|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Thomas |
#300674 Wysłany:
21 Paź 2009, 12:53; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
|
|
G360 |
#300695 Wysłany:
21 Paź 2009, 14:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
sadoo napisał(a): A dla mnie osobiście SE robi za mało prestiżowe telefony. A nokia telefony dla dresiarzy. sadoo nie łam mnie takimi stereotypami  . Prestiżowe to są telefony vertu a nie nokie, se i szajsungi. Dla mnie telefon to zwykłe narzędzie komunikacji, które ma spełniać pewne cechy a nie dawać prestiż. Kto teraz wogóle jeszcze zwraca uwagę na markę telefonu??? To było 15 lat temu  sadoo napisał(a): SE są to idealne telefony dla młodzieży uczącej się.
Oooo to coś dla mnie - wiecznie młody [ Dodano: 21 Paź 2009 13:39 ]A wracając to tej nokii nie zwróciłem na nią uwagi bo wtedy jeszcze nie interesowała mnie tak zmiana telefonu, a koniec umowy powoli mi się zbliża więc rozkminiam temat.
|
|
Góra |
|
 |
Mariusz-wawer |
#300737 Wysłany:
21 Paź 2009, 17:06; Temat postu: |
|
|
Thomas, może trochę racji masz. Natomiast różnica między 3.2 - 5 a 8 Mpix jest duża.
Często również używam wi-fi.
pozdr.
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#300754 Wysłany:
21 Paź 2009, 18:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jelenia G. Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 3135
|
G360 napisał(a): Kto teraz wogóle jeszcze zwraca uwagę na markę telefonu??? Ja chociażby. Tak samo jak zwracam uwagę na marki innych produktów. zresztą z czego pamiętam to ty też... Nokie są wygladem prestiżowe. Gdzie np SE nawet najwyższy model do Nokii 8800 itp  G360 napisał(a): vertu Przecież to właśnie jest Nokia [ Dodano: 21 Paź 2009 17:17 ]Thomas napisał(a): zabrzmiało to tak jakby telefon miał służyć do szpanu ...
po prostu w pewnych kręgach nie możesz wyskoczyć z małym fiatem i nokia 3310. I to jest normalne zachowanie ze jeśli osiągasz sukces zaczynasz otaczać się dobrami bardziej luksusowymi.
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#300758 Wysłany:
21 Paź 2009, 18:20; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#300768 Wysłany:
21 Paź 2009, 18:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Thomas napisał(a): jest dodatek,a nie sposób na życie
a to się zgadza bo piramidy potrzeb Maslowa nie oszukasz 
|
|
Góra |
|
 |
jasieq |
#300790 Wysłany:
21 Paź 2009, 19:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Janek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Miejscowość: Jaworzno Rejestracja: 20 Wrz 2009, Posty: 166
|
Mariusz-wawer napisał(a): SE C905 8mpix, GPS, wi-fi i inne pierdoły... ogólnie: usuwa ciąże, r*bi loda i stepuje  Dlaczego ten model? Bo jestem sympatykiem SE. Zwłaszcza wyższych modeli. Żaden SE jeszcze mi się nie zepsuł. Poza tym nie zawsze mogę mieć przy sobie cyfrówkę a ten fon mi ją dobrze zastępuje 
ooo, to życzę, żeby i ten Soniak Ci się nie zepsuł
bo ja miałem z nim wyjątkowo niemiłe doświadczenia... 
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#300838 Wysłany:
21 Paź 2009, 20:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
Mariusz-wawer napisał(a): Thomas, może trochę racji masz. Natomiast różnica między 3.2 - 5 a 8 Mpix jest duża.
Często również używam wi-fi.
pozdr.
 ilosc mpx nie swiadczy o jakosci a tylko o wielkosci zdjecia  3.2 z dobra optyka moze byc lepsze niz kiepskie mpx ot tyle na ten temat 
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
Barrtek96 |
#300843 Wysłany:
21 Paź 2009, 20:38; Temat postu: |
|
|
O przepraszam, co ma być niby eleganckiego w tej całej Nokii? Czy ja, jako użytkownik SE, jestem niby gorszy? Czy piszę pOkEmOnIaStYm pismem? Czy wygląd czarnego W910i nie jest stonowany? Cały czarny, wytrzymała obudowa.
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#300845 Wysłany:
21 Paź 2009, 20:39; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Barrtek96 |
#300909 Wysłany:
21 Paź 2009, 22:14; Temat postu: |
|
|
Tu jest identyczna sytuacja jak z Fiatem i VW. Fiat to SE, a VW to osławiona Nokia. Okazuje się, że Fiat jest coraz lepszy od VW, które się stacza, zwłaszcza widać to po statystykach awaryjności. A tu proszę, coraz to nowszy model Nokii, i coraz to nowsze badziewie. A SE wypuszcza coraz lepsze telefony i trzyma się bardzo dobrze.
