|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Masiu |
#251753 Wysłany:
10 Maj 2009, 13:35; Temat postu: Radio |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 07 Mar 2009, Posty: 946
|
Całkiem niedawno zakupiłem sobie sprzęt grający do samochodu... Z racji tego, że tata z wykształcenia jest elektrykiem a z zainteresowania podobnie jak ja "audiofilem", kwestia ta była dla nas czystą przyjemnością...
Mianowicie : Radio JVC KD-R302, głośniki JBL GT5-963 6"x9", kabel 1,5 kwadrat... Głośniki wmontowane w tylnią półkę...
I teraz tak... Muzyka z płyt chodzi fenomenalnie... Bas jest potężny, siedząc z przodu czuję go na plecach z zachowaniem czystości dźwięku, głośność wystarczająca, daje popalić...
Z kolei jak puszczę radio, stojąc w miejscu np. pod domem, jest dokładnie tak samo... Przyjemnie się słucha... Jednak w momencie kiedy jadę, zaczyna się problem... Fala nie tyle co ucieka... Ale radio działając normalnie niekiedy charczy, są niedoskonałości dźwięku, tak jakby jakieś zakłócenia... Nie jest to uciekanie fali... Ale tak jak mówię... jakieś charczenia bardzo przeszkadzające... Antena jest nowa... podłączona do radia dobrze... sprawdzana w 3 poziomach położenia... za każym razem tak samo jest... Dodam jeszcze tylko tyle, że stacji radiowych szuka migiem... bez żadnych problemów...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Lotos |
#251773 Wysłany:
10 Maj 2009, 14:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
alternator najprawdopodobniej sieje zakłócenia
|
|
Góra |
|
 |
Masiu |
#251797 Wysłany:
10 Maj 2009, 15:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
adrian055 |
#251873 Wysłany:
10 Maj 2009, 19:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Gorlice Rejestracja: 06 Lut 2008, Posty: 532 Pomógł: 1
|
albo przez antene zbiera albo podlacz + i - z radia bezposrednio pod aku i sprawdz jeszcze raz czy masz zaklócenia
_________________ Punto 1.4 GT
Diagnostyka euroscan Fiat do 2000 roku Gorlice
|
|
Góra |
|
 |
Masiu |
#252650 Wysłany:
12 Maj 2009, 14:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Korzystając z okazji... By nie zakładać nowego tematu, zapytam tutaj... Wiecie już jaki mam sprzęt grający... Jednak chciałbym wzbogacić go o przednie głośniki... Od 87mm wiele wymagać nie można... Jednak myślę, że mogłyby dodać ładny efekt dźwięku "przestrzennego" oraz wzbogacić o wysoki i średnie tony. Czy mam rację ? A jeśli tak, to powiedzcie proszę jaką markę proponujecie ? Wiele na ten temat się naczytałem i czym więcej czytam, tym mniej wiem... Niemal każda marka w internecie jest skrytykowana poza (tą którą mam w tylnej półce) JBL. Myślę jednak, że na JBL'ach świat się nie kończy... Jeszcze jedno pytanie, ile max warto przeznaczyć na takie głośniki ?
Dodam tylko tyle, że te głośniki które mam z tyłu mają wygar niesamowity, jestem pod wrażeniem ich brzemienia... W końcu dałem za nie 200zł 
_________________ Fiat Punto I, 96', 1.1 55KM
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#252769 Wysłany:
12 Maj 2009, 20:45; Temat postu: |
|
|
Do przodu dedykowane do PI dwudrożne Pioneery. Droższych nie ma sensu kupować. Dokładnie to było opisane na forum więc odszukaj sobie temat kolegi STax'a i poczytaj.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|