|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 23:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
xmisiexx17 |
#327829 Wysłany:
20 Sty 2010, 16:56; Temat postu: Punto 1,2 75 km nie działa pompka paliwa |
|
 |
Forumowicz |
|
Problem jest tak iż nie działa pompka paliwa. Dostałem samochód od znajomego ogólnie nie działał ale myślę ze zobaczę czemu nie pali sprawdziłem czy dostaje paliwo wszystko było ok pompka chodzi wtrysku podają jest git  dalej patrze nie czy jest iskra brak iskry . pierwsze skojarzenie czujnik położenia wału wyczyściłem poskładałem obracam silnikiem jest iskra. wiec odpalam a ze akumulator był słaby podjechałem ojca samochodem na kable przekręcam kluczyk pompuje paliwo pstryk i pali .0 lecz po jakimś czasie może 30 min wszystko w środku poskręcałem bo było ogólnie rozebrany chcę odpalić pompka paliwa nie pracuje i nie chce zapalić . zmieniłem już przełącznik zespolony wszystkie bezpieczniki czujnik wstrząsów jest zrobiony na krótko nie wiem dlaczego dalej nie chodzi . Dodam iż pompka na krótko chodzi jak trzeba i ładnie podaje paliwo .
|
|
Góra |
|
 |
|
|
miki1004 |
#327943 Wysłany:
20 Sty 2010, 23:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 19 Wrz 2009, Posty: 122
|
Sprawdź przekaźnik głowny czy jakkolwiek to się zwie. Pod maską przy podszybiu jest taka pokrywa czarna. U mnie jak był walniety to czasami pompy zalączyć nie chciał, podczas jazdy silnik gasł i przerywał.
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#327963 Wysłany:
20 Sty 2010, 23:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
xmisiexx17, miernik w rękę i pokolei szukać. Możliwe że jest/był jakiś alarm odcinający pompę paliwa (ja tokowy wynalazek miałem) i możliwe że gdzieś kabel jest uszkodzony.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
xmisiexx17 |
#327986 Wysłany:
21 Sty 2010, 00:29; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
ok ale wiesz nie ma nawet napiecia do pompy patrzyłem gdzie idzie kabel od pompy idzie do tylnego prawego swiatła . macie moze jakis schemat
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#327990 Wysłany:
21 Sty 2010, 00:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
A od czego jest download?
Kabel od pompy nie może iść do lampy. Oba kable idą pod deskę...
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
xmisiexx17 |
#327998 Wysłany:
31 Sty 2010, 23:50; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
kolego kabel idzie dokładnie do czujnika od wstrząsów a pozniej od niego idzie do lampy
[ Dodano: 20 Sty 2010 23:55 ] a i jeszcze co do tego przekaźnika może być tak ze wszystko sie załącza oprócz pompki??? bo słychać jak sie włącza i wyłącza ale pompka nie działa . A co do tego schematu to do punto I nic nie ma tylko jest do punto II
[ Dodano: 31 Sty 2010 22:50 ] i co nikt mi nie pomoze nie stac mnie na elektryka a sam potrafie robic wiec powiedzcie mi co ma zrobic zeby dzialało
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|