|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 16:51
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 19 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
KusiK |
#284956 Wysłany:
03 Wrz 2009, 08:28; Temat postu: Mało mamy szmelcvagenów |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: ST ..... Tychy Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 336 Pomógł: 2
|
_________________ Grande Punto 1.4 8V 77KM Active 5D
|
|
Góra |
|
 |
|
|
G360 |
#284961 Wysłany:
03 Wrz 2009, 09:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
Dla kogoś takiego jak ja to same plusy!!!
1. Szrotwageny powodują, że rynek samochodów jest wysycony, co daje nam sytuację, że sprzedawcy fabrycznie nowych aut muszą się postarać, żeby być konkurencyjnym - a więc witajcie gratisy, obnizki cen, promocje na auta nowe!
2. Masa śmietnikowych aut spowoduje to że zaufanie do poniemieckich używek spadnie, a więc wzrośnie zainteresowanie używkami z polskiego salonu o udokumentowanej przeszłości, a więc i ich wartość i atrakcyjność będą większe - więc zmniejszy się problem ze sprzedażą tego co kiedyś kupiliśmy w salonie.
3. Wzrośnie liczba używanych części co może się przydać w rózych sytuacjach losowych.
4. Wzrośnie szare tło samochodowe robione przez złom z zagranicy, tak że nawet nowy samochód klasy B będzie się prezentował okazale jak niejedna limuzyna
Tak że jak najwięcej szmelcwagenów u nas! To tylko plusy dla tych którzy ich nigdy nie kupią 
Ostatnio edytowany przez G360, 03 Wrz 2009, 09:31, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
Pawcio |
#284962 Wysłany:
03 Wrz 2009, 09:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 12 Lip 2007, Posty: 142
|
Wszystko ładnie i pięknie, mechanicy, blacharze też muszą mieć pracę. Dzięki temu niweluje się bezrobocie  Osobiście nie mam nic przeciwko temu, zdecydowanie wolę auta z lat 90 niż te plastikowe i jednorazowe piździki robione aby wyjechały za bramę salonu a potem szarpią po kieszeni na wizytach w serwisie 
_________________ Zawsze i wszędzie Puntem wozić się będę!
Punto mk I, 1.1 SX, 55 KM, 98r.
VW Golf mk III 1.6
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#284978 Wysłany:
03 Wrz 2009, 09:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
no i gitara
trzeba by tylko otworzyć granice na wschód żeby potem ten złom opchnąć dalej
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
mario-sz |
#284983 Wysłany:
03 Wrz 2009, 10:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva Blue&Me
Miejscowość: Racibórz Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 748 Pomógł: 5
|
|
Góra |
|
 |
kruger |
#284993 Wysłany:
03 Wrz 2009, 11:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: 100lyca Rejestracja: 08 Sty 2009, Posty: 350
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#285024 Wysłany:
03 Wrz 2009, 13:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
kruger ale w ten sposób szroty same się eliminują z puli  . Ja tam jestem za otwartym rynkiem. Pamiętam czasy jak auto sprowadzane z zachodu to był cymes i rarytas pomimo że szrot to był taki jak i teraz. Kolega żeby sobie sprowadzić pancerwagena golfa III gt-cośtam to trzy dni nie spał i się nie mył jedząc suche zupy chińskie, bo jeździł po niemcach w poszukiwaniu okazji. Ale za to jakiż to był wypas przy ówczesnej mojej skodzie 105s! Za to w salonie jak poszedłem kupować seja to o jakichkolwiek negocjacjach ceny, promocjach czy upustach można było zapomnieć. Nawet dywaników gumowych mi nie dali. Jedyny wypas jaki dostałem to breloczek do kluczy z nazwą dealera. Dealer był wtedy panem i władcą, a wystarczylo otwarcie granic na szrot i mamy obniżki ceny, auta dostępne od ręki, upusty zw. ze zmianą rocznika, gratisy itd itp. Szmelcwagena od turka nikt nie każe nikomu kupować 
|
|
Góra |
|
 |
kruger |
#285025 Wysłany:
03 Wrz 2009, 13:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Silnik: 1.4 16V 95KM
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: 100lyca Rejestracja: 08 Sty 2009, Posty: 350
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#285033 Wysłany:
03 Wrz 2009, 14:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cytuj: Tak, tyle że szroty poza sobą eliminują także ducha winnych innych userów dróg Wink
Hmmmm no na to już wpływu nie mamy jak nas ch... strzeli i czy będzie to nowiutkie ferrari, pancerwagen rocznik 1991, czy Grande Punto EVO. Zresztą same pancerwageny i ich ewentualny stan techniczny to mniejsze zagrożenie niż stan techniczny mózgów co poniektórych kierowców. I tu jest większy problem.
|
|
Góra |
|
 |
nismo |
#285041 Wysłany:
03 Wrz 2009, 14:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Daniel
Samochód: Panda
Silnik: 1.1 8V 55KM
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 03 Paź 2008, Posty: 502
|
Z jednej strony dobrze bo nasze Fiaty, Citroeny, Peugeoty, Renaulty oraz Alfy będą się wyróżniać na drogach wśród nudnych VW, Audi i Opli.
