|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
szary |
#171597 Wysłany:
21 Wrz 2008, 16:13; Temat postu: Brak przerywanej pracy wycieraczek |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 30 Gru 2007, Posty: 299
|
No własnie, co może być przyczyną ?
Tryb ciągły szybki i wolny są z tym że wolny jest teraz w drugiej pozycji przełącznika i w pierwszej, tam gdzie wcześniej był tryb przerywany.
Dodatkowo po wyłączeniu wycieraczki nie wracają na dół, zatrzymują sie tam gdzie zostały wyłączone.
_________________ topic5451.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#171868 Wysłany:
22 Wrz 2008, 00:38; Temat postu: |
|
|
Kierunkowskazy i tylna wycieraczka oraz spryskiwacze pracują poprawnie? Stawiam na przełącznik zespolony...
|
|
Góra |
|
 |
szary |
#172124 Wysłany:
22 Wrz 2008, 17:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 30 Gru 2007, Posty: 299
|
|
Góra |
|
 |
cyklista |
#180081 Wysłany:
15 Paź 2008, 21:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź-Zakopane Rejestracja: 06 Sie 2008, Posty: 148
|
Mam to samo.Jest uskodzony silniczek wycieraczek.A dokładniej sam wirnik i szczotki.Wojuje z tym od wakacji.Ale jak nie pada to zapominam i brak czasu  A jak leje to znowu nie mozna robic  Najlepiej by kupic nowy.Koszt to koło 150 zł.
|
|
Góra |
|
 |
gelly |
#192188 Wysłany:
21 Lis 2008, 12:17; Temat postu: wycieraczki-praca czasowa |
|
 |
Forumowicz |
Paliwo: Benzyna
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 21 Lis 2008, Posty: 2
|
Witam, ja rowniez mam problem z przerywana praca wycieraczek (pojawił sie wczoraj) wszystko działa tylko w połozeniu czasowym wycieraczki nie działają. Zastanawiałem sie własnie czy trzeba wymieniac cały silniczek czy moze jest jakis układ odpowiadający za czasową prace który mozna wymienic (jak np przerywacz od kierunków). Czy ktos ma wiedze naten temat? Dzieki i pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#192219 Wysłany:
21 Lis 2008, 13:43; Temat postu: |
|
|
Trzeba zmienić cały silniczek.
|
|
Góra |
|
 |
cyklista |
#192259 Wysłany:
21 Lis 2008, 17:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Wkońcu znalazłem czas i uporałem sie z swoimi wycieraczkami.Okozuje sie ze nie trzeba zmieniac wcale silniczka.Wystarczy z silniczka wymontowac tą płytkę elektroniczna.Na niej jest mały przekażnik.Ja zamiast niego dałem inny przekażnik na 12 volt.Mnie się zmiescił do sirdka ale miałem podobny problem w poprzednim aucie i nie miałem innego przekaznika wiec wyprowadziłem przewody na zewnątrz i zabezpieczyłem przekażnik izolacja.W kazdym razie wycieraczki działaja idealnie.a zastosowany przekaznik napewno wytrzyma o wiele dłuzej niz ten orginalny.
|
|
Góra |
|
 |
gelly |
#192373 Wysłany:
21 Lis 2008, 22:44; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Paliwo: Benzyna
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 21 Lis 2008, Posty: 2
|
W takim razie zabieram sie wkrótce za rozebranie silniczka, ale pewnie zejdzie sie do wiosny bo zaczął padac snieg  ). Dzieki cyklista! Pozdrawiam
(aha , a tam jest tylko jeden przekazniczek??)
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#192408 Wysłany:
22 Lis 2008, 00:43; Temat postu: |
|
|
cyklista u mnie to nie pomogło. Wymieniłem przekaźnik o którym wspomniałeś, wycieraczki działały do pierwszego deszczu. Kilka machnięć i silnik chrabocze/buczy, a wycieraczki ani drgną. Na normalnym biegu działały poprawnie.
|
|
Góra |
|
 |
cyklista |
#192457 Wysłany:
22 Lis 2008, 10:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
mriderJak chrobocze i buczy i nie działa to porostu masz uskodzoną zębatke.Połamane zeby.Przy szybkiej pracy to przeleci ale przy wolnej trafi na brak zeba i stanie.
|
|
Góra |
|
 |
michu084 |
#209544 Wysłany:
18 Sty 2009, 03:52; Temat postu: Brak czasowych wycieraczek |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Tak jak w temacie braj jest zcasowych wycieraczek. Chodza tylko na jedej predksoci a teraz jak jest morz to wogole niechca soe wlaczyc, czy jest to wina silniczka od wycieraczek i musze go wymienic czy jest to moze jakas inna przyczyna?
|
|
Góra |
|
 |
~Przemo147 |
#318668 Wysłany:
19 Gru 2009, 22:32; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Kutno Rejestracja: 09 Wrz 2008, Posty: 64
|
Witam mój problem to brak tylko czasówek reszta działa nawet czasówki z tym ze jak od razu włączam czasówki to nie działają ale jak przerzucę na 2 i z powrotem na czasówki to one już działają poprawnie nie wiem możne to wina ze jest teraz mróz i nie działają ale to chyba nie ma nic do rzeczy jak jest wszystko sprawne słyszałem ze to możne być tzw krańcówka ale nie wiem co to jest morze ktoś wie???
|
|
Góra |
|
 |
szczupaly |
#318772 Wysłany:
20 Gru 2009, 14:10; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Z nienacka Kraków Rejestracja: 06 Lut 2008, Posty: 38
|
przestawienie biegow wycieraczek to nie wina silniczka, silniczek jest wtedy zepsuty jak wydaje dziwny odglos lub nie podnosi wycieraczek (to w sumie tez moze nie silnik co obrobiona "glowka"  ) Przestawiony bieg wycieraczek tak ze nie ma przerw pomiedzy podnoszeniem ich to wina albo przekaznikow, albo przelacznika zespolonego... w moim przypadku mialem dokladnie to samo co napisal SZARY. Co zrobilem ? Powiem tak wkurzylem sie i zaczalem tak machac prawa wajcha od sterowania wycieraczkami ze zaczelo normalnie dzialac  potem i tak wymienilem przelacznik zespolony poniewaz zaczely mi migac lampy i mialem problemy z kierunkami... Styki na tych przelacznikach sa robione na minimetry  i po jakims czasie moga sie przetrzec  Tu akurat bardziej bym stawial na przekazniki, nie robia przerw tylko maja zablokowany uklad i maja tylko prace ciagla, po wlaczeniu ich tak jakby to okreslic nie zamykaja obwodu na dany czas.
|
|
Góra |
|
 |
~Przemo147 |
#318833 Wysłany:
20 Gru 2009, 18:47; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Kutno Rejestracja: 09 Wrz 2008, Posty: 64
|
No tak tylko ze u mnie się nie poprzestawiały biegi wycieraczek wszystko jest na swoim miejscu z tym ze czasówka mi nie działa wcale nawet nie drgnie dopiero chodzi drugi i 3 bieg normalnie i jak już się rozruszają to potem czasówka mi działa normalnie ale gdy wyłączę całkiem wycieraczki i znowu dam na czasówkę to ona już nie działa i muszę powtarzać czynność. Nie wiem właśnie od czego to jest jedni piszą ze przełącznik zespolony a inni żeby rozkręcić wycieraczki i pogrzebać przy silniczku bo ze tam jest taki przekaźnik i on możne szwankować ale ja tam nie wiem i na razie nic nie wymieniam bo możne to co kupie będzie nie potrzebne i kasa pójdzie w błoto Czekam aż ktoś napisze mi ze miał tak samo i wie jak to naprawić i wtedy będę działał 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|