|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 01:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wojtekh7 |
#287263 Wysłany:
11 Wrz 2009, 10:50; Temat postu: central zamek - przestał działać |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Ostrów Wlkp. Rejestracja: 10 Wrz 2009, Posty: 9
|
witam wszystkich
Mam problem z central zamkiem po prostu przestał działać. Najpierw przestał działać central w drzwijach od strony pasażera, a teraz od kierowcy. Chciałem zaznaczyć że nie mam żadnego alarmu.
Porsze o pomoc
|
|
Góra |
|
 |
|
|
SOMEONE007 |
#287278 Wysłany:
11 Wrz 2009, 11:54; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
wojtekh7 |
#287600 Wysłany:
16 Wrz 2009, 14:31; Temat postu: central zamek - przestał działać c.d. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
SOMEONE007 napisał(a): sprawdz styki w dzrwiach i ąłczniakch.... czy od wewntrz dzial czy tez nie?? witam ponownie Tak jak kolega mi doradził sprawdziłem styki w drzwiach i nic nie pomogło. Gdy przekręcam zamek w drzwiach od strony kierowcy to zamykają się tylko te drzwi, a jak od strony pasażera to tylko tamte. Wcześniej gdy przekręcałem zamek w drzwiach obojętnie z której strony to zamykały się wszystkie drzwi!!! Proszę o pomoc [ Dodano: 16 Wrz 2009 13:31 ]wojtekh7 napisał(a): SOMEONE007 napisał(a): sprawdz styki w dzrwiach i ąłczniakch.... czy od wewntrz dzial czy tez nie?? witam ponownie Tak jak kolega mi doradził sprawdziłem styki w drzwiach i nic nie pomogło. Gdy przekręcam zamek w drzwiach od strony kierowcy to zamykają się tylko te drzwi, a jak od strony pasażera to tylko tamte. Wcześniej gdy przekręcałem zamek w drzwiach obojętnie z której strony to zamykały się wszystkie drzwi!!! Proszę o pomoc
Witam wszystkich
Central zamek c.d. Piszę ponownie bo ta sprawa z central zamkiem nie daje mi spokoju. Może mam jakiś bezpiecznik uszkodzony od centralnego i nie zamyka w całości wszystkie drzwi. Już sam nie wiem!
Proszę o pomoc
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#288824 Wysłany:
16 Wrz 2009, 18:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
albo spaliły Ci sie silniczki w zamkach drzwi (miałem taki przypadek w drzwiach pasażera albo centralka-matka tak to nazwe w drzwiach kierowcy padła
|
|
Góra |
|
 |
sebul |
#288845 Wysłany:
16 Wrz 2009, 19:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Sebastian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 17 Wrz 2008, Posty: 520 Pomógł: 1
|
to sobie zczaj bezpiecznik ? to pare sekund...
|
|
Góra |
|
 |
wojtekh7 |
#289010 Wysłany:
17 Wrz 2009, 07:39; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
sebul napisał(a): to sobie zczaj bezpiecznik ? to pare sekund...
Sprawdzę może najpierw te bezpieczniki, tylko gdzie znajduje się ten od centralnego zamka, od strony kierowcy po lewej stronie czy od strony pasażera w schowku, a może pod maską nad akumulatorem też są  Jaki kolor ma ten bezpiecznik i ile amper, może jakiś schemat ktoś wrzuci gdzie on się znajduje
Dziękuje z góry
|
|
Góra |
|
 |
set95 |
#289640 Wysłany:
18 Wrz 2009, 18:36; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: łódzkie Rejestracja: 09 Lip 2009, Posty: 55
|
wojtekh7 napisał(a): Gdy przekręcam zamek w drzwiach od strony kierowcy to zamykają się tylko te drzwi, a jak od strony pasażera to tylko tamte.
zamknięcie powoduje siłownik (słychać jego prace), czy mechaniczne przekręcenie kluczyka (tak jak przy odłączonym akumulatorze)?.
wygląda na to, że nie ma zasilania.
_________________ Fiat Punto 1.1 55 KM, 95r, lpg
|
|
Góra |
|
 |
Zgred |
#291302 Wysłany:
22 Wrz 2009, 20:43; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam... podpinam sie do tematu poniewaz nie chce zasmiecac...
tez mam problem z centralnym...
Gdy zamykam kluczykiem drzwi od kierowcy to zamykaja sie tylko one a w reszcie dzwi slychac "tykanie" jak zamkne wszystkie recznie i otwieram od kierowcy kluczykiem to sie otwieraja wszystkie .....
Mysle ze to moze byc wina tej puszki w schowku....chociaz "tyka" w obydwu przypadkach....centralny otwiera wszystkie drzwi lecz nie zamyka...
autko 5-cio drzwiowe....
|
|
Góra |
|
 |
pielaa4 |
#296979 Wysłany:
10 Paź 2009, 21:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.1 8V 55KM
Miejscowość: krakow Rejestracja: 28 Wrz 2007, Posty: 264 Pomógł: 12
|
Dzisiaj miałem ten sam problem ze nie chciał centralny zamek zamknać drzwi pilotem a kluczykiem mozna było zamknć otwiera pilot normalnie tylko nie zamyka co to może byc za przyczyna
|
|
Góra |
|
 |
dzana |
#317330 Wysłany:
14 Gru 2009, 23:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bochnia Rejestracja: 16 Sie 2007, Posty: 393
|
wiec i ja sie podepne pod temat .... od dluzszego czasu szwankowal mi centralny z pilota połączony z alarmem, tzn. czasem dzialal a czasem nie, przy kilku probach otwarcia drzwi z pilota włączal sie alarm itp.
teraz calkowicie przestal dzialać centralny z pilota, z kluczyka dziala ale alarm sie nie uzbraja
Pilot ok , bateria dobra, przeczyszczone styki w tej żółtej kostce w schowku... i nic...
gdzie jeszcze są bezpieczniki od centralnego i alarmu ? czy tylko w schowku od strony pasazera?
_________________ Punto 1,2 ELX 75 KM, 1996 benzyna +Lpg
----------------------------------------------------
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
|
|
Góra |
|
 |
pielaa4 |
#318575 Wysłany:
19 Gru 2009, 16:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.1 8V 55KM
Miejscowość: krakow Rejestracja: 28 Wrz 2007, Posty: 264 Pomógł: 12
|
Centralka od alarmu powinna byc tam gdzie są bezpieczniki od strony pasażera,pewnie ona padla. Ja mam problem własnie z nia jak jest zimno to centralny nie zamyka sie na pilota a jak jest ciepło to pilotem da sie zamknać prawdopodobnie u ciebie centralka nadaje sie do sprawdzenia najlepiej zawiesc ja do jakiegoś serwisu gdzie alarmy zakładaja
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|