|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 06:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sauer89 |
#323548 Wysłany:
05 Sty 2010, 10:45; Temat postu: problem przy ruszaniu- dziwny odgłos |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 27 Gru 2009, Posty: 23
|
Witam!
Mam problem z moim punto 1.2 75km. Kiedy ruszam na wyższych obrotach z 1 biegu słychać jakiś dziwny dźwięk który wydobywa się z przodu tak jakby po lewej stronie. Po wrzuceniu 2 i dodaniu gazu dalej słychać ten dźwięk i czasem coś szarpnie na 3 wszystko jest ok. Kiedy ruszam delikatnie na małych obrotach nic nie słychać. Ten dźwięk to jakby taki hurgot nie wiem jak go określić. Czy ktoś może mi pomoc?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
garu47 |
#323553 Wysłany:
05 Sty 2010, 11:19; Temat postu: Re: problem przy ruszaniu- dziwny odgłos |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Legnica Rejestracja: 30 Sie 2009, Posty: 57
|
Witam.
No, opis nie bardzo obrazowy.
Jak u mnie w Temprze przy ruszaniu coś stukało z przodu, to padło na wymianę poduszki pod silnikiem. Objawy były takie: gdy ruszałem łagodnie stuku nie było, natomiast przy bardziej energicznym coś latało. Działo się to tylko na 1 biegu. Wymiana poduszki wyeliminowała problem.
Jeśli to sprawa zawieszenia (może wahacze - tuleje) lub poduszek silnika, to szarpak prawdę Ci powie. A jak nie to już będziesz miał 1 - 2 rzeczy wyeliminowane.
Spróbuj jakoś dokładniej opisać usterkę, bo według Twojego opisu może to być wszystko.
Pozdrawiam
_________________ Cabrio Bertone 1.6 ELX
|
|
Góra |
|
 |
sauer89 |
#323554 Wysłany:
05 Sty 2010, 11:33; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 27 Gru 2009, Posty: 23
|
naprawdę trudno mi powiedziec cos dokładniej objawy sa takie jak opisalem nic nie stuka tylko ten odgłos. zauwazylem jeszcze ze kiedy na biegu puszcze gaz to czuc wyrazne szarpniecie tzn tak jakby silnik przestal ciagnąć (cofal sie) a kiedy znow dodam gazu czuc kolejne szarpniecie tylko tak jakby silnik ruszal do przodu. jak mogę sprawdzić te poduszki? czy to moze wina sprzegła? bo ten odgłos dochodzi z okolicy skrzyni biegów tylko ze sprzegło dziala dobrze.
|
|
Góra |
|
 |
garu47 |
#323555 Wysłany:
05 Sty 2010, 11:40; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Legnica Rejestracja: 30 Sie 2009, Posty: 57
|
No to rzeczywiście może być jakaś inna usterka, także może nie wypowiedzą się silnikowcy, poduszki raczej sobie odpuść.
Pozdrawiam.
_________________ Cabrio Bertone 1.6 ELX
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|