Forum Fiat Punto Strona Główna  
  YouTube  •   Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

"Strzały" w kolumnie kierownicy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Paweł A.
Puntoświr

Imię: Paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 513
Tematy: 16

Post #269427 Wysłany: 02 Lip 2009 07:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yacek napisał:
Paweł A. napisał:
Boję się, że to coś poważnego

Nie masz sie co bać. Samochód masz nowy na gwarancji i Ty zgłaszasz usterkę do ASO. A oni naprawiają. Gorzej mają Ci u których się gwarancja skończyła.
Ale oczywiście, mają robić i nie ma, że boli. Boję się by się nic nie stało podczas jazdy.

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Yacek
Puntoświr

Imię: Jacek
Dni na forum: 718
Tematy: 4

Post #269516 Wysłany: 02 Lip 2009 16:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Paweł A. napisał:
Boję się by się nic nie stało podczas jazdy

Dlatego w książce gwarancyjnej jest napisane żeby po zauważeniu usterki niezwłocznie zgłosic sie do ASO. Jest jeszcze tzw asistance fiat. Zgłaszasz i podjadą z lawetą i odwiozą samochód do serwisu na koszt FAP. Very Happy

Puntoświr

Dni na forum: 1038
Tematy: 6

Post #269654 Wysłany: 03 Lip 2009 13:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzis osłuchałem układ kierowniczy i na postoju słysze stuki i to nie zawsze pod drążkiem kierowniczym, ale w czasie jazdy tego nie słychać tylko na postoju jak porusze kierownicą i to nie za kazdym razem. No nic jako ze nie mam juz gwarancji to jeszcze troche pojezdzi sie i sie zobaczy czy przejdzie czy bedzie bardziej stukać ale mysle ze to drązek bedzie do wymiany za jakiś czas.

Puntomaniak

Imię: Adam
Dni na forum: 1055
Tematy: 7

Post #269886 Wysłany: 04 Lip 2009 17:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam w moim GP podczas obracania kierownicą również zauważyłem opisywane przez was stuki. Wykluczam przełącznik zespolony, gdyż jakieś 4 miesiące temu był wymieniany na nowy. Tak więc myślę, że stuki są winą tego drążka. Gwarancja się skończyła więc strach pomyśleć ile taka część i naprawa może kosztować. Ekhm... Crying or Very sad

Paweł A.
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 513
Tematy: 16

Post #269889 Wysłany: 04 Lip 2009 19:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pewnie mówimy o czymś innym, bo u mnie te odgłosy dochodzą z samej kierownicy, lub jej mocowania. Zaobserwowałem, że głownie tylko po ruszeniu. Podobny odgłos jest gdy nacisnę przycisk SRC OK na kierownicy. Serwis umówiony na środę.

Puntoświr

Dni na forum: 1038
Tematy: 6

Post #269898 Wysłany: 04 Lip 2009 20:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Paweł A. tez z początku obserwowałem takie odgłosy jak Ty ale teraz jakby widze ze drgania te pochodzą od drążka z dolnego mocowania i w czasie jazdy jest błoga cisza, a jedynie na postoju to słysze i to nie zawsze widać ze jest układ bardziej obciążony i pewno dlatego.
Tez sie juz zastanawiam ile przyjdzie takie ustrojstwo, ale to jest wtedy wada materiału przy tym przebiegu to nie powinno to wystąpić, jak pisałem pojezdze troche to sie okaze czy bedzie gorzej czy nie.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat