|
Obecny czas: 13 Sty 2026, 09:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Paweł A. |
#282831 Wysłany:
27 Sie 2009, 17:35; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 14 Kwi 2009, Posty: 745
|
|
pciosek, jak zdecydujesz się go już kupić, odezwij się do mnie na priv.
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
G360 |
#282877 Wysłany:
27 Sie 2009, 20:18; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
pciosek, teraz pod wieczór jechałem za żółtym GP (pozdrawiam kierowcę na blachach SL...  ). Bardzo ładnie się prezentuje. Rzeczywiście mocno rzuca się w oczy ale wygląda elegancko. Czarne dodatki bardzo mu do tego służą więc kolorek wg mnie spoko, nie psuje grandziaka i pokazuje że na ulicy nie ma z nim żartów 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Maciek89 |
#283035 Wysłany:
28 Sie 2009, 12:54; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Paliwo: Inne
|
|
| Góra |
|
 |
|
pciosek |
#283045 Wysłany:
28 Sie 2009, 13:20; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Wersja: Sport
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 23 Sie 2009, Posty: 115
|
Maciek89 napisał(a): pciosek tym jezdziłeś???
Nie. Żółtego nie da się dosiadać, bo jest niezarejestrowany. To był widocznie jakiegoś innego szczęśliwca.
Zła wiadomość. Pan z Fiata zadwonił, że nie ma opcji na 50.000 i zostaje kwota 59.900. Podobno oni są 'własnością' centrali i to ONA decyduje, a ONA nie chce sprzedawać "ze stratą". Hmmmm, ciekawe ile w tym prawdy.
Umówiliśmy się na jakieś rozmowy jeszcze na przyszły tydzień. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A taki OT:
Ma ktoś blue&me nav u siebie? Jak to działa w ogóle, da się z tego korzystać?
|
|
| Góra |
|
 |
|
mario-sz |
#283052 Wysłany:
28 Sie 2009, 13:32; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva Blue&Me
Miejscowość: Racibórz Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 748 Pomógł: 5
|
pciosek napisał(a): Maciek89 napisał(a): pciosek tym jezdziłeś??? A taki OT: Ma ktoś blue&me nav u siebie? Jak to działa w ogóle, da się z tego korzystać?
Widziałem to. Ale lepiej kupić za 500zł navi + Automapę i widziec drogę 
_________________ ESTIVA Blue@Me 2008 1.4 8V <----- Tu ją możesz zobaczyć
Fix It Again Tomorrow
|
|
| Góra |
|
 |
|
mac1981 |
#283080 Wysłany:
28 Sie 2009, 15:44; Temat postu: |
|
 |
| Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Śląsk Rejestracja: 30 Lip 2009, Posty: 28
|
ja bym poczekał, grają z Tobą.
poczekaj trochę i zobaczysz że zejdą z ceny.
spieszyć się nie ma co  , im bardziej zależy na czasie...
_________________ GP
Silnik: 1.4 8v 77KM
Rok produkcji: 2007
|
|
| Góra |
|
 |
|
Paweł A. |
#283100 Wysłany:
28 Sie 2009, 16:58; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 14 Kwi 2009, Posty: 745
|
pciosek napisał(a): Zła wiadomość. Pan z Fiata zadwonił, że nie ma opcji na 50.000 i zostaje kwota 59.900. Podobno oni są 'własnością' centrali i to ONA decyduje, a ONA nie chce sprzedawać "ze stratą". Hmmmm, ciekawe ile w tym prawdy. Umówiliśmy się na jakieś rozmowy jeszcze na przyszły tydzień. Zobaczymy co z tego wyjdzie Jak nie jesteś aż tak napalony, to przypomnij się im w styczniu. Wówczas ładnie zejdą z ceny 
|
|
| Góra |
|
 |
|
alba |
#283117 Wysłany:
28 Sie 2009, 17:59; Temat postu: |
|
 |
| Puntomaniak |
|
No jak dla mnie to jest wypasior
http://indianautosblog.com/wp-content/u ... -Evo-2.jpg
Środkowa konsola nawiewu zalatuje 147-mką
na tej stronie jest jeszcze parę zdjęć
Jeszcze tylko reflektory jakby jakieś projekcyjne były
Co do rocznika to w Polsce jest taki zwyczaj że cena zależy od daty produckji a nie pierwszej rejestracji więc może się okazać że kupując prawie dwuletnie auto mimo rabatu jest się sporo w plecy no chyba żeby tym jeżdzić potem kilkanaście lat to różnica nieco się zatrze.
