rok temu. Obawiam się że wentylator przed chlodnicą powoli mówi pa pa  Nie wiem jak często Ci się zdarza to wycie (a moze był to pojedynczy przypadek?), jak w zeszłym roku wiosną pojechałem na wymianę to wujas mechanik stwierdził że dobrze że przyjechałem jeszcze zanim zaczęły się upały, bo to że wyje to jedno, a to że nie pracuje tak jak powinien to drugie 
wystarczyło wymienic tylko silnik z wiatraczka koszt silnika 90 pln +robocizna 90 pln .A w serwisie juz chcieli wymieniac caly zestaw (bo inaczej sie nie da ...czyli SIE nie chce-450PLN!!!) Wiec jak nie musice w ASO typu GANINEX to lepiej nie korzystajcie ,A SWOJA DROGA PASOWAŁ SILNICZEK Z punto I
|
|
Góra |
|
 |
Adas |
#246967 Wysłany:
28 Kwi 2009, 19:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
_________________ Mk2 ForEver ? <LOL>
Moja obecna "Kropka" >>
Grande Punto 1.4 8v 77km od poniedziałku do piątku i mały uzupełniacz Ssangyong Actyon 2.0XDI na weekendowe wypady i inne szaleństwa!
1. Moja była kropka najlepsza zielona kropka.
Autko Nr1. >> Punto 2 1.2 8V 60KM 2001r. + LPG
topic1438.html
Moja była Alfa 156 Sportwagon - Autko Nr 2
Autko Nr2. Czarna jak Hell, Włoszka. >> Alfa 156 SportWagon 1.9 JTD 115KM 
http://adas.w.tkb.pl/Alfa156/
Dla osób z forum służę darmową diagnostyką Fiat EcuScan - OBD2, oraz diagnostyką każdego innego auta posiadam uniwersalny dobry skaner.
|
|
Góra |
|
 |
marcin74 |
#248034 Wysłany:
01 Maj 2009, 21:50; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 08 Mar 2009, Posty: 13
|
z cienkiego, seja, punto, bravy, bravo i z 17 jeszcze braci i sióstr. WIe cie jak to jest w tych wielodzietnych włoskich rodzinach
Wył bo sie zatarło łożysko ślizgowe z miedzi albo stopu łożyskowego, po zimie. Jakaś godzina roboty, zerowe koszty  Trzeba uważać żeby nie połamać szczotek silnika , bo komutator jest słabo naprawiany
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|