|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 15:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
endrjuuu |
#264374 Wysłany:
14 Cze 2009, 11:27; Temat postu: mechanicy...instalacja gazowa... |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Klb Rejestracja: 01 Gru 2008, Posty: 2
|
Witam wszystkich serdecznie:)
moje punto Punto elx 75 1.2B 1996r
Wróciłem od mechanika który zmienił: sprzęgło (tarcze docisk i caly ten komplet) wymienil tez olej w skrzyni i przy okazji jakies simeringi i jakies uszczelki bo mowil ze przy okazji latwo mozna bylo to zrobic, zmienil tez nagrzewnice i linki hamulca recznego.
ile mechanik powinien zawołać za taka prace razem z czesciami?? bo mam obawy czy za duzo nie zaplacilem:/
A druga kwestia to instalacja gazowa do mojego punto ktory jak mi wiadomo to wielowtrysk, a kilka osob w tym mechanik od gazu namawiaja mnie na instalacje gazowa to II generacji czy jakos tak, ta co montuje sie np. do punto jednopunktowych. Czy jest mozliwe i moze ktos ma podobmnie zrobiona instalacje. Ta do wielowtrysku kosztuje 2.5 tyś a ta druga 1.7 tys i logiczne bvyłoby kupic tansza ale czy potem nie bede mial problemow z autem.
Proszę o porade, pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#264379 Wysłany:
14 Cze 2009, 11:38; Temat postu: |
|
|
Robocizna ok. 300-400zł plus części. Sprawdź sobie np. na allegro ile co kosztuje.
Ten silnik nie lubi za bardzo instalacji mieszalnikowej, sekwencji zakładać się nie opłaca więc zastanów się jeszcze raz czy gaz jest Ci tak bardzo potrzebny. Mam taki silnik, kiedyś miałem gaz (instalacja mieszalnikowa), w mieście palił 3l więcej gazu niż paliwa, a do 3000 obr/min się tylko toczył.
|
|
Góra |
|
 |
endrjuuu |
#265291 Wysłany:
16 Cze 2009, 22:08; Temat postu: hmm |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Klb Rejestracja: 01 Gru 2008, Posty: 2
|
przez najblizszy rok szczacunkowo zrobie najmniej 15tys km a moze nawet 20:) pare osob doradza gaz ze sie odrobi i za nawet niecaly rok instalacja sie wroci, zakladajac ze wezme ta tansza, ale boje sie o oglony stan auta czy nie zaczna sie klopoty z silnikiem czy to rzeczywiscie bedzie dzialac przy takim silniku?? mial ktos moze taki problem jeszcze albo moze ktos ma prz takim silniku instalacje....wole sie doptyac bo po fakcie to bede mogl tylko doradzac innym:)
|
|
Góra |
|
 |
Duh |
#265698 Wysłany:
18 Cze 2009, 07:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Beskidy-Cracov Rejestracja: 20 Kwi 2008, Posty: 222
|
ja mam taką instalacje Landi Renzo zrobione ok.37000 auto z 1999 1.2
Bez większych problemów. nie liczę tu wymiany kabli świec czyszczenia przepustnicy itd. Ogólnie chodzi ładnie.
_________________ Praktyka - jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Kiedy połączymy praktykę i teorię to: nic nie działa i nie wiemy dlaczego
|
|
Góra |
|
 |
dzana |
#268206 Wysłany:
26 Cze 2009, 22:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bochnia Rejestracja: 16 Sie 2007, Posty: 393
|
endrjuuu mam dokladnie taki sam model jak TY i tez zalozona instalacje II generacji BRC. Wiekszych problemow nie mam , na gazie chodzi lepiej niz na Pb 
_________________ Punto 1,2 ELX 75 KM, 1996 benzyna +Lpg
----------------------------------------------------
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
|
|
Góra |
|
 |
2rotor |
#268233 Wysłany:
26 Cze 2009, 23:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 09 Wrz 2007, Posty: 1680
|
dzana napisał(a): endrjuuu mam dokladnie taki sam model jak TY i tez zalozona instalacje II generacji BRC. Wiekszych problemow nie mam , na gazie chodzi lepiej niz na Pb 
Bo na dolocie masz zwężkę i już nie będzie tak chodził na benzynie jak fabryka przykazała.
_________________ Fiat Stilo 1,6 16V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|