Forum Fiat Punto Strona Główna  
  YouTube  •   Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Felgi stalowe-fabryczne Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
autofan
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 1038
Tematy: 6

Post #306273 Wysłany: 08 Lis 2009 18:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zakładałem bo mam w domu Astre II i od niej felgi i powiem, że pasują ale zaciski hamulców były bardzo blisko felgi , a auto miało już troszke przebiegu i niewiadomo czy jakby nowe były klocki to by nie tarły, choć myśle że nie ale przerwa byłaby bardzo mała. Zdaje się że ktoś na forum ma od Astry felgi. Jako, że postanowiłem kupić nowe oplowskie felgi do mojego GP, bo wtedy używane na allegro org od Punto lub te od Astry II(vectry B) były niedużo tańsze jak nowe zakupiłem felgi od Merivy o ET 43 idealnym jak w GP. (na początku produkcji były na 4 śruby, później na 5 srub). Do Astry II też zakładano na 4 lub 5 śrub felgi. Wiem, że teraz drozsze są bo znacznie euro od tamtego czasu podrożało. Jakbyś szukał felg to mozesz tez od Corsy D kupić tam masz ET 39, więc nie bedzie problemu, ponieważ lekko zwiększysz roztaw kół Smile.

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
raafik84
Puntoświr

Dni na forum: 473

Post #306348 Wysłany: 08 Lis 2009 21:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja do zimówek zakupiłem dokładnie te...

http://moto.allegro.pl/item808529413_oryginalne_felgi_felga_fiat_grande_punto_15_nowe.html

tylko że tam ET jest 43 ogólnie pasują idealnie jedynie oryginalny kołpak troszkę nie pasuje bo wentyl się chowa pod kołpakiem

Puntoświr

Dni na forum: 672
Tematy: 38

Post #306355 Wysłany: 08 Lis 2009 21:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

raafik84 napisał:
ja do zimówek zakupiłem dokładnie te...

http://moto.allegro.pl/item808529413_oryginalne_felgi_felga_fiat_grande_punto_15_nowe.html

tylko że tam ET jest 43 ogólnie pasują idealnie jedynie oryginalny kołpak troszkę nie pasuje bo wentyl się chowa pod kołpakiem

jeżdżę na takich od roku, Made in Espana by GM , mimo że nowe to potrafią już być nieźle zwichrowane Smile
Co do wentyla żaden problem paluszkiem naciągasz i dmuchasz Smile

Puntoświr

Post #306382 Wysłany: 08 Lis 2009 22:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

raafik84 napisał:

Tak pasują dobrze tylko ten wentylek się chowa ale pompuje przed załozeniem kół więc zbytnio mi to nie przeszkadza a jakby co to zawsze można odgiąć kołpak Smile

Puntomaniak

Dni na forum: 698
Tematy: 3

Post #309356 Wysłany: 18 Lis 2009 17:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bahama70 napisał:
jeżdżę na takich od roku, Made in Espana by GM , mimo że nowe to potrafią już być nieźle zwichrowane Smile

potwierdzam, to niezły badziew jest, te fele
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
autofan
Puntoświr

Post #309993 Wysłany: 20 Lis 2009 20:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja tam nie moge narzekać na te felgi, mam je i jestem zadowolony z nich.

Puntomaniak

Dni na forum: 698
Tematy: 3

Post #314238 Wysłany: 07 Gru 2009 13:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

muszę chyba zweryfikować swoją poprzednią opinię:
otóż nie mogąc znieść bujania autem na równej jezdni podczas małych prędkości, zdjąłem je i zaniosłem do Pana od protowania felg.

okazało się że już gdybyły nowe, pierwszy raz, niezbyt szczęsliwie je wyważono, po czym w kolejnym sezonie mój (teraz już - były) lokalny wulkanizator, miast je wyważyć na nowo - doważył je.

z 4 felg, jedna leciutko biła, Pan prostujący nie specjalnie był szczęśliwy gdy powiedziałem - prostujemy (jestem ciekaw efektu), tak jakby spoko możnaby wyważyć (robiąc to poprawnie).

jutro zakładam, podzielę się wrażeniami z efektów, jeśli będą ok, z przyjemnością polecę wykonawcę okolicznikom w-wy

[ Dodano: 07 Gru 2009 12:19 ]
tak więc - odszczekuję co mówiłem w temacie felg oplowskich,
po prostowaniu jednej (prawy przód - typowe ataki na krawęzniki)
i poprawnym wyważeniu kompletu za 90 pln,
pojazd toczy się gładko i bez drgawek.
zainteresowanym na PW namiar na fachowca - lokalizacja Falenty Nowe
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat