|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 20:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
buladag |
#317705 Wysłany:
16 Gru 2009, 15:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
moja dziewczyna go ma i jest z tego co wiem zadowolona, zdjęcia robi przyzwoite. ogólnie prosty telefon, dotyk jak to dotyk - przy moich palcach w tramwaju bym sms nie napisał ale to juz kwestia indywidualna (mozna pisac prze qwerty i przez t9) ma tez chowany rysik, dwa pulpity takie przewijane, karty microsd jak mnie pamiec nie myli.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
nismo |
#317710 Wysłany:
16 Gru 2009, 15:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Daniel
Samochód: Panda
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 03 Paź 2008, Posty: 502
|
Wbudowany rysik to duży plus. Avila tego nie ma. Ale znowu słyszałem, że Avila jest szybsza (bardziej płynne działa). Plusów i minusów mają mniej więcej tyle samo, a to tylko utrudnia mi wybór  . Wiem na pewno, że LG ma czujnik ruchu, nie wiem jak Avila.
_________________ Citroen C3 1.4i 75 KM
Fiat Panda 1.1 54KM
Kiedyś było sobie Punto II
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#317825 Wysłany:
16 Gru 2009, 22:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
no fakt, ekran obraca się po przekreceniu telefonu. wytrzymały tez raczej jest bo glebe juz zaliczył (wiadomo jak to kobitki dbaja o sprzet elektroniczny)
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#317901 Wysłany:
17 Gru 2009, 08:57; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Łukasz
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 15 Paź 2007, Posty: 3936
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#318158 Wysłany:
17 Gru 2009, 23:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
zapytalem dzis, kp500 przy intensywnym uzywaniu (muzyka, duzo sms) trzyma koło 3-4dni.
|
|
Góra |
|
 |
nismo |
#318386 Wysłany:
18 Gru 2009, 19:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Dzięki za podpowiedzi. Dzisiaj odebrałem Samsunga Avila 
Fiat Panda 1.1 54KM
|
|
Góra |
|
 |
Adek |
#318491 Wysłany:
19 Gru 2009, 09:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 11 Sie 2009, Posty: 142
|
Też mam avile,tak od miesiąca i jestem zadowolony,na początku bateria krótko trzymała i myślałem że tak zostanie,ale teraz 4dni na luzie,więc jest ok,tylko flesza nie ma i to jego słaby punkt,za to w dzień dobre zdjęcia robi,moje w galerii wszystkie avilą pstrykałem 
_________________ GP 1.4 8v estiva 2008r
|
|
Góra |
|
 |
dawid781 |
#319648 Wysłany:
22 Gru 2009, 21:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Samochód: Punto I 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Leżajsk Rejestracja: 07 Paź 2009, Posty: 625 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
nismo |
#319788 Wysłany:
23 Gru 2009, 11:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Po kilku dniach użytkowania Avili mogę stwierdzić, że jest super telefonem. Jest solidny, z dobrej jakości plastików, funkcjonalny z dużą ilością ciekawych rzeczy. Jedyna wada to bateria. I nie chodzi tu o to, że słabo trzyma, bo akurat bateria wytrzymuje dość długo, ale o to, że jak rano po raz pierwszy wyskoczył mi komunikat o słabej baterii, to potem przypominał o tym co 5 minut aż do wieczora. A najlepsze jest w tym to, że przez ten czas nie można nic robić poza dzwonieniem do kogoś (nie można grać, słuchać radia, ani robić zdjęć  ). Od razu przypomina mi się coś podobnego w moim Citroenie, w którym radia można słuchać tylko kilka minut po wyłączeniu silnika. Potem włącza się Economy Mode ze względu na oszczędzanie akumulatora i wtedy działa tylko centralny zamek. Z jednej strony nic nie można robić w telefonie, bo bateria szybciej się wyczerpie, a z drugiej "pikający" co 5 minut komunikat i podświetlający się wyświetlacz coraz bardziej wyczerpują baterię. Trzeba się do tego przyzwyczaić.
Fiat Panda 1.1 54KM
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#319815 Wysłany:
23 Gru 2009, 14:42; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
|
Góra |
|
 |
ipIV |
#319819 Wysłany:
23 Gru 2009, 14:50; Temat postu: |
|
 |
Admin ds. technicznych forum. |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Miejscowość: SL/SK/SZ/SZA Rejestracja: 21 Cze 2006, Posty: 13084 Pomógł: 54
|
Baterii litowo jonowych nie trzeba formatować  Praktycznie nie mają efektu pamięci. [ Dodano: 23 Gru 2009 13:50 ]W dokumentacji technicznej takich baterii też jest napisane, ze nie trzeba 
_________________ Focus 1.0 Ecoboost 92kW & Punto Evo 1,4 16V MA 99kW@138kW & Punto II HGT Abarth 1,8 16V 96kW & Fiesta VII FL 1,0 12V Ecoboost 74kW Inne pod moją opieką: Tipo 1,4 16V 70kW Były: Punto II 5d 1,8 16V 96kW & Punto II 1,2 8V 44kW & Fiesta V 1,25 55kW
<- Ford Focus mk4 FL Trend 1,0 Ecoboost 2022 r. 