Zdaje się że już sa pierwsze Alfy Mito w ofercie z Multiair choć cena też wyższa. Na forum alfy ktoś znalazł ceny i np. różnica między 120TB a 135MA to 900 Euro.
_________________ Alfa Romeo Mito 1,4 MPI
|
|
| Góra |
|
 |
|
pciosek |
#284628 Wysłany:
02 Wrz 2009, 00:08; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
|
Taka tu cisza zapanowała. Dla podtrzymania napięcia napiszę, że negocjacje w toku. Tak mi się przynajmniej wydaje... Tajm łil szoł.
_________________ 'Giallo di pollo' 164KM / 354Nm by Cinek_
(GP Sport 1.9 MultiJet 130KM)
|
|
| Góra |
|
 |
|
alba |
#284659 Wysłany:
02 Wrz 2009, 08:26; Temat postu: |
|
 |
| Puntomaniak |
|
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#284673 Wysłany:
02 Wrz 2009, 09:43; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Województwo: Poza Polską
|
alba napisał(a):
Odnoszę wrażenie, że pogubiłeś wątki. Kolega zastanawia się nad kupnem GP z rocznika 2008 a Ty wyskakujesz z Punto Evo 
|
|
| Góra |
|
 |
|
alba |
#284718 Wysłany:
02 Wrz 2009, 14:00; Temat postu: |
|
 |
| Puntomaniak |
|
|
Jak w grę wchodzi 59 tys to pewnie warto zastanowić sie nad evo
|
|
| Góra |
|
 |
|
pciosek |
#284729 Wysłany:
02 Wrz 2009, 14:40; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
|
Chyba się faktycznie spróbuję coś zorientować na temat tego EVO w salonie. Może już mają jakieś informacje/cenniki.
Ale z drugiej strony za 60k to będzie na bank mniej atrakcyjna wersja niż GP, które mam na widelcu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#284731 Wysłany:
02 Wrz 2009, 14:42; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
alba napisał(a): Jak w grę wchodzi 59 tys to pewnie warto zastanowić sie nad evo
Ale to wypada napisać...Poza tym za 59000pln jest już wiele ciekawszych propozycji niżeli Fiat.
|
|
| Góra |
|
 |
|
pciosek |
#284741 Wysłany:
02 Wrz 2009, 15:02; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
MiSiOn napisał(a): Poza tym za 59000pln jest już wiele ciekawszych propozycji niżeli Fiat.
Np.? Bo ja nie znalazłem... Może coś przeoczyłem z oferty rynku, więc proszę podaj swoje propozycje.
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#284767 Wysłany:
02 Wrz 2009, 17:22; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
pciosek napisał(a): MiSiOn napisał(a): Poza tym za 59000pln jest już wiele ciekawszych propozycji niżeli Fiat. Np.? Bo ja nie znalazłem... Może coś przeoczyłem z oferty rynku, więc proszę podaj swoje propozycje.
Zależy czego oczekujesz i czy ma być to auto 3 drzwiowe do "samotnej jazdy" względnie z dziewczyną/narzeczoną/żoną czy też coś na przyszłość- coś bardziej rodzinnego.