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#300911 Wysłany:
21 Paź 2009, 22:18; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#300976 Wysłany:
22 Paź 2009, 01:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Każdy Pan swego Konia chwali
Np dla mnie SE jeszcze nie wypuściło telefonu który by mi się podobał.
a Nokia ma takich trochę, tylko dlatego jestem wierny marce.
Barrtek96 napisał(a): Czy wygląd czarnego W910i nie jest stonowany
Najważniejsze ze Tobie się podoba
dla mnie jest lekko tandetny ale nie bierz tego do siebie bo wyrażam tylko swoja subiektywna opinie
ThomasA to racja ze Nokia ma tez dużo okrutnych tzw gniotów.
Tak samo z Fiatem GP kupiłem bo mi się podobał i to było najważniejsze a średnio patrzyłem na jego awaryjność.
Każdy kupuje to co lubi co mu sie podoba i na co go stać;)
Jeden lubi SE inny Samsunga a jeszcze inny Nokie i niech tak zostanie bo jakby wszyscy mieli to samo było by nudno
dobra koniec tematu co lepsze co gorsze bo się posprzeczamy i będzie niepotrzebny kwas
Pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#300979 Wysłany:
22 Paź 2009, 01:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
sadoo napisał(a): Tak samo jak zwracam uwagę na marki innych produktów. zresztą z czego pamiętam to ty też... Tak zwracam uwagę żeby to było od znanego producenta - czyli ze ktoś bierze za to odpowiedzialność co do jakości wyrobu, natomiast czy jest to nokia, se, samsung czy lg to już dla mnie jeden pies. Ważne żeby miał cechy których chcę i tutaj na równi stawiam kilku kandydatów z różnych firm. sadoo napisał(a): G360 napisał: vertu Przecież to właśnie jest Nokia Smile
No, a lancia to fiat, leksus toyota, infiniti - nissan ... itd co nie znaczy że to te marki sa prestiżowe a nie ich tani odpowiednicy  sadoo napisał(a): Nokie są wygladem prestiżowe.
Oj bardzo bym polemizował - raczej to w większości ciężkie, duże i grube mydelnice - nie wszystkie oczywiście ale znaczna większość... Czyli widzisz - zależy to od gustu i własnego mniemania.
|
|
Góra |
|
 |
raafik84 |
#301184 Wysłany:
22 Paź 2009, 19:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Rafał
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2009, Posty: 188
|
G360 napisał(a): A jakich rzeczy ci brakuje bo ja tez bede przesiadal sie z K530 - nomen omen świetnego telefoniku 
W sumie jak narazie pierdoły no ale cóż drażniące a K530 uważam za rewelacyjny telefonik i troche szkoda mi go odstawiać ale do sedna przy wysyłaniu smsów nie ma listy ostatnio używanych numerów (a jest to bardzo wygodna sprawa) trzeba korzystać z całej książki, jak to w nokiach w innym miejscu jest spacja niż w SE ale mam nadzieję że się szybko przestawię, przyzwyczajenie jeśli chodzi również o korzystanie z tych przycisków nawigujących (prawo lewo góra dół) w SE przy korzystaniu ze słownika przycisk w prawo zatwierdzał słowo i można było jeszcze raz przycisnąć i robiła się spacja w nokii tego nie ma zatwierdzasz i robisz spacje kalwiszem 0 (kwestia przyzwyczajenia) troszkę drażni mnie trzeszcząca obudowa no ale SE też nie był idealny  w nokii obudowa moim zdaniem jest znacznie delikatniejsza, no i przesiadka z SE na symbiana u mnie zrobiła spore wrażenie wcześniej się nie bawiłem symbianem troszkę inna struktura tego wszystkiego jest ale to jest do opanowania. Co do samej nokii to dzisiaj moge powiedzieć że w końcu padła bateria tak jak uruchomiłem telefon w sobote rano tak padł mi dzisiaj ok.16 jak już na siłe go rozładowywałem ogladając na youtubie kapitana bombe  , przez ten okres w sumie okolo 50 sms/mms, 20 minut rozmów, w sobote przez około godzinę chodziła nawigacja, plus net przez wifi ze ściaganiem plików nawet ponad 50MB x3 i ogólnie no i co jakiś czas oglądanie czegoś nowego w fonie. Na początku jak go dostałem w pierwszym dniu telefon zaliczył 2 samoistne restarty tłumaczę to sobie tym że cały czas coś w nim grzebałem i konfigurowałem więc może potrzebował sie zrestartować od tego czasu spokój. Aha telefon cały czas chodzi na obu zasięgach GSM i UMTS co ciekawe praktycznie cały czas full zasięg jeden dzień przełączyłem tylko na sam GSM no to było już gorzej ale nie zauważyłem czegoś takiego jak w SE jak siedziałem w domu to przez dłuższy czas był poza zasiegiem bo się co chwilę przełączał z GSM na 3G i odwrotnie bo miał problem w bloku z zasięgiem 3G teraz to chyba poprawili bo niedawno było lepiej z 3G na SE (no ale sam fakt SE na 3G był w stanie wytrzymać mi ok 3 max 4 dni w przypadku zasiegu tylko GSM było to ok. tygodnia. Nie rozgryzłem jeszcze za bardzo GPSa bo ostatnio całą drogę do Zabrza do M1 grzebałem w telefonie i próbowałem ustawić żeby się włączył oczywiście bez AGPS załapał zasięg pod M1  ale z powrotem było już znacznie lepiej  Już więcej nie pamiętam za chaos przepraszam ale pisałem to co mi sie w danej chwili przypomniało jak coś mi sie jeszcze przypomni to dopiszę.
_________________ Grande 1.2/65KM 3D 2009
|
|
Góra |
|
 |
patefoniq |
#301657 Wysłany:
24 Paź 2009, 11:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Linea
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Emotion
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 13 Kwi 2009, Posty: 378
|
No... Ja sie napalilem na SE XPERIA X1 i to bardzo...
_________________ pozdrawiam Piotr Paszkowski aka patefoniQ Obsługa informatyczna, Outsourcing IT - Łódź / łódzkie http://www.syslink.pl
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#303460 Wysłany:
31 Paź 2009, 18:35; Temat postu: Jaki wybrać telefon z GPSem? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
Kończy mi się umowa przyszedł czas zmiany SE 550 na coś nowszego.
Jako że era przygotował żenującą ofertę chyba wybiorę play w abonamencie za 45zł.
No i mam problem na jaki telefon się zdecydować.
Warunek jest jeden - musi mieć GPS i robić znośne zdjęcia
Zastanawiam się nad SE yari, samsunegiem s7220,6620 classic lub 6210 Navigator.
Zapomniałem się dopytać w salonie na jakiej zasadzie działa w poszczególnych telefonach GPS. Wiem że niektóre łącza się z internetem i na bieżąco pobierają mapy za które niestety trzeba płacić
Który z wymienionych (a może jeszcze jakiś umknął mojej uwadze) przeze mnie telefonów najlepiej się sprawdzi ?
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#303472 Wysłany:
31 Paź 2009, 19:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
divers88 napisał(a): 6620 classic lub 6210
mozna wgrac mapy garmina i gps za darmo,eryki niestety nie mają takiej możliwości.
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
bzk |
#303624 Wysłany:
31 Paź 2009, 23:49; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: rbk Rejestracja: 26 Sie 2009, Posty: 1
|
LG KU990iGO kupiony w Holandii. Telefon ok, aparat mimo, że ma 5 megapikseli robi srednie zdjecia, wbudowana przegladarka www jest chodzi dosyc szybko i ma karty wiec in +, dzialanie telefonu dobre - nie laguje. Na minus to ze nie ma wifi.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#303729 Wysłany:
01 Lis 2009, 01:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
divers88 napisał(a): Jako że era przygotował żenującą ofertę
 moj ojciec ma teraz przedluzenie abo i jest to samo. narazie wstrzymujemy sie "do swiat" moze puzcza cos ciekawszego, jak nie to pozostaje rzeczywiscie chyba jedynie play, który na dzien dzisiejszy jest najrozsadniejszym wyborem.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#304269 Wysłany:
02 Lis 2009, 18:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
buladag napisał(a): divers88 napisał(a): Jako że era przygotował żenującą ofertę  moj ojciec ma teraz przedluzenie abo i jest to samo. narazie wstrzymujemy sie "do swiat" moze puzcza cos ciekawszego, jak nie to pozostaje rzeczywiscie chyba jedynie play, który na dzien dzisiejszy jest najrozsadniejszym wyborem.
ojciec ma w plusie i jest tez nie zle, za 55zl ma 90 min do wszyskich i cos kolo 500 do plusa, w lutym konczy mu sie umowa i i juz dzwonia z ofertami  wydaje mi sie ze za te pieniadze lepszej oferty nie dostanie
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
SMOX |
#304798 Wysłany:
03 Lis 2009, 23:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Busko Zdrój Rejestracja: 03 Lis 2009, Posty: 270
|
Mam Samsunga L700 chyba najlepszy telefon jaki mialem do tej pory. metalowa obudowa jest super, aparat tylko 2 Mpx ale co najwazniejsze obsluguje siec 3G,
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#304803 Wysłany:
03 Lis 2009, 23:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
no i mam LG GT500
fajny telefon z masa fajnych bajerów
nawigacja w połączeniu z 3,0" działa świetnie.Aparat robi zdjęcia jak większość telefonów i to pomimo 5,0Mpx zdjęcia są słabe.
Nareszcie można w miarę normalnie korzystać z internetu 
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#304811 Wysłany:
04 Lis 2009, 00:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
potrzebuje czegos (telefonu  ) z WiFi. Jaki znacie najtańszy/najbardziej przystepny/ciekawy model z WiFi?
Nie będe ukrywał że to pierwsze kryterium jest najważniejsze.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
lakikwap |
#304922 Wysłany:
04 Lis 2009, 13:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
buladag po co ci wi fi? jesli do neta to szukaj z jak największym wyświeltlaczem.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|