<- Fiat Punto II HGT 1,8 16V 2001 r.
<- Ford Fiesta VII FL 1,0 Ecoboost 2017 r.
<- Fiat Tipo 1,4 16V 2017 r.
<- Fiat Punto II 5d 1,8 16V 2002 r.
<- Fiat Punto Evo 1,4 MA Turbo 2010 r.
<- Ford Fiesta V 1,2 16V 2001 r.
<- Fiat Punto II 1,2 8V 2002 r. AM, B, BE, C, CE, T
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#319821 Wysłany:
23 Gru 2009, 14:55; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#323005 Wysłany:
03 Sty 2010, 17:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Około 2 tygodnie temu wymieniłem starą dobrą V3kę na LG KP501 Cookie. Brat przesiadł się na Samsunga Avillę a ojciec sprawił sobie LG KU990i Viewity. Mam styczność ze wszystkimi trzema modelami, i pierwszą rzeczą jaką należy stwierdzić jest to że pierwsze dwa dni obsługi wyświetlacza dotykowego są denerwujące. Ale później idzie z górki i zaczyna się doceniać plusy 3' wyświetlacza.
Samsunga Avillę polecam paniom raczej telefon symetryczny do KP501 różni się wyglądem zewnętrznym i interfejsem który jest po prostu ładny. Mi tam bardziej zależy na funkcjonalności, choć należy nadmienić że Samsung oferuje 3 'pulpity' i na każdym z nich można wstawiać różne widgety fajny bajer trochę szpanerski trochę mniej funkcjonalny. Bo generalnie po co tego, aż tyle. Avilla jest dość delikatna plusem jest to, że nie ma windows mobile tylko system opracowany przez producenta także lepiej funkcjonuje od Omni (choć Omnia należy do innej kategorii telefonów). Oczywiście ma 'czujnik ruchu' określany jako akcelerometr. Telefon jest jaki jest jeżeli komuś się podoba bardzo wygląd zewnętrzny to raczej na reszcie się nie zawiedzie. Aparat byle jaki ale jest, podobny do aparatu w KP500/KP501. Pamięć wewnętrzna około 120mb. [W paczce z Play (kabel, telefon, bateria, słuchawki, instrukcja,ładowarka)]
LG KU990i Viewity bardzo stylowy, ładny prawie aparat cyfrowy. Robi znacznie lepsze zdjęcia od Avilli i Cookie, choć w trybie automatycznym wychodzą mierne. Najważniejsze jest to, że ma auto focus, można też manualnie ustawiać ostrość ale w to się jeszcze nie bawiłem. Posiada możliwość tworzenia zdjęć panoramicznych (w Avilli też taka opcja istnieje w Cookie nie ma). Wyświetlacz wydaje się być lepszej jakości interfejs bardziej biznesowy niż do rozrywki. Nie ma kilku pulpitów, tylko jeden z paskiem szybkiego wyboru uruchamianym po przesunięciu palca po ekranie. W ten sam sposób się go chowa. Tym samym nie ma widgetów, co przy cenie wyższej od pozostałych konkurentów jest dość żenujące. Pamięć wewnętrzna około 150mb pozwala na zrobienie kilkunastu zdjęć najlepszej jakości. Dlatego karta micro SD jest bardzo przydatna dla wszystkich tych którym zdarza się robić spontaniczne zdjęcia. Telefon do dzwonienia robienia zdjęć wysyłania maili przeglądania internetu daje radę. Polecam tym którzy nie używają telefonu do zabawy. Bateria z największą pojemnością z całej trójki. [W zestawie z Orange (telefon, instrukcja, bateria, ładowarka) czyli żenada brak słuchawek w zestawie to skandal.