1. Za 46000pln masz Nissana Note- tak, wiem ładne jak Włoch to to nie jest ale bardzo przyjemne- jest u mnie taki w rodzinie i kupiony w tym czasie co moje GP i nie ma takich usterek jak GP- nie mówię już o stukającym zawieszeniu ale o takich pierdołach jak spryskiwacze czy klamki w wersji 5d (swoją drogą w jednym z ostatnich Auto Świecie był test GP i Fiat zapytany o klamki twierdził, że problem rozwiązał- chyba w snach). Silnik 1.4 w zupełności wystarczy.
2. Jak stałem przed wyborem GP zainteresował mnie też Peugeot 207- mam wielką przyjemność jeździć takim od czasu do czasu- niestety był dla mnie niedostępny cenowo podobnie jak i Note.
Nie będę więcej wskazywał bo to jest bez sensu. Nie wiem czego oczekujesz od auta. Jak dla mnie GP to bardzo fajne auto z ciekawym wnętrzem i przepięknym designem ale do 40000pln potem to już wg mnie zbyt wysoka stawka za tak dużą ilość niedoróbek i poważną sprawę- zawieszenie- może czytałeś mój post o stukającym zawieszeniu z przodu. Od 4000km na liczniku stuka wali i puka mi przednie zawieszenie (teraz jest 13000km)- 6 nieskutecznych napraw w 3 serwisach- wymienili połowę zawieszenia, podczas tych wymian połamali listwy i porwali wygłuszenia przy podszybiu od strony silnika. Czekam teraz na odpowiedź z FAP co mam dalej z tym fantem zrobić bo mimo, że mam gwarancję to mogę sobie ją w gniazdo włożyć. Do tego:
- spryskiwacze- spory temat na forum,
- klamki tylne się zacinają (mam niby już te zmieniane),
- gniazdko pasów samoczynnie wypina pas- ASO nie widzi problemu,
- dziury w nadkolach- śmiech na sali,
- stukające zamki drzwi- też można o tym poczytać na forum,
- zardzewiałe ramiona wycieraczek,
- wypiaskowane progi (mam standardowej szerokości opony i felgi),
- okleina słupka drzwi kierowcy zaczyna się marszczyć,
To tyle co mi przychodzi na myśl. Większości z tego wg ASO nie da się naprawić bo TTTM.
Nie odradzam i nie zachęcam Ci Grande Punto ale sam widzisz i powinieneś wyciągnąć jakieś wnioski.
Dla skonkretyzowania. Kilka tygodni temu moja dziewuszka rozbiła Bravo z nalotem 15000km - nic w nim się nie działo poza tym, że od 13000km zaczęła skrzypieć linka sprzęgła- to też nie jest normalny objaw.
Dla skonkretyzowania 2: Note ma już 20000km i na początku zaliczył serwis bo coś skrzypiało w fotelu kierowcy- ASO szybciutko zlokalizowało i usunęło usterkę.
Dla skonkretyzowania 3: Peugeot 207 ma już ponad 30000km i pierwszą wizytę w ASO zaliczył dopiero na pierwszym przeglądzie. Nic się nie dzieje.
Jest wiele innych marek i na pewno w kwocie 59000 miałbym w czym wybierać, Ty możesz mieć inne upodobania.
