|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Machine |
#247346 Wysłany:
29 Kwi 2009, 20:16; Temat postu: Zablokowany bagażnik - laik |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam,
Panowie i Panie mam problem.
Upchnalem do bagaznika wózek dziececy zamknalem drzwi, otworzylem i znowu zamknalem. Po przejechaniu krotkiej trasy drzwi bagaznika juz sie nie otwieraja
Kiedy odciagam "wajhe" do otwierania bagaznika slychac jakby napinala sie jakas linka, ale nie moze odciagnac zamka. Nie wiem co robic a pojutrze mam wyjazd. Nie dostane sie do zamka <znalazlem na forum instrukcje jak wymienic, naprawic zamek bagaznika> poki nie wyjme wozka...
Czy siedzenia z tylu da sie jakos zlozyc? Czy musze je jakos wymontowac?
Prosze o pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#247352 Wysłany:
29 Kwi 2009, 20:25; Temat postu: |
|
|
To nie możesz wysiąść z auta i kluczykiem otworzyć z zewnątrz?
|
|
Góra |
|
 |
Malina |
#247366 Wysłany:
29 Kwi 2009, 20:47; Temat postu: |
|
|
Cytuj: To nie możesz wysiąść z auta i kluczykiem otworzyć z zewnątrz?
pewnie jakby się dało, to by pewnie tak zrobił  u mnie też się nie da Machine napisał(a): Czy siedzenia z tylu da sie jakos zlozyc?
da się złożyć oparcie...z prawej i lewej strony oparcia masz takie plastiki, pociąga się je i wtedy możesz złożyć oparcie (tzn położyć je na siedzeniu). Wózek już się pewnie da wyciągnąć.
Co do zamka, to jak już wyciągniesz wózek, a nawet jak się nie da, to spróbuj sięgnąć ręką do zamka (od środka), chyba pod nim (albo gdzieś w okolicy) jest taki dzyndzelek, jak go pociągniesz to zamek puści 
|
|
Góra |
|
 |
Dela |
#247403 Wysłany:
29 Kwi 2009, 21:45; Temat postu: |
|
 |
Swój chłop |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 27 Wrz 2007, Posty: 930
|
Malina napisał(a): to spróbuj sięgnąć ręką do zamka (od środka), chyba pod nim (albo gdzieś w okolicy) jest taki dzyndzelek, jak go pociągniesz to zamek puści
nie jestem pewien, ale chyba nie da rady tego tak zrobić... Trzeba by ten cały plastik - na klapie - odkręcić chyba (bo nie kojarzę żeby było dojście do mechanizmu nawet od środka 
_________________ Grafitowy Mk1 1.1S (LPG) '98 <- zapraszam Pomarańczowy Mk2 1.2 16V ELX '00 <- zapraszam
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#247458 Wysłany:
29 Kwi 2009, 22:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
jak upchnales wozek na sile i dobiles klapa to nic dziwnego ze sie nie otwiera, bo wozek napiera na klape i nie daje jej luzu. U mojej polowicy w Micrze byla podobna sytuacja, ale z walizkami. Dopiero po zlozeniu siedzen i przesunieciu walizek klapa sie otworzyla
_________________ www.g-force.pl
Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice
|
|
Góra |
|
 |
Machine |
#247534 Wysłany:
30 Kwi 2009, 08:00; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Dzięki wielkie...
Po pracy spróbuje się tym zająć. Mam nadzieje że złożę te nieszczęsne siedzenia i napisze jak poszło
Jeszcze raz dzięki...
|
|
Góra |
|
 |
krzychu |
#247593 Wysłany:
30 Kwi 2009, 11:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 29 Lis 2007, Posty: 345
|
Dela napisał(a): Malina napisał(a): to spróbuj sięgnąć ręką do zamka (od środka), chyba pod nim (albo gdzieś w okolicy) jest taki dzyndzelek, jak go pociągniesz to zamek puści nie jestem pewien, ale chyba nie da rady tego tak zrobić... Trzeba by ten cały plastik - na klapie - odkręcić chyba (bo nie kojarzę żeby było dojście do mechanizmu nawet od środka 
da rade, sam mialem zablokowany bagaznik, bez dostepu, i od srodka po zlozeniu foteli da rade otworzyc, ale trzeba na czuja bo strasznie ciasno
ps. ja ine mialem zadnego plastiku  na szczescie 
_________________ [ Punto I '97 ][ Mod progress: 0% |||||||| 100% ][ Projekt zamknięty ;( ]
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|