A z drugiej strony to szkoda, że nasz kraj miejsce dla takich aut. 
_________________ Citroen C3 1.4i 75 KM
Fiat Panda 1.1 54KM
Kiedyś było sobie Punto II
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#285076 Wysłany:
03 Wrz 2009, 17:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
ja tam do tego nic nie mam  ci co sprowadzaja placa wysoki podatek wiec panstwo sie wzbogaca, po za tym nie mozna uogólniać ze wszystko co niemieckie jest bee bo niemcy robia dobre auta, ale dobre uzywane auto tez sporo kosztuje, wiec polak szuka okazji i przywozi zlom za granicy.
Cytuj: no i gitara trzeba by tylko otworzyć granice na wschód żeby potem ten złom opchnąć dalej
 naprawde dobre 
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#285086 Wysłany:
03 Wrz 2009, 18:28; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
G360 napisał(a): Dla kogoś takiego jak ja to same plusy!!! 1. Szrotwageny powodują, że rynek samochodów jest wysycony, co daje nam sytuację, że sprzedawcy fabrycznie nowych aut muszą się postarać, żeby być konkurencyjnym - a więc witajcie gratisy, obnizki cen, promocje na auta nowe! 2. Masa śmietnikowych aut spowoduje to że zaufanie do poniemieckich używek spadnie, a więc wzrośnie zainteresowanie używkami z polskiego salonu o udokumentowanej przeszłości, a więc i ich wartość i atrakcyjność będą większe - więc zmniejszy się problem ze sprzedażą tego co kiedyś kupiliśmy w salonie. 3. Wzrośnie liczba używanych części co może się przydać w rózych sytuacjach losowych. 4. Wzrośnie szare tło samochodowe robione przez złom z zagranicy, tak że nawet nowy samochód klasy B będzie się prezentował okazale jak niejedna limuzyna Tak że jak najwięcej szmelcwagenów u nas! To tylko plusy dla tych którzy ich nigdy nie kupią 
Gorzej jak taki szmelcwagen będzie sprawcą wypadku podobnego do tego, jaki miał ipIV. Pewnie się potem okaże, że ten samochód z tak sprawnym układem hamulcowym nie miał prawa przejechać aż takiej długiej drogi.
Dalej się okaże, że Twojego samochodu się nie da już w żaden sposób naprawić, więc musisz kupić nowy co się wiąże z wydatkami. I w ten oto sposób napływ szmelcu zza granicy przyczyni się nie tylko do spadku bezpieczeństwa, ale również do narażenia nas na wydatki, nie mówiąc już o zdrowiu.
Więc nie tak dobrze 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
Pawcio |
#285114 Wysłany:
03 Wrz 2009, 19:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 12 Lip 2007, Posty: 142
|
heh jak czytam to jedna myśl przychodzi do głowy  . Już kiedyś pisałem o tym na forum, czy dolega Wam kompleks posiadania pojazdu marki Fiat?, że tak bluzgacie auta zza granicy szczególnie VW  Czy każdy musi bujać się nowym plastikowym psełdo samochodem robionym na kilka sezonów?. Czy Wy zaczynaliście od razu od nowego auta? Starsze samochody są jedynym sposobem,aby młodzi i nie koniecznie młodzi ludzie mogli rozpocząć swoją przygodę z autami. Też chcą poczuć, że prowadzą samochód,a nie tak jak teraz auto ,,mówi" jak masz jechać  . Wypadki? tak samo powodują je osoby w super furach i tak samo są one poniszczone. Na pewno nie raz zauważyliście, że starsze auta są lepiej zadbane niż nowe. 
_________________ Zawsze i wszędzie Puntem wozić się będę!
Punto mk I, 1.1 SX, 55 KM, 98r.
VW Golf mk III 1.6
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#285121 Wysłany:
03 Wrz 2009, 20:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Pawcio nie mamy kompleksów. Po prostu niektórzy z nas dorośli i wiedzą że lepszy nowy fiat niż wypasiony szrotwagen. Amen.
|
|
Góra |
|
 |
2rotor |
#285192 Wysłany:
03 Wrz 2009, 22:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 09 Wrz 2007, Posty: 1680
|
Problem na moje nie tkwi w tym że ludzie sprowadzają starocie tylko w tym że te starocia nie są sprawne technicznie bo Polak zje za przeproszeniem g.... spod siebie a na auto żydzi wydać bo lepiej dać na flaszkę i przeglądzik na lewusa zrobić niż dla własnego bezpieczeństwa inwestować w auto.