POZDRAWIAM
|
|
| Góra |
|
 |
|
Limet |
#284814 Wysłany:
02 Wrz 2009, 19:37; Temat postu: |
|
 |
| Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
MiSiOn jak czytam te twoje argumenty przeciw to smiac mi sie chce  bo ja to chyba kupiłem jakis super egzemplarz a mój serwis (ganinex katowice) to senseje od napraw . Problem stuku "zawieszenia" usuneli w 30 min , dziury nadkolach powiedz szczerze w czym tak naprawde to przeszkadza ?? stało sie cos od tego ze jest tam syf??Jest to wada ale nie wydaje mi sie zeby to miało jakies znaczenie przy zakupie samochodu ,Jesli chodzi o kwestie piaskowania progów to juz wogole rece opadaja, przeciez kazdy samochód ma ten sam problem dlatego producenci zalecaja chlapacze .Sadze ze doszukujesz sie na siłe wad i jak dla mnie mało skutecznie chcesz mu odradzic gp. Ale pociesze Cie ze na siłe to w kazdym samochodzie sie znajda;). Jezeli chodzi o samochody które podałes to sorry ale to takie troche dwa rózne swiaty tu samochód "sportowy" o dynamicznej lini i wyzywajacy a ty mu podstawiasz uliczne szaraki.Nie wiem ale jak dla Ciebie ale moim zdaniem delikatnie mówiac to kiepskie porównanie

MOJE Quasi Sport , Bianco & Nero Edizione Grande Punto
|
|
| Góra |
|
 |
|
G360 |
#284823 Wysłany:
02 Wrz 2009, 20:08; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
|
Limet zgadzam się z tobą. Prawda jest taka że producenci aut nie dają sobie zrobić krzywdy i sprawa wygląda tylko pięknie na papierze i w cennikach. Kupowanie auta całkowicie zmienia światopogląd na te sprawy. Jak zaczynają się konkrety to okazuje się, że cudów nie ma i w tej samej cenie są bardzo podobne samochody rożnych firm. Wiadomo różnią się nieco wyposażeniem ale wszystko wychodzi na jedno. A mityczne bezawaryjne samochody wkładam między bajki. Jak ktoś mi powie, że w jego note, polo, skodzie czy czym tam jeszcze nic się nie dzieje to mu od razu mogę odpalić że w najtańszym samochodzie na rynku jakim było seicento przez 5 lat nie dołożyłem do naprawy ani grosza. Więc takie gadki że w tej cenie coś lepszego to takie bezsensowne gderanie. Ja przy zmianie samochodu będę kierował się:
1. Wyglądem
2. Osiągami
3. stosunkiem cena/wyposażenie
4. Potrzebami jakie wiąze z samochodem czyli jego użytecznością
Mityczne stwierdzenia o prestiżowych lub niepsujących się markach mam w nosie. Jak będzie mi się podobał fiat ford lub dacia to kupię taki samochód jak mi się podoba a nie taki jaki "wypada" za te pieniądze kupić.
|
|
| Góra |
|
 |
|
pciosek |
#284842 Wysłany:
02 Wrz 2009, 20:37; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
Chłopaki: MiSiOn i Limet - nie kłócić się w moim temacie!
Generalnie chętnie słucham/czytam o takich przestrogach, bo daje mi to szerszy pogląd i więcej informacji, chociaż myślę, że MiSiOn trochę koloryzuje (na czarno). Akurat test GP w AŚ czytałem i opinie były nadzwyczaj pochlebne. Może masz po prostu dużego pecha MiSiOn.
Nissan Note, to faktycznie słaba alternatywa. Może dla mojej mamy.
Peugeot 207 to chyba tylko w wersji RC mógłby mieć jakiś sens, ale nawet nie ma o nim nic na stronie konkretnego, a zwłaszcza ceny. Fakt, że przeoczyłem taką alternatywę w swoich poszukiwaniach. Poprawię się, choć pewnie RC zabije mnie na dzień dobry ceną, a na do widzenia kosztami paliwa i użytkowania.
Interesuje mnie dynamiczny, ale nie rzucający się w oczy hatchback. Z fajnym wnętrzem i zgrabną sylwetką.
