You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

Post #249010 Wysłany: 04 Maj 2009, 12:32; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Rybnik
Pawel1304 zalatwiles sprawe z zaworami ??? Ja niestety jescze czekam na zrobienie tego mechanik zajrzal tylko i zamowil te blaszki, powiedzial ze nie sa ani za ciasne ani za luzne tam gdzie bylo 0.40 szczelinowmierz wchodzil "na sile" takze nie wiem czy po regulacju bedzie jakas poprawa.
Druga rzecz jesli ktos oddawal sterownik do programowania moglibysci napisac ile zaplaciliscie za taka usluge, u mnie w rybniku gosciu wola 100zl nie wiem czy to duzo czy malo. Interesuje mnie to bo mechanik powiedzial ze sterwonik z czasem zmienia sobie parametry i tam moze tkwic problem.

Post #249149 Wysłany: 04 Maj 2009, 18:14; 
 Temat postu:
Puntoświr

Miejscowość: Grudziądz
No ja jakoś nie mogę się zebrać do roboty ale wiem że jedną płytkę mam do wymiany. A co do tego sterownika to nie chcę cię wprowadzać w błąd ale koleś co u niego byłem na komputerze mówił że w tych modelach wystarczy na ok pół godziny odłączyć akumulator żeby parametry się zresetowały, wyskoczył mi błąd po odłączeniu czujnika obrotów w czasie pracy i wystarczyło tylko odłączyć klemy żeby ten błąd usunąć z pamięci i tak samo jest z parametrami. Lepiej się upewnij czy to jest prawda i sam go zresetuj niż masz płacić jakiemuś mechanikowi 100zł a on zrobi to samo...

[ Dodano: 04 Maj 2009 18:14 ]
A u mnie jak nie pomoże regulacja zaworów to zainteresuję się wtryskami...

Post #249155 Wysłany: 04 Maj 2009, 18:25; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Rybnik
Hm, ja gdzies chyba na forum czytalem ze z tymi sterownikami z punta ten trik nie przechodzi i parametry zapisane sa w pamieci stalej i po odlaczeniu aku nawet na dluzszy czas nie ma mowy o "resecie" sterownika.
Moze ktos kto przerabial ten temat wypowie sie w/s sterownika i ewentualnie o tej "adaptacji/zmianie" parametrow z uplywem czasu

P.s Pawle jesli mozesz to napisz w jaki sposob sprawdzic wtryski

Post #249170 Wysłany: 17 Cze 2009, 16:25; 
 Temat postu:
Puntoświr

Miejscowość: Grudziądz
No właśnie tego nie wiem... Sprawdzałem jedynie reakcje silnika odłączając kolejne wtryski i za każdym razem reakcja była identyczna czyli teoretycznie każdy działa tylko teraz nie wiem czy prawidłowo...

[ Dodano: 17 Cze 2009 16:25 ]
No w końcu się zebrałem i wymieniłem płytkę. Jest to przy okazji mój największy sukces ponieważ zrobiłem to sam!!! Bez ściągania wałka rozrządu. Były mi potrzebne 2 dosyć grube płaskie wkrętaki do wciśnięcia szklanki, malutki wkrętak do poważenia płytki i małe szczypce do wyciągnięcia. Samo Wyjęcie płytki zajęło mi 1,5h ale się udało. Płytki oryginał pasowały od silnika 1,6 volkswagena.
Wymieniłem, sprawdziłem luzy i... Jest lekka poprawa ale na wolnych obrotach w sumie jest podobnie jak było, jedynie moc się poprawiła i lepiej na obroty wchodzi.
Nie wiem co dalej zacząć sprawdzać...
Teraz do głowy mi przychodzi MAP SENSOR i wtryskiwacze...
Pojeżdżę po szrotach i może znajdę taki map sensor i sobie na próbę zamontuje żeby zobaczyć czy to coś da.
A może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwość wyjęcia wtryskiwaczy i ich przeczyszczenie oraz ewentualnie sprawdzenie? Bo biorę też taką możliwość że któryś zalewa, Bo po przegazówce przez ok 4 sek chodzi równiutko i wtedy zaczyna go lekko trzepać tak jakby na jeden gar nieprzepalał...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)