|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 12:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
marek999 |
#277184 Wysłany:
04 Sie 2009, 11:51; Temat postu: wymiana amorków |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: trzebinia Rejestracja: 10 Lut 2009, Posty: 15
|
posiadam Punto I rok 1996. swego czasu byłem w przegladzie stwierdzono wymiane wachacz przód ora tarcze hamulcowe.po tej wymianie autko jeszcze bardziej zaczeło mi sie tłuc na prostej jest okey ale jakies progi czy dziury na drodze słysze nieznosne uderzanie i dobijanie.czy to amorki sa winne,czy wymiana jest dośc trudna.[znalazłem takie sciągacze chyba do spręzyn w garazy u teścia]i moje pytanie na allegro sa amorki ale co trzeba wymienic sa jakies dodatkowe gumy chyba pod sprężyny to sie kupuje osobno.oraz górne łozysko amorka.w wystawionych na allego nie widze nic takiego..dzieki
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Kamilbike |
#277190 Wysłany:
04 Sie 2009, 12:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
Najwiekszy problem bedzie przy wyjeciu sprezyny, poniewaz gorna srube odkreca sie kluczem udarowym. No ale to mozesz podejsc do jakiegos warsztatu i Ci za dyszke odkreca i pozniej od razyu nowe wkreca. My z chlopakami w warsztacie robilismy tak ze lapalismyw rurhak gorna czesc amora przy srubie i drugi odkrecal normalnie kluczem. Jak masz pomagiera to ogarniesz temat. Wymiana amorow nie jest duzym problemem.
_________________ www.g-force.pl
Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice
|
|
Góra |
|
 |
pielaa4 |
#277229 Wysłany:
04 Sie 2009, 14:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: krakow Rejestracja: 28 Wrz 2007, Posty: 264 Pomógł: 12
|
a recznie sie nie da odkrecić tylko kluczem udarowym dziwne ja zawsze jakoś odkręcam normalnym kluczem jedyny problem mialem kiedyć wybicia srub ze zwrotnicy
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#277248 Wysłany:
04 Sie 2009, 15:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
no mowie ze da sie recnzie, ale treba miec kogos do pomocy z rurhakiem, zeby trzymal na gore amora, bo krecac ta duza srube w srodku co jest bedziesz obracal calym amorem
_________________ www.g-force.pl
Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice
|
|
Góra |
|
 |
pielaa4 |
#277293 Wysłany:
04 Sie 2009, 17:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: krakow Rejestracja: 28 Wrz 2007, Posty: 264 Pomógł: 12
|
nie koniecznie sie obruci amor po w nim jest miejsce na imbuls. i mozna sobie samemu poradzić,
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|