KP501/KP500 osobiście mam 501 choć różnice między tymi modelami są minimalne właściwie to chyba dwa przyciski zmienione zostały i na tym różnice się kończą. Telefon nie powala wyglądem nie ma wstawek ala chrom tak jak KU czy avilla. Przez co moim zdaniem jest bardziej elegancki, ale to już kwestia gustu. Posiada dwa pulpity, jeden dla obsługi widgetów. Drugi dla obsługi numerów szybkiego wybierania, fajna przydatna rzecz można sobie wstawić czyjeś zdjęcie przyporządkować osobę z książki telefonicznej i dwoma kliknięciami do niej zadzwonić lub napisać wiadomość. Nie można rozstawiać widgetów na obu pulpitach jeden służy tylko do obsługi jednej opcji. Dotykowy wyświetlacz taki jak w Avilli. Przyjemne menu dość intuicyjne w obsłudze. Oczywiście klawiatura QWRTY tak jak w Avilli po przekręceniu ekranu (posiada ten akcelerometr) w KU trzeba włączać obsługę QWRTY. Telefon moim zdaniem najbardziej przemyślany z wszystkich trzech opisywanych. Bardzo dobrze wykonany, chowany rysik to świetny bajer. No i faktem jest, że przy reszcie telefonów w zestawie nie otrzymuje się nawet osobnego rysika. Osobiście rysik użyczałem ojcu i bratu do kalibracji ekranów w ich telefonach bo jak nie rysikiem to czym? wykałaczką? Kolejnym fajnym patentem jest wejście na karty micro SD z boku telefonu z zaślepką. W Viewity i Avilli trzeba wyjąć baterię aby wyjąć lub włożyć kartę. Zauważyłem jedną zbędną rzecz, otóż przycisk środkowy ulubione aplikacje. Użyty może 2 razy dla sprawdzenie co to jest. Telefon sprawdza się jako odtwarzacz muzyki choć dołączone w zestawie słuchafony pozostawiają wiele do życzenia, ale i tak są lepsze niż w Avilli. Jestem maniakiem słuchania mp3 i po całym dniu użytkowania ubywa ok. 1/3 baterii co dla mnie stanowi dobry wynik. Aparat, no cóż powiem tak nie używam a jak używam to w ostateczności jakość zdjęć bez samodzielnego ustawiania parametrów jest kichowata tak jak w Viewity, Avilla trochę lepsze zdjątka robi automatycznie ale tylko trochę. Jednym z minusów LGKP500/501 jest przeglądarka internetowa która nie zawsze wyświetli całą zawartość strony. Dlatego też polecam zainstalować sobie Operę mini. Co bez problemu zrobić można za pomocą dołączonego do zestawu kabla. [W Orange w skład zestawu KP501 wchodzą (telefon, ładowarka, kabel, instrukcja, zapasowa folia na wyświetlacz, bateria).]
Jeżeli ktoś by miał jakieś wątpliwości, czy pytania mogę pomóc. 
Góra |
|
 |
buladag |
#323015 Wysłany:
03 Sty 2010, 18:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Kufell napisał(a): W zestawie z Orange (telefon, instrukcja, bateria, ładowarka) czyli żenada brak słuchawek w zestawie to skandal
pewnie dlatego ze to wersja własnie dla operatorów czyli okrojona.
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#323019 Wysłany:
03 Sty 2010, 18:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
No tak ale zauważ, że KP501 też jest wersją Cookie dla operatora (ORANGE) a jednak nie jest okrojona. Nie ma reguły niestety... Aha Viewity był w pudełku producenta a KP501 w pudełku Orange odebrany co najśmieszniejsze, bardziej bym się spodziewał okrojonej wersji KP501.
Góra |
|
 |
Thomas |
#323056 Wysłany:
03 Sty 2010, 19:31; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#323066 Wysłany:
03 Sty 2010, 19:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
oprocz obudowy niczym nie różni sie od każdego SE,miałem go nowego z ery,na kolana niczym nie rzuca
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#323068 Wysłany:
03 Sty 2010, 19:53; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Barrtek96 |
#323103 Wysłany:
03 Sty 2010, 21:11; Temat postu: |
|
|
Jest ekologiczny to na pewno  Chyba ze srajtaśmy zrobiony czy z innego czegoś...
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#323176 Wysłany:
03 Sty 2010, 23:36; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#326547 Wysłany:
16 Sty 2010, 00:01; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Odkurzam wątek
Żonie kończy się umowa. Zauroczona moim iphone chciała ten tel. Niestety jest on poza zasięgiem w jej abonamencie. Może doradzicie coś w tych modelach :
Jak z opiniami o :
Samsung Avila (czytałem - raczej oceniacie pozytywnie, brak wifi i gps);
LG LG GT505 ma a-gps, wifi etc itp
LG KU990i Viewity
który byście wybrali 
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#326551 Wysłany:
16 Sty 2010, 00:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
Mam LG GT 500(czyli za wiele się nie różnią)...
Też miałem taki problem brać LG a może Samsunga - wybrałem GT500 głownie z powodu nawigacji i nie żałuje...
Telefon zrobiony z bardzo dobry materiałów - zaliczył już dwa razy dość solidna glebę i obeszło się bez większych obrażeń;)
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#326554 Wysłany:
16 Sty 2010, 00:09; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
divers88 napisał(a): z powodu nawigacji
to także powód dla którego skłaniamy się do LG GT
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#326570 Wysłany:
16 Sty 2010, 00:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#326628 Wysłany:
16 Sty 2010, 14:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Paliwo: ON
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
Ja wczoraj przedłużyłem umowe i kupiłem Nokię E52. Pierwsze wrażenia: telefonik bardzo solidnie wykonany, wygodna klawiatura, piękny wyświetlacz i... makabrycznie skomplikowane menu. Wszystko trzeba personalizować i ma milion różnych opcji, możliwości i ustawień. Wolałbym jedak, żeby kilka rzeczy było narzucone "z góry". Doskonały aparat dla fanatyków gadżeciarstwa. Ogólnie godny polecenia ze względu na solidnośc wykonania i wygode obsługi (brak wszelkich przeszkadzajek typu ekran dotykowy, slider czy inne głupoty). Jak ktoś lubi mieć "wszystko" to też będzie zachwycony. Ja wolałbym żeby było wszystko, ale pod ręka. Aha - najważniejsze co zadecydowało o tej nokii - bateria. Powinna długo trzymać a nie jak w samsungach czy innych telewizorach - od rana do wieczora.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|