You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 13:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #328067 Wysłany: 21 Sty 2010, 14:50; 
 Temat postu: podlaczenie radia
Puntomaniak

chcialem sie dowiedziec jak macie podlaczone radio w swoich kropkach.. czy wlacza sie dopero po wlazeniu kluczyka i przekrecaeniu, czy mozecie wlaczac nie wkladajac kluczyka w stacyjke? ja tak mam, czyli nie wkladajac kluczyka wlaczam radio.. czy to moze jest po czesci przyczyna problemow z akumulatorem?

Post #328070 Wysłany: 21 Sty 2010, 14:56; 
 Temat postu:
Paparazzi

Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork
Zależy jak instalator podłączy radio, można to zrobić tak że radio będzie działało dopiero jak będzie zapłon/silnik włączony. Jeżeli radio będziesz miał włączone na wyłączonym silniku, to może być później problem z aku.

Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.

----

Odpowiedni ludzie
mówią o tym cudzie
kiedy Punta się zjeżdżają
VW się kłaniają

Post #328076 Wysłany: 21 Sty 2010, 15:16; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: ukaszeeeekk
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Brodnica-> CBR
ja akurat nie muszę mieć nawet kluczyka w stacyjce i radio gra :) i nie mam z tym najmniejszego problemu, nigdy nie zapomnę go wyłączyć bo zawsze panel biorę ze sobą do domu czyli radio automatycznie się wyłączy :)

Post #328088 Wysłany: 21 Sty 2010, 16:35; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
moim zdaniem nie ma to zadnego wplywu ja mam nie seryjne radio ze sporym wyswietlaczem 9 glosnikow i 1 wzmacniacz 500rms + subwoofer seryjny aku seryjny alternator i jeszcze nigdy nie mialem problemow ze np sprzet gral 3 godziny a samochod bez problemu odpalal jedyna sytuacja to jak zostawilem na 12h wlaczone radio w garazu to rano zakrecil ale nie odpalil

[ Dodano: 21 Sty 2010 15:35 ]
dodam ze sam kombinowalem z elektryka i mam tak ze nie musze miec kluczyka w stacyjce i wszystko dziala ( znaczy sprzet CA )

Moje obecne Punto - topic24359.html

Post #328247 Wysłany: 22 Sty 2010, 08:58; 
 Temat postu: na stałe
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Łukasz
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Bolesławiec
fajgi napisał(a):
ja akurat nie muszę mieć nawet kluczyka w stacyjce i radio gra :) i nie mam z tym najmniejszego problemu, nigdy nie zapomnę go wyłączyć bo zawsze panel biorę ze sobą do domu czyli radio automatycznie się wyłączy :)

U mnie jest tak samo, instalacja fabryczna, a radyjko (sony) miało na kablach (między kostką a radiem) możliwość złączenia przewodów zasilania, że prąc był prosto z aku, i tak też wolałem to podłączyć. Też zawsze panel zabieram, więc problemów nie ma.

Post #328250 Wysłany: 22 Sty 2010, 09:27; 
 Temat postu: Re: na stałe
Puntomaniak

U mnie jest tak samo, instalacja fabryczna, a radyjko (sony) miało na kablach (między kostką a radiem) możliwość złączenia przewodów zasilania, że prąc był prosto z aku, i tak też wolałem to podłączyć. Też zawsze panel zabieram, więc problemów nie ma.[/quote]

wiec mozezsz wlaczac nie wkladajac kluczyka? a masz pewnosc ze w momencie wypiecia panela radio nie pobiera pradu?
tez mam sony, elektryk zasugerowal mi ze raczej nie powinno tak byc zeby moc wlaczac radio nie wkladajac kluczyka..
czy zeby przepiac radio zeby tak nie bylo trzeba cos dokladac czy wystarczy tylko inaczej podpiac kable?

Post #328255 Wysłany: 22 Sty 2010, 10:34; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
wiesz co radia sony ( bo tez takie mam ) na kostce maja na kablach czerwonych i zoltych zlaczki muszisz podlaczycczerwony i zolty pod zolty ( jak dobrze pamietam zolty to jest memory i caly czas pod aku chodzi ) jezeli chodzi o czy czy wylaczone radio pobiera prad - Kazde pobiera nie zaleznie od tego ja masz podlaczone wkoncu muszi pamietac ustawienia eq czy fal radiowych ale to sa bardzo znikome ilosci i to nie jest w stanie wyladowacz Ci aku :D jezeli zle napisalem z podlaczeniem kolorow to prosze mnie poprawic :)

Moje obecne Punto - topic24359.html

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)