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#284907 Wysłany:
02 Wrz 2009, 22:21; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
Limet napisał(a): MiSiOn jak czytam te twoje argumenty przeciw to smiac mi sie chce  bo ja to chyba kupiłem jakis super egzemplarz a mój serwis (ganinex katowice) to senseje od napraw . Problem stuku "zawieszenia" usuneli w 30 min , dziury nadkolach powiedz szczerze w czym tak naprawde to przeszkadza ?? stało sie cos od tego ze jest tam syf??Jest to wada ale nie wydaje mi sie zeby to miało jakies znaczenie przy zakupie samochodu ,Jesli chodzi o kwestie piaskowania progów to juz wogole rece opadaja, przeciez kazdy samochód ma ten sam problem dlatego producenci zalecaja chlapacze .Sadze ze doszukujesz sie na siłe wad i jak dla mnie mało skutecznie chcesz mu odradzic gp. Ale pociesze Cie ze na siłe to w kazdym samochodzie sie znajda;). Jezeli chodzi o samochody które podałes to sorry ale to takie troche dwa rózne swiaty tu samochód "sportowy" o dynamicznej lini i wyzywajacy a ty mu podstawiasz uliczne szaraki.Nie wiem ale jak dla Ciebie ale moim zdaniem delikatnie mówiac to kiepskie porównanie
Limet Po pierwsze wskaż mi gdzie producent zaleca stosowanie chlapaczy, po drugie jeździłem wieloma autami gdzie ten problem nie występował w takim stopniu (nawet tej samej marki- Fiat Seicento w dodatku czarny)- bo tłumaczenie, że tak jest w każdym aucie do mnie nie przemawia- wspomniany chociażby "szarak" Note też czarny nie ma takich problemów pomimo braku chlapaczy.
Po drugie- czytaj ze zrozumieniem- na początku i na końcu swojej wypowiedzi zaznaczyłem, że nie wiem jakiego konkretnie autor wątku szuka auta- podałem tylko dwa auta o podobnym wieku co moje GP użytkowane nawet w gorszych warunkach o podobnym przebiegu.
Po trzecie też czytaj ze zrozumieniem: napisałem nie zachęcam i nie odradzam!
|
|
| Góra |
|
 |
|
quong |
#284910 Wysłany:
02 Wrz 2009, 22:26; Temat postu: |
|
 |
| Birdkiller |
 |
Wersja: Esseesse
Miejscowość: Żory Rejestracja: 01 Maj 2009, Posty: 951
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#284911 Wysłany:
02 Wrz 2009, 22:29; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
pciosek napisał(a): Chłopaki: MiSiOn i Limet - nie kłócić się w moim temacie!  Generalnie chętnie słucham/czytam o takich przestrogach, bo daje mi to szerszy pogląd i więcej informacji, chociaż myślę, że MiSiOn trochę koloryzuje (na czarno). Akurat test GP w AŚ czytałem i opinie były nadzwyczaj pochlebne. Może masz po prostu dużego pecha MiSiOn. Nissan Note, to faktycznie słaba alternatywa. Może dla mojej mamy. Peugeot 207 to chyba tylko w wersji RC mógłby mieć jakiś sens, ale nawet nie ma o nim nic na stronie konkretnego, a zwłaszcza ceny. Fakt, że przeoczyłem taką alternatywę w swoich poszukiwaniach. Poprawię się, choć pewnie RC zabije mnie na dzień dobry ceną, a na do widzenia kosztami paliwa i użytkowania. Interesuje mnie dynamiczny, ale nie rzucający się w oczy hatchback. Z fajnym wnętrzem i zgrabną sylwetką.
Już wyrosłem z koloryzowania. Jeśli chcesz mogę udostępnić Tobie swoje GP i pojeździsz sobie posłuchasz, potem zajrzysz w historię serwisową i wreszcie w opinię rzeczoznawcy powołanego przez dilera, która mówi, że odgłosy zawieszenia mojego GP nie odbiegają od normy (jaka norma???) przyjętej dla tego producenta i tej klasy auta. Poza tym stuki z tego co wiem ma mario_sz a problemy innej maści kolega Thoa. Może trafiłem na pechowy egzemplarz- Ty nigdy nie wiesz czy nie trafisz na taki sam.
Więcej nie będę pisał bo mnie co niektórzy zjedzą.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Limet |
#284918 Wysłany:
02 Wrz 2009, 22:44; Temat postu: |
|
 |
| Cesarz Bendzina |
 |
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
|
słuchaj kwestia lakierów dotyczy kazdego samochodu aktalnie produkowanego bo swoja łapke połozyła na nich ekologia i nie dosc ze lakier jest bardzo miekki to na dodatek producenci na nim troszke oszczedzaja . Dla porównania ford ma to samo. Nie ma silnych na to kwestia czasu równiez w tym twoim Note. Nie jestem pewny ale wezme instrukcje w reke i znajde Ci konkretna strone na której pisze o sstoswaniu fartuchów przeciwbłotnych , z drugiej strony skoro masz tak szybko wypiaskowane to moze wiele zalezy od sposobu twojego obchodzenia sie z gazem i sprzegłem na nieugruntowanym podłozu. Czytajac liste twoich zastrzerzen pozostaje tylko powiedziec przepraszam ze wybrałes fiata Grande Punto inne samochody pomiomo ze psuja sie tak samo i maja trywialne problemy typu "skrzypiacy fotel" i tak sa ok
Moja rada:zmien szybko samochód bo i tak nie bedziesz z niego nigdy zadowolony;) Note napewno bedzie lepsze:D

|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#284924 Wysłany:
02 Wrz 2009, 23:11; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
Limet napisał(a): słuchaj kwestia lakierów dotyczy kazdego samochodu aktalnie produkowanego bo swoja łapke połozyła na nich ekologia i nie dosc ze lakier jest bardzo miekki to na dodatek producenci na nim troszke oszczedzaja . Dla porównania ford ma to samo. Nie ma silnych na to kwestia czasu równiez w tym twoim Note. Nie jestem pewny ale wezme instrukcje w reke i znajde Ci konkretna strone na której pisze o sstoswaniu fartuchów przeciwbłotnych , z drugiej strony skoro masz tak szybko wypiaskowane to moze wiele zalezy od sposobu twojego obchodzenia sie z gazem i sprzegłem na nieugruntowanym podłozu. Czytajac liste twoich zastrzerzen pozostaje tylko powiedziec przepraszam ze wybrałes fiata Grande Punto inne samochody pomiomo ze psuja sie tak samo i maja trywialne problemy typu "skrzypiacy fotel" i tak sa ok Moja rada:zmien szybko samochód bo i tak nie bedziesz z niego nigdy zadowolony;) Note napewno bedzie lepsze:D
Limet ironizować i uczyć o lakierach to możesz swoich koleżków. Poza tym Note nie jest mój i nie wiem czy bym się na niego skusił. Porównuję auta kupione w tym samym czasie- kolejny raz czytaj ze zrozumieniem-> eksploatowane w gorszych warunkach. Swoim GP przejechałem może 10 km po nieutwardzonej drodze a to i tak w z prędkością ślimaka. Zauważ, że skrzypiący fotel dla serwisu Nissana nie był problemem jakim są dla ASO Fiata i dla FAP chociażby spryskiwacze czy klamki w wersji 5d nie wspominając o trzeszczących zamkach. Więcej pisać i brudzić autorowi w jego temacie nie będę bo widać, że niektórzy próbują narzucić styl i kierunek wypowiedzi broniąc jak ognia Fiata.
pciosek cokolwiek byś nie kupił życzę Ci bezawaryjnej jazdy i jak najmniej nieprzewidywanych sytuacji na drodze 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Limet |
#284925 Wysłany:
02 Wrz 2009, 23:20; Temat postu: |
|
 |
| Cesarz Bendzina |
 |
|
No widzisz odbeknałes cos o moich kolezkach bo brakło Ci argumentu bo doskonale wiesz ze tak własnie jest ze to wina ekologi  ale fakt tu sie z Toba zgadzam koniec tematu bo tylko robimy syf pozdrawiam

|
|
| Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|