Nie masz sie co bać. Samochód masz nowy na gwarancji i Ty zgłaszasz usterkę do ASO. A oni naprawiają. Gorzej mają Ci u których się gwarancja skończyła.
Ale oczywiście, mają robić i nie ma, że boli. Boję się by się nic nie stało podczas jazdy.
Dlatego w książce gwarancyjnej jest napisane żeby po zauważeniu usterki niezwłocznie zgłosic sie do ASO. Jest jeszcze tzw asistance fiat. Zgłaszasz i podjadą z lawetą i odwiozą samochód do serwisu na koszt FAP.
_________________ GP. MY2008
autofan Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 1038
Tematy: 6 Skąd: pomorskie
Dzis osłuchałem układ kierowniczy i na postoju słysze stuki i to nie zawsze pod drążkiem kierowniczym, ale w czasie jazdy tego nie słychać tylko na postoju jak porusze kierownicą i to nie za kazdym razem. No nic jako ze nie mam juz gwarancji to jeszcze troche pojezdzi sie i sie zobaczy czy przejdzie czy bedzie bardziej stukać ale mysle ze to drązek bedzie do wymiany za jakiś czas.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy srebny
Adam3206 Puntomaniak
Imię: Adam
Dni na forum: 1055
Tematy: 7 Skąd: Wielkopolska
Witam w moim GP podczas obracania kierownicą również zauważyłem opisywane przez was stuki. Wykluczam przełącznik zespolony, gdyż jakieś 4 miesiące temu był wymieniany na nowy. Tak więc myślę, że stuki są winą tego drążka. Gwarancja się skończyła więc strach pomyśleć ile taka część i naprawa może kosztować.
_________________ GP 5d 1,4 8v Active + pakiet Comfort,
czarny Crossover
Paweł A. Puntoświr
Imię: Paweł
Dni na forum: 513
Tematy: 16 Skąd: Bielsko-Biała
Pewnie mówimy o czymś innym, bo u mnie te odgłosy dochodzą z samej kierownicy, lub jej mocowania. Zaobserwowałem, że głownie tylko po ruszeniu. Podobny odgłos jest gdy nacisnę przycisk SRC OK na kierownicy. Serwis umówiony na środę.
Paweł A. tez z początku obserwowałem takie odgłosy jak Ty ale teraz jakby widze ze drgania te pochodzą od drążka z dolnego mocowania i w czasie jazdy jest błoga cisza, a jedynie na postoju to słysze i to nie zawsze widać ze jest układ bardziej obciążony i pewno dlatego.
Tez sie juz zastanawiam ile przyjdzie takie ustrojstwo, ale to jest wtedy wada materiału przy tym przebiegu to nie powinno to wystąpić, jak pisałem pojezdze troche to sie okaze czy bedzie gorzej czy nie.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy srebny
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach