|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 19:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
omeniusz22 |
#269030 Wysłany:
01 Lip 2009, 15:33; Temat postu: Wlew paliwa |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 31 Lip 2008, Posty: 127
|
Witam:
W dniu dzisiejszym kiedy tankowałem na stacji urwał mi się wlew paliwa tam gdzie jest mocowany na 4 śruby i teraz mi cały lata.
Czy ktoś wie jak mogę go teraz przymocować czy musze kupić cały nowy wlew paliwa?
Proszę szanownych forumpowiczów o pomoc?
[ Dodano: 01 Lip 2009 14:33 ] Witam dzisiaj próbowałem odkręcić przy korku wlew paliwa, ale za cholerę nie mogę ruszyć śrub. Może ktoś już odkręcał jaki mają wymiar i jaki jest gwint tych śrub?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Pawcio |
#269343 Wysłany:
01 Lip 2009, 19:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 12 Lip 2007, Posty: 142
|
Witam, te śruby są już zardzewiałe od strony nadkola i ich nie odkręcisz, ja u siebie musiałem wszystkie 4 rozwiercić i założyłem nowe (fi 6) od wewnątrz dałem nakrętki i gra gitara 
_________________ Zawsze i wszędzie Puntem wozić się będę!
Punto mk I, 1.1 SX, 55 KM, 98r.
VW Golf mk III 1.6
|
|
Góra |
|
 |
magikgliwice |
#269647 Wysłany:
03 Lip 2009, 12:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 18 Mar 2008, Posty: 135
|
ja kupiłem jakis 2 składnikowy klej do plastiku i wlałem w obrys peknięcia wieczorkiem aby zdążyl zaschnąc - jak rano przyszedłem wszystko się ładnie trzymało ale profilaktycznie połozyłem na tym plastiku całe dwie czy trzy warstwy tego kleju - pokrywajac cała powierzchnie  nic nie rusza sie mozna pistolet oprzec o wlew inic nie peka - sprawdzony sposób - koszt około 15 zł
pozdrawiam
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|