Zrobić przeglądy z prawdziwego zdarzenia i problemu nie będzie.
A jak ktoś ma kaprys jeździć 15 letnim autem bo mu się takie akurat podoba to czemu nie? Chyba wolność wyboru jest.
_________________ Fiat Stilo 1,6 16V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#285202 Wysłany:
03 Wrz 2009, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
domin45670 napisał(a): Gorzej jak taki szmelcwagen będzie sprawcą wypadku podobnego do tego, jaki miał ipIV.
a czy taka fiest co spowodowała ten wypadek to nie zalicza się do takich szmelcwagenów ?? bo mi się wydaje,że tu jest głownie mowa o VW,ale jest dużo innych marek samochodów ,np. mercedesy bo co ktoś kupi złoma,ale ma mercedesa ,co za szpan  a rozpada się  znam takie przypadki  nawet daleko szukać nie muszę, taką mentalność ma mój wujek, ma mercedesa złoma, za którego dał wg mnie dosyć dużo, a do tego włożył w niego już 2 razy tyle,a jest gorszy niż był ... olej leci wszędzie, jak stał w garażu to po nocy zleciało ponad ćwiartka oleju z niego na ziemię  a co chwilę dolewa do niego litrami  strach się bać, cztery opony,każda inna  itp.  no, ale jest mercedes i szpan  taka mentalność już  jego żona do innego nie wsiądzie tylko do mercedesa, co z tego,że złom, MERCEDES ... ehhh
i dużo osób ma taką mentalność.... a skąd pełno łysoli jeździ rozdezelowanymi beemkami,no ale jest szpan ...
cóż takie życie ,tacy ludzie ....
_________________ Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik  "A passion for perfection" Punto II FL 1.2 16V Butterfly II <-- KLIK 
<-- Punto II FL 1.2 16V Essence Of Shine  https://www.facebook.com/EssenceOfShine/
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#285211 Wysłany:
03 Wrz 2009, 22:37; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Ja niestety tak samo daleko szukać nie muszę... znam ludzi, którzy wielką przerdzewiałą dziurę w blasze szpachlowali (tylko!), którzy jeździli z pękniętą tarczą hamulcową (bo się przecież nic złego nie dzieje). Szkoda gadać. Szkoda, że egzamin na prawo jazdy nie jest poprzedzony egzaminem na wyobraźnie i przewidywanie następstw idiotycznych wyczynów 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#285303 Wysłany:
04 Wrz 2009, 14:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
nie rozumiem was bo
1) piszecie ze sprowadza starocie zamiast kupic nowego fiata, ale za 10 tys nikt nie kupi nowego fiata
2) widzicie tylko g***o warte VW a ile jezdzi fiatow ktore tylko na zlom sie nadaja?
3) wydaje mi sie ze auto z zachodu jest w lepszym stanie niz polskie auto ktore kazdy naprawia jak umie i jak najtaniej
Cytuj: A jak ktoś ma kaprys jeździć 15 letnim autem bo mu się takie akurat podoba to czemu nie? Chyba wolność wyboru jest. no fakt lepiej jedzic rowerem albo skuterem, w zimie tez, a twoje GT to pewnie tele co z salomu wyjechalo Cytuj: Problem na moje nie tkwi w tym że ludzie sprowadzają starocie tylko w tym że te starocia nie są sprawne technicznie bo Polak zje za przeproszeniem g.... spod siebie a na auto żydzi wydać bo lepiej dać na flaszkę i przeglądzik na lewusa zrobić niż dla własnego bezpieczeństwa inwestować w auto.
to jak przeglad na lewo robi to co za roznica czy w fiacie czy VW?, wlasnie jest tak ze niemczy francuzi maja wiecej kasy i nie oszczedzaja na aucie tak jak polacy czyli te z zachodu sa lepsze
oj widze ze sami juz sie platacie w tym co piszecie, ale piszecie zeby tylko nasrywac na VW, PAWCIO chyba dobrze napisal z tymi kompleksami  :E:E:E:E:E
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#285334 Wysłany:
04 Wrz 2009, 15:37; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Oj, czepiacie się o te VW
Wg mnie chodzi o szroty, które nie mają prawa jeździć po np. Niemczech, a w PL one są "super". Np. ledwo jeżdżące bmw, skorodowane, zajechane... a tu jakiś małolat sobie kupi, poszpanuje, grosza na żadną naprawę nie przeznaczy, bo nie ma $  Oczywiście nie można tu nie wspomnieć o "perełkach" w super stanie. Pamiętajmy, że nie wiek samochodu się liczy, ale właśnie jego stan techniczny 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 19 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|