|
Obecny czas: 06 Maj 2025, 07:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Szafran |
#253768 Wysłany:
15 Maj 2009, 13:47; Temat postu: Blokada bezpieczeństwa w drzwiach |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Otóż moim drodzy, mam kropkę z tej feralnej serii z 2006 roku. W ramach gwarancji początkowo wyregulowali tylne klamki, ale gdy ponownie przestały otwierać się z zewnątrz - wymienili. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że teraz nie ma możliwości otwarcia drzwi tylnych od wewnątrz. Dowiedziałam się już o czymś takim jak blokada bezpieczeństwa dzieci, jednak jakkolwiek bym nie przekręcała tej śruby (czy jak inaczej to nazwać) klamki nadal nie działają. Czy ktoś miał podobny problem i mógłby mi pomóc? Nie uśmiecha mi się już po raz tysięczny jechać do serwisu.. Będę wdzięczna
|
|
Góra |
|
 |
|
|
KusiK |
#253782 Wysłany:
15 Maj 2009, 14:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: ST ..... Tychy Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 336 Pomógł: 2
|
nie pozostaje ci raczej nic innego jak pojechac do Aso poraz tysieczny. Jedyna blokada klamek jest wlasnie ta "srubka", może cos sie tam urwalo. Możesz ewentulanie rozebrac cale drzwi i sprawdzic czy wszystko dobrze chodzi, tylko czy ci sie chce i masz na to czas 
_________________ Grande Punto 1.4 8V 77KM Active 5D
|
|
Góra |
|
 |
Szafran |
#253793 Wysłany:
15 Maj 2009, 15:01; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
tylko problem w tym, że ostatnio wymienili mi obie klamki z tyłu i obie nie działają.. Więc w obu drzwiach coś się popsuło? 
|
|
Góra |
|
 |
KusiK |
#253861 Wysłany:
15 Maj 2009, 17:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Wersja: Active
Miejscowość: ST ..... Tychy Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 336 Pomógł: 2
|
Szafran może zareklamuj wykonaną usługe w ASO
_________________ Grande Punto 1.4 8V 77KM Active 5D
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#258665 Wysłany:
26 Maj 2009, 22:22; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
Nie uwierzycie  Problemy z tylnymi klamkami występują nie tylko w GP  Flagowy model, czyli Croma, która wiadomo ile kosztuje, ma znacznie większe problemy. Klamki są bardzo tandetne, łamie się w nich plastik i nie ma możliwości otworzenia drzwi od zewnątrz - wczoraj widziałem w ASO - zapytałem mechaników i potwierdzili, że coraz więcej tych autek przyjeżdża z tym problemem  Jak można wypuszczać taką tandetę. Kupujesz samochód za około 100 000, w którym są plastiki rodem z Chin... Cromę uważałem za fajne autko, ale zmieniam zdanie. Coś takiego w tej cenie nie ma prawa mieć miejsca.
A to, że maska jest podtrzymywana za pomocą tandetnego druta przemilczę...
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
patefoniq |
#258687 Wysłany:
26 Maj 2009, 22:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Linea
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Emotion
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 13 Kwi 2009, Posty: 378
|
_________________ pozdrawiam Piotr Paszkowski aka patefoniQ Obsługa informatyczna, Outsourcing IT - Łódź / łódzkie http://www.syslink.pl
|
|
Góra |
|
 |
Wirkowski |
#258739 Wysłany:
27 Maj 2009, 06:20; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 02 Lip 2007, Posty: 75
|
Spokojnie moi kochani - zrobią ogólnokrajową akcję serwisową i powymieniają - przynajmneij mam taką nadzieję.
A tak swoją drogą możnaby pozbierać podpisy, zrobic listy i wysłać do Fiat-a 
|
|
Góra |
|
 |
mario-sz |
#258757 Wysłany:
27 Maj 2009, 08:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Wersja: Estiva Blue&Me
Miejscowość: Racibórz Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 748 Pomógł: 5
|
Ja już wolę aby mi stukały niż mają je źle wyregulować, połamać tapicerkę, potem ta tapicerka źle zamocowana też będzie stukać po czym drzwi będą obcierać i niszczyć lakier. Lepiej psiknąć tam olejem a zawiasy obkleić czarną taśmą izolacyjną IMHO
OCZYWISCIE jeżeli chodzi o Szafran to jest to inna historia:
JEDŹ do innego ASO
_________________ ESTIVA Blue@Me 2008 1.4 8V <----- Tu ją możesz zobaczyć
Fix It Again Tomorrow
|
|
Góra |
|
 |
olos47 |
#258762 Wysłany:
27 Maj 2009, 08:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice/Siedlce/Birmingham UK Rejestracja: 09 Lut 2009, Posty: 555
|
krowka napisał(a): Nie uwierzycie  Problemy z tylnymi klamkami występują nie tylko w GP  Flagowy model, czyli Croma, która wiadomo ile kosztuje, ma znacznie większe problemy. Klamki są bardzo tandetne, łamie się w nich plastik i nie ma możliwości otworzenia drzwi od zewnątrz - wczoraj widziałem w ASO - zapytałem mechaników i potwierdzili, że coraz więcej tych autek przyjeżdża z tym problemem  Jak można wypuszczać taką tandetę. Kupujesz samochód za około 100 000, w którym są plastiki rodem z Chin... Cromę uważałem za fajne autko, ale zmieniam zdanie. Coś takiego w tej cenie nie ma prawa mieć miejsca. A to, że maska jest podtrzymywana za pomocą tandetnego druta przemilczę...
za takie pieniadze to sie Fiata nie kupuje. CHyba bym na glowe upadl gdybym mial za Fiata zaplacic ponad 100 tys zl. Z tego co widzialem w cenniku to podstawowa cena najdrozszej cromy to cos ok 160 tys zl. Do tego dodatki i zrobi sie ok 180 tys zl. Takie pieniadze za Fiata... Nie wiem kto to kupi. 
_________________ FIAT GRANDE PUNTO RACING 1,4 8v 75KM, YELLOW&BLUE&ME
Renault Megane Grandtour Dynamique 1,5 dci 106KM
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|