|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 20:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
glaziu |
#323928 Wysłany:
06 Sty 2010, 17:08; Temat postu: Pomarańczowa kontrolka silnika + "wyłączenie" temp |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 25 Wrz 2009, Posty: 69
|
Dzisiaj podczas jazdy ni stad ni zowąd zauważyłem, że zapaliła mi się na pomarańczowy kontrolna silnika... Nie zważając na to jechałem dalej z uwagi na to, że do końca trasy zostało mi ok 15 km, a nie chciałem stawać po drodze...
W trakcie tejże jazdy zaobserwowałem że wskaźnik temperatury po prostu spadł do minimum, wskazówka po prostu leżała, ogrzewanie nastawiłem na twarz/ciało tak abym był w stanie sprawdzić czy grzeje czy nie... - grzało przez całą tą jazdę.
Na miejscu wyłączyłem silnik i po kilku minutach zapaliłem znów samochód - kontrolka silnika się nadal świeciła, jednak wskaźnik temperatury już "ruszył" się do góry, ale mimo wszystko był dość "nisko" jak na ok 50 km trasy...
Czym takie zachowanie samochodu może być spowodowane, co powinienem zrobić, sprawdzić (jestem laikiem!).... ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
xONx |
#323930 Wysłany:
06 Sty 2010, 17:13; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
jak świeci Ci się kontrolka silnika to najprościej podłączyć Kropka pod komputer, a co do wskazówki to możliwe że termostat postanowił zastrajkować, ale tego nie jestem pewien
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|