|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 19:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rajtek |
#296835 Wysłany:
13 Paź 2009, 11:10; Temat postu: punto 2 fl 1.3 jtd wyciek paliwa? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: rajtek
Samochód: Bravo
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
|
zmuszony byłem odłączyć aku na 12 godzin,podłączyłem nowy aku i....po odpaleniu zauwazyłem ,że pod autem jest plama.......oleju napędowego,popatrzałem skąd i wychodzi mi ,że z okolic -chyba to pompa-w kazdym razie na wysokosci aku ,między aku a bokiem silnika,po podjechaniu paru km. wyciek zniknął ?????czy jest mozliwe ze komp "zapomniał" po odłączeniu aku ze ma podac odp cisnienie paliwa i zadziałał jakis przelew bezpieczenstwa czy coś?? w kazdym razie umówiłem sie do doktora na wizytę,bo jeszcze do spr rozrusznik mam ,a aku dałem centra plus 50 ah,460 A,koszt 225 zł,bo poprzedni aku był do benzyny i miał kopa 320 A wiec sporo mniej,a i wiek nieznany
[ Dodano: 13 Paź 2009 10:10 ] zamówiłem z Włoch pompę regenerowaną za 1200 zł ,mozna to zrobić w Polsce ale cena niewiele niższa-nie wiem czy dobrze,co mechanik to inna opinia,jedni mówia jeździć aż padnie,inni ,że rozszczelniła się to lepiej nie będzie-przynajmniej wymienić uszczelki ,ale to koszt z robocizną ponad 600 zł ,cóż-odmówiłem ja wprawdzie,ale została już wysłana z Italii i nie mozna cofnąć ,a nie będę robił swojego mechanika w konia ,że zamówiłem a nie kupiłem,cóż-ie znam sie na tym i może płace frycowe,życie
|
|
Góra |
|
 |
|
|
daras |
#298131 Wysłany:
13 Paź 2009, 11:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
Na pewno masz przebieg 125 tys. km.?
|
|
Góra |
|
 |
rajtek |
#298230 Wysłany:
19 Paź 2009, 16:35; Temat postu: tak |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: rajtek
Samochód: Bravo
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
|
z tego co wiem to tak,,tyle ze poprzedni własciciel powiedzmy delikatnie-był bardzo oszczedny co do serwisu itd,a i chyba mial cos wspolnego z olejami (szczegółów nie podam),to i może paliwa lał ...takie sobie
[ Dodano: 19 Paź 2009 15:35 ] i zrobione,pompa trochę droższa ,bo 1370 zł,+montaż,,do tego osłona silnika orginalna,sama osłona to pikuś,do tego trzeba dokupić 5 elementów we fiacie i pożyczyć maszynędo zarabiania koszyczków na wkręty,można inaczej ale ale to prowizorka jest
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|