You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 18:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #319052 Wysłany: 21 Gru 2009, 10:55; 
 Temat postu: swiatla postojowe
Sympatyk kropek

Witam, mam problem z oswietleniem w swoim samochodzie. Po wlaczeniu swiatel postojowych zapalaja sie swiatla mijania. Gdy przekrecam na swiatla mijania to one nadal sie swieca ale jakby kapke mocniej. Jednym slowem brak swiatel postojowych.

Post #319133 Wysłany: 21 Gru 2009, 15:29; 
 Temat postu:
Puntoświr

Miejscowość: Jakubowice/koło Krakowa
Brak świateł postojowych w twoim przypadku wiąże się z brakiem masy.

Post #319143 Wysłany: 21 Gru 2009, 15:53; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

esik1982 napisał(a):
Brak świateł postojowych w twoim przypadku wiąże się z brakiem masy.

no dobrze. ale dlaczego w w tej pozycji przelacznika zapalaja mi sie swiatla mijania?

Post #319152 Wysłany: 21 Gru 2009, 16:25; 
 Temat postu:
Puntoświr

Ponieważ przełącznik nie ma właściwej masy a co za tym idzie coś gdzieś robi zwarcie najlepiej rozbierz ten przełącznik i zobacz czy blaszki znajdujące się w środku nie są zaśniedziałe(brudne) a także czy nie robią zwarcia.

Post #319158 Wysłany: 22 Gru 2009, 10:52; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

esik1982 napisał(a):
Ponieważ przełącznik nie ma właściwej masy a co za tym idzie coś gdzieś robi zwarcie najlepiej rozbierz ten przełącznik i zobacz czy blaszki znajdujące się w środku nie są zaśniedziałe(brudne) a także czy nie robią zwarcia.

Ok. mam wlasciwie caly przelacznik zespolony kupiony. zrobie tak ze bez demontazu starego, poodpinam zlaczki i podlacze na zewnatrz do nowego przelacznika (mam nadzieje, ze tak da rade). jak bedzie ok to zdejme kierownice i zrobie wymiane.

[ Dodano: 22 Gru 2009 09:52 ]
1977andrzej napisał(a):
esik1982 napisał(a):

Ok. mam wlasciwie caly przelacznik zespolony kupiony. zrobie tak ze bez demontazu starego, poodpinam zlaczki i podlacze na zewnatrz do nowego przelacznika (mam nadzieje, ze tak da rade). jak bedzie ok to zdejme kierownice i zrobie wymiane.

Okazalo sie ze poprzedni wlasciciel nie wiedziec czemu zrobil zworke na wtyczce do swiatel do przelacznika zespolonego. zworke usunalem i teraz prawidolowo zapalaja sie swiatla. Dzis tez bylem na ustawieniu swiatel bo byly za nisko..Niestety stweirdzam ze jasnosc swiecenia pozostawia wiele do zyczenia...Moze gdzies slaba masa....ale gdzie to chyba nie podejmuje sie znalezc.

Post #319565 Wysłany: 22 Gru 2009, 16:14; 
 Temat postu:
Puntoświr

Masa masą, ale zobacz w jakim stanie masz lustra może zaczynają rdzewieć i dlatego tak świecą. Poza tym zmień sobie żarówki na np. ja takie mam Narva H4 Range Power +50% bardzo ładnie świecą, a mam je już 9 miesięcy.

Post #319567 Wysłany: 22 Gru 2009, 16:27; 
 Temat postu:
Puntomaniak

1977andrzej napisał(a):
Niestety stweirdzam ze jasnosc swiecenia pozostawia wiele do zyczenia...Moze gdzies slaba masa....ale gdzie to chyba nie podejmuje sie znalezc.

Wymień lampy na nowe ORYGINAŁY (czyli Hella lub Magneti Marelli) albo na dwu żarówkowe Angel Eyes. Ja wymieniłem na Angel Eyes i zrobiłem instalację na przekaźnikach z zasilaniem bezpośrednio z akumulatora - niebo a ziemia. Wreszcie widzę :-) Oczywiście Kropki mają dziwny "skos" przodu - cały syf z drogi strasznie się osadza na lampach i dość mocno ogranicza świecenie, trzeba pamiętać o wycieraniu lamp. Zastanawiam się nad założeniem zestawu do spryskiwania reflektorów :-)

Post #320096 Wysłany: 24 Gru 2009, 14:10; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf
Mateusz mam tego samego pomysła jak ktos to robił lub jest jakiś link prosze o info.

Image

było zwykłe "S" a teraz lekko doposażyłem ;D

Czy masz już darmowe Assistance?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)