|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 14:25
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kaparo9 |
#299196 Wysłany:
16 Paź 2009, 10:45; Temat postu: Brak elektryki?? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam, 3 dni nie jeżdziłęm samochodem (śnieg, ponadto mam opony letnie), miałem zamiar przejechać się na zakupy i oczywiście problem, nie dość że centralny zamek przymarzł, to ponadto w aucie nie ma elektryki tzn, awaryjne nie działają, radio również jak i zegar na górze. No i najważniejsze auto nie odpala. Auto ma silnik Diesla. Co może być przyczyną tego stanu/??
Czy to na pewno akumulator czytałem troszkę objawy i oto taki opis do akumolatora "Jeśli Twój samochód nie chce zapalić, po chwili przestaje "kręcić" rozrusznik, a kontrolki i lampki przygasają - prawdopodobnie masz wyczerpany akumulator!" więc tą możliwość odrzucam, co może być nie tak z samochodem??
|
|
Góra |
|
 |
|
|
SOMEONE007 |
#299201 Wysłany:
16 Paź 2009, 10:56; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
kaparo9 |
#299208 Wysłany:
16 Paź 2009, 11:09; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
SOMEONE007 ja jestem Totalny Noob w tej dziedzinie i nie za bardzo kapuje Ocb. Czytałem gdzieś że da się podładować akumulator mając inny samochód i tam podłąćzyć kable do akumulatora i do mojego ( o to ci chodzi??) problem w tym że ja takiej możliwośći nie mam. Takie mam pytanie czy może być problem w świecach?? I czy da się akumulator domowymi sposobami podładować?? Auto stoi przed blokiem więc nawet ciężko by było o podłączenie jakiegoś urządzenia do gniazda
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#299212 Wysłany:
16 Paź 2009, 11:25; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
|
zeby w domu podładowac musisz meić prostownik czyli takei urzadzenie http://www.allegro.pl/item760893955_pro ... wyprz.html (podaje jako przykałd bys wiedizął o co chodzi nei wiem czy ten akurat jest dobry czy zły pod wzgledem jego dziąłania)
lub pod blokiem
lub bierzesz sasiada, stajecie przodami do siebei lub obok , podnosisz maske
podpinasz jego PLUS z akumulatora do swojego PLUSA na akumulatorze , oraqz MINUS z jego do sowjego.... i próbujesz odpalac... odpala i i nie gasisz tylko troche pojeździć musisz... by podładowac ewentualnie zeby podjechac po nowy akumulator
_________________ NISSAN JUKE 1.2 N-CONNECTA+SSGrande 1.3 MJet Dynamic '07/'08 / Grande 1.4 360* '07/'08 / ex PUNTO 1.1 SX '97/'98

Gadzety reklamowe, Koszulki, Kubki, Wizytówki, Ulotki, Kalendarze, Banery Reklamowe i inne.. OFICJALNE GADZETY FFP do nabycia bezposrednio na forum: Ramki pod tablice, LEPKI FFP i Regionalne KALENDARZE FORUMOWE 2016
|
|
Góra |
|
 |
kaparo9 |
#299338 Wysłany:
16 Paź 2009, 18:46; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Ehh, Pomóżcie. Kupiłem nowy akumulator 540V (stary 300V) w OBI, doradził mi go Sprzedawca po zerknięciu do jakiejś tam książki. Powiedził mi żebym podłączył go Plus po lewej stronie. Ściągłem stary akumulator tylko że tam plus był po prawej stronie(Plus- od silnika, minus od błotnika).
Gdy próbuje podłączyć tak jak był dawnej stary brakuje trochę kabla klemy minusowej ze 2cm(akumul, ciut wyższy od starego) . Natomiast była by możliwośc podłączenia tak jak ten sprzedawca mówił tylko że się trochę boję bo wydaje mi się że powinło być odwrotnie. Co robić??
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#299348 Wysłany:
16 Paź 2009, 19:13; Temat postu: |
|
 |
Szaman |
